Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kevät Pihlajakadulla: kimppakivaa, naiseksipukeutumista ja vakiintunut Larias

Enpäs olekaan hetkeen kirjoitellut Salatuista elämistä. Salatut elämät on radiohiljaisuudesta huolimatta tärkeä osa arki-iltojani ja elämä...

Enpäs olekaan hetkeen kirjoitellut Salatuista elämistä. Salatut elämät on radiohiljaisuudesta huolimatta tärkeä osa arki-iltojani ja elämäni tasapainoisuutta kaikesta huolimatta.

Viime päivien tapahtumien perusteella Salkkarit istuvat taas mainiosti bloginkin linjaan. 

Yllätyin, kun Salatut elämät alkoivat käsitellä avointa suhdetta. Katariinalle paljastuivat Kallen ongelmat seksissä naisen kanssa ja lääkkeeksi tähän Kalle ehdotti erektiolääkkeen sijaan avointa suhdetta. Tämä ei sopinut Katariinalle, joka taas ehdotti Kallelle ryhmäseksiä. Tähän tämä kiehtova pariskunta myös ryhtyi.

Juonikuvio on mielenkiintoinen. Tietääkseni aihetta ei ole otettu esille missään suurempaa yleisöä koskettavassa sarjassa.Olin yllättynyt jo avoimen suhteen mahdollisuudesta, mutta vielä jännemmäksi juoni muuttui, kun juonikuvioon otettiin mukaan ryhmäseksiseikkailut. Hyvin kuvaavaa on, että kolmas pyörä löytyi netin seuranhakupalstoilta. Entistä kuvaavampaa on kuitenkin se, että lopulta netistä löydetty kumppani osoittautuukin hirveäksi raiskaajaksi, kuten kävi uuden kimppakivapartnerin paljastuessa Valtteriksi. Kauhulla odotan, koska Killestä paljastuu tällainen järkyttävä luonteenpiirre, olemmehan Killenkin kanssa tavanneet alunperin internetin syövereissä.

Pihlajakadulla ryhmäseksihurjasteltiin. (KUVA: MTV3)
Kaikkein ällistynein olen kuitenkin siitä, että mikään media ei ole älähtänyt tästä lapsia eittämättä hämmentävästä ja järkyttävästä juonenkäänteestä. Jos itse olisin lapsi, olisin paljon hämmentyneempi porukalla sängyssä kiemurtelevista aikuisista kuin elävältähautaamisesta. Olen toisaalta elänyt lapsuuteni 90-luvulla. 2010-luvun lapset ovat luultavasti aivan eri maata.

Joka tapauksessa huomaa, että kevät on tullut Pihlajakadullekin: kaikki vaan panee. Kalle ja Katariina + randomit nettideitit, Cindy ja Joonatan, Ossi ja Heidi. Herra mun vereni, kuka vielä? Miten tämä kevät päättyykään?


Ja ettei täysin mennä vakavan moralisoinnin puolelle, on pakko lollailla ja virnuilla ja oikeastaan myös vähän ääneen nauraa Jannen tyttöilytouhuille. Päivänselvää on, että tämäkin juonenkäänne on kehitelty vain YouTube-hittien luomiseksi, mutta silti on pakko kaiken awwwwmitenihanapoika-ulinan keskellä taas muistuttaa itseään sarjan fiktiivisyydestä. Siitä huolimatta on ihanaa, miten symppis ja liikkis hahmo Jannesta on aikojen saatossa kehittynyt. Pukeutuu vaikka naiseksi varmistaakseen, että elämänsä nainen on edelleen elämänsä nainen. Ottakaa pojat mallia hei!Kaikkein suurinta parhautta on kuitenkin herättänyt juonikuvioihin palannut Lari ja Elias. Jos olin innoissani Lariaksesta juonikuvion ollessa kuumimmillaan, on intoni vain kasvanut viime aikoina. Larias ei tällä hetkellä ole oikeastaan edes juonenkäänne, se vain on, aivan kuten mikä tahansa muukin parisuhde. En nyt ole ihan varma kehtaanko tunnustaa tätä, mutta kun Lari taannoin istui Eliaksen viereen koulussa, saatoin hihkua ääneen ja taputtaa käsiäni yhteen. Joku yksinäinen kyynelkin on jonkun Larias-kohtauksen kohdalla vierähtänyt silmäkulmastani.

Vaikka Larias tällä hetkellä vain häilyy taustalla, olen varma, että jotain suuria käänteitä vielä tulee: Larin kaapistatuloa isälleen on jo vähän pedattu esiin. Larin coming out onkin yksi veikkaukseni kevään päätösjakson tapahtumaksi. Tämä olisi hyvä, koska tällöin Larias pysyisi pinnalla pitkälle syksyyn.


Kuvittelin, että televisiosarjojen onnellisten parisuhteiden äärellä itkeminen ja tunnekylpeminen loppuisi viimeistään oman ihanan poikaystävän löytyessä. Olin auttamattomasti väärässä. Siispä vetoan Fremantle Mediaan: Lariakselle oma spin-off, pliis!

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Minusta tämä Kallen pakkoyritys muuttua heteroksi on ollut sarjan todella surkea ja homofoobinen käänne. Eheydytään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkään homofobiaan en usko Salkkareiden kohdalla, niin paljon ja hienosti on kuitenkin esimerkiksi Laria ja Eliasta käsitelty. Ja kuten tässä nyt juonikuviot vähän alkavat näyttää, ei pakolla eheytyminen tosiaan toimi ;).

   Poista
 2. Eilisen jakson raju ja sydämetön intersukupuolisiin kohdistuva syrjintä pilasi muuten niin hyvän tilaisuuden sukupuolinormien kyseenalaistamiseen. Mutta Talen käyttäessä Jannesta sitä nimitystä mitä hän käytti, käytännössä uusinnettiin intersukupuolisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja syrjintää. Raivostuttaa että näköjään ainakin telkkarissa seksuaalivähemmistöt ovat ihan ok(niin kauan kuin voidaan tunkea ahtaaseen heternonormatiiviseen muottiin, ettei kukaan hetero katsojissa vain loukkaantuisi), mutta sukupuolivähemmistöt ovat edelleen vapaata riistaa sekä kirurgin pöydällä että saippuaoopperassa.

  Surullista ja raivostuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin itsekin tuohon kieltämättä huomiota.

   Poista
 3. Ihan jo pelkäsin että oot unohtanu koko Lariaksen mutta ei onneksi olekkaan niin! :)

  VastaaPoista
 4. en tiiä ootko huomannut mutta yle areenassa löytyy juurikasvua sarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vinkkiä tästä jo aiemmin, mutta kiitos :). Itsehän sain tuon sarjan DVD:llä Killeltä joululahjaksi, joten voin muutenkin katsoa koska vain.

   Poista
 5. Oliko susta toi Juurikasvua-sarja hyvä? :) Ootko tehny postausta siitä? :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että laitoit tästä postausta:). Itekin oon ihmetelly ettei toi Kalle ja Katariina kuvio oo herättäny enempää keskustelua. Kyseessä on kuitenkin tosi katsottu sarja.
  Ekalle kirjottajalle, että eihän tää oo mitenkään homofobinen käänne koska nimeonomaan eheytyminen ei onnistunu, tietenkään... Ja syykin yritykseen on ihan looginen eli toi raiskauksesta traumatisoituminen, mutta ehkä pääsee nyt käsittelemään asiaa kunnolla kun kertoi isälleenkin siitä viime jaksossa ja pääsee siitä paremmin yli.

  VastaaPoista
 7. Tosta spinoffista muuten, kesällähän tulee Pihlajakadun nuorista kertova spinoff jossa on pääosassa Tale ja jossa on mukana myös Elias ja Lari, joten eiköhän Larias jatku kesälläkin:). Ja fanipostiahan pojille tulee kai joka maanosasta, että kai noi tuottajat on tajunnu että kyseessä on hyvinkin suosittu juonikuvio:).

  VastaaPoista