Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Homopoika kuunteli: Antti Tuiskun levy täynnä gay poweria

 Olipa Antti Tuiskun seksuaalinen suuntautuminen mitä hyvänsä, on perjantaina julkaistu Toisenlainen tie -albumi täynnä gay anthem-hen...


 Olipa Antti Tuiskun seksuaalinen suuntautuminen mitä hyvänsä, on perjantaina julkaistu Toisenlainen tie-albumi täynnä gay anthem-henkeä. 


Toki Tuiskulta on löytynyt homotulkinnoille tilaa jättäviä biisejä ennenkin. Tällä levyllä suunta on kuitenkin entistä vahvemmin sukupuolineutraaliudessa ja erilaisuuden ilmaisussa. Jo Rakkaus on-sinkku (josta kirjoittamani merkintä löytyy täältä) herätti heterokorvinkin kuuntelevan kuulijan pohtimaan biisin sanomaa.Rakkaus on oli kuitenkin vasta alkusoittoa. Koko levy tuntuu hyvin vahvasti homojen voimalevyltä.

"Ei rakkauden tarvitse olla vaikeeta, se on oikein jos se tuntuu oikeelta. Sano kyllä taikka ei, joko haluat tai sä katoat, mua armahda nyt älä leiki mun tunteilla." (Jää taikka mee

Hyvin vahva homodiskokreisibailufiilis tulee jo levyn äänimaailmasta. Kuten Tuisku moneen otteeseen etukäteen lehdissä lupaili, soi levy aika vahvasti kasarijorailuhengessä. Se on aina mahtavaa, varsinkin kevätkesästä ilmestyvillä levyillä. Tätä levyä tulee varmasti jorattua hiki päässä läpi kesäöiden.  
"Taivaaseen vaiko kadotukseen / samantekevää minne me päädytään / kunhan me mennään yhdessä /mä oon valmiina kaikkeen jos vain vierelläs oon / ei oo jäljellä pelkoo / Pysy lähellä mua / jos luojamme meidät kieltää / jos ihmiset hylkää / maailma selän kääntää / Pysy lähellä mua / me rakkautta suojellaan / sitä puolustetaan / mihin tahansa hintaan." (Pysy lähellä mua)

 Olen usein miettinyt ja harmitellut sukupuolineutraalien rakkauslaulujen vähäistä määrää suomalaisessa populaarikulttuurissa. Tuiskun levyn myötä tilanne korjaantui heti: oikeastaan yhdessäkään levyn biiseistä ei määritellä henkilöiden sukupuolia. Se on hienoa. Hetkeksi jo hämmennyin Leila-kappaleen kohdalla, mutta sanoitusta tarkemmin kuuntelemalla kävi ilmi, että biisin tarina kertookin kuolleesta lapsuudenystävästä. Erityisen kuvaavaa ja merkittävää mielestäni on juuri tämä, että ainoa nimellä mainittu, vastakkaista sukupuolta oleva henkilö kuvataan nimenomaisesti ystävänä.

Mainitsemisen arvoinen on myös kappale Mies, jossa pohditaan mieheyteen liittyviä asioita ja odotuksia ja sitä, kuinka niitä ei välttämättä halua tai voi täyttää.
"Hei kerro kuinka olla mies / Kuinka se oikein ansaitaan / Jos löydän sinne jostain tien / Sittenkö musta kasvaa mies?" (Mies

Joka tapauksessa, Antti Tuisku on kasvanut levy levyltä aina vain kovemmaksi pop-artistiksi. Toisenlainen tie on toimiva ja bailattava levy, kulki Tuisku tai levyn kuuntelija itse mitä tietä hyvänsä.

"Sun asunnossa yöt valvottiin / Kun henget puhui, me suudeltiin / En ennen sua mä uskonut ois taikuuteen / Ett haaveet vaihtuis totuuteen / Voi luoja, tee se uudelleen!" (Tee se uudelleen

Antti Tuisku: Toisenlainen tie ilmestyi perjantaina.  Levyä voi kuunnella esimerkiksi Spotifystä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voi hitsi kun haluisin kuunnella ton albumin mutta spotify ei suostu toimimiaan :< Pitänee ostaa tuo kun kaupunkiin pääsee.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen tutustumaan Topi Sahan laululyriikoihin. Viimeisimmällä levyllä rakkaudesta ja kaipuusta lauletaan hyvinkin sukupuolineutraalisti ja vain kahdessa biisissä mainitaan nainen nimeltä: Wilhelmiina. Toinen biiseistä kertoo ilotytön viettelyksestä, mutta suosittelen silti.

    Itse en ole Tuiskusta koskaan innostunut, mutta ehkä uuteen levyyn voisi tutustua. Kaipaankin jotakin tautamusiikkia pakkaamiselle ja siivoilulle.

    VastaaPoista