Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

310 lukijaa, 363 644 sivunkatselua, 430 postausta - Tämän kylän homopoika 3 vuotta!

Hupsistakeikkaa, niin vain pääsin unohtamaan blogini synttärit! Blogin mittariin pärähti 12.5. kolme vuotta. Uhmaikää odotellessa siis! ...

Hupsistakeikkaa, niin vain pääsin unohtamaan blogini synttärit! Blogin mittariin pärähti 12.5. kolme vuotta. Uhmaikää odotellessa siis!


Ajattelin tämän missaamani merkkipäivän kunniaksi vähän muistella huippuhetkiä blogin matkan varrelta. Samaan syssyyn ajattelin linkitellä postauksia, jotka ovat olleet aikojen saatossa enemmän tai vähemmän suosittuja. Samalla uusille lukijoille tarjoutuu hyvä tilaisuus päästä entistä paremmin blogin maailmaan sisälle, lukematta kuitenkaan koko kolmevuotista paatosta.

Blogin alkuaikoina olin vielä nuori ja varsin räyhäkkä bloggari. Olenkin jälkeenpäin kutsunut itseäni Voima-kustannushenkiseksi, sillä tuntuu, että kantaaottavissa teksteissä mikään ei koskaan ollut hyvin. Ensimmäisiä kritisoivia kitinöitä kirjoitin ensin (vielä tänäkin päivänä) liian näkymättömästä homofobian vastaisesta päivästä sekä Mr. Gay Finland-kilpailusta. Mr. Gay Finland-postaus innosti myös yhden silloisen finalistin kommentoimaan. Siinä mielessä manaukseni "kilpailusta, josta ei kuitenkaan kuulla enää koskaan" oli huti, sillä kilpailu järjestetään tänäkin vuonna.


Blogin ensimmäisenä kesänä, siis jo kolme vuotta sitten, koettiin Helsinki Pride-kulkueen kaasuiskut. Kirjoitin silloin postauksen, josta henkilökohtaisesti pidän edelleen. Postauksen voi lukea tästä.

Suurella ärsytyksellä suhtauduin myös kesällä 2010 pyörineeseen Åttå Drinkero-mainokseen, jossa esiintyi muistaakseni norjalainen Kristian Valen, joka "on tunnettu" hauskoista komediahahmoistaan. Stereotyyppinen homohahmo Kjärtan ei ainakaan ollut mistään kohtaa hauska, saatika sitten tunnettu. Olin jo unohtanut tämän täysin, mutta edelleen ärsyttää. Kampanja kyllä oli erityisen nolostuttava: brassaillaan suomalaisuuden erinomaisuudella ja suomalaisella juomalla, joka on valmistettu Hollannissa. Onneksi kampanja lopetettiin ennen aikojaan kaikessa hiljaisuudessa. 

Syksyllä 2010 mulle tarjottiin mahdollisuutta kirjoittaa Normihomolehteen. Tartuinkin tähän mahdollisuuteen innoissani. Kolumneissa oli aika Sex and the City-henkinen meininki, mutta niin taisi olla elämässänikin tuossa vaiheessa. Ensimmäisen kolumnin myötä aloin kuulla pikkukylällä huhuja salaperäisestä homoblogista, jota pidän. Yllättävän moni, enemmän tai vähemmän kaveri, oli myös lukenut kolumnini! Se oli hämmentävää, mutta toki ihan mukavaa.


Joulukuussa 2010 julkaisin blogissani viime joulunakin ilmestynyttä Joulupoikakalenteria. Kommenttimääristä päätellen se on ollut pienoinen hitti jo aloitusvuonnaan. Viime jouluna se oli erityisen suuressa suosiossa, sillä joulukalenterin myötä blogin kävijämäärät nousivat huomattavasti. Jouluun 2010 mennessä, siis reilun puolen vuoden aikana, blogille oli ilmestynyt 40 ilmoittautunutta lukijaa.

Maaliskuussa 2011 sain blogiini kommentin vahvasti myös Mahdollisuus muutokseen-kampanjassa mukana olevalta Ari Taljalta. Repsahdin bloggarin perisyntiin, ja vastasin Taljalle ihan omalla postauksellaan. Tästä ei seurannut mitään erityisen suurta, mutta Taljan kommentti kyllä valottaa melkolailla vastausta siihen, onko Mahdollisuus muutokseen homovastainen kampanja vai ei.Tuolloin keskustelua virisi hyvän tovin Älä alistu-kampanjasta, joka oli melkein yhtä suurta scheisseä kuin Mahdollisuus muutokseen.

Syksyn 2011 kuuma puheenaihe oli HOMO!. Sain Kansallisteatterilta medialipun teatteriin, ja pääsinkin katsomaan Homoa heti ensi-iltaviikolla, Lontoon matkalta palattuani. Teatterista suuntasin Normihomolehden julkkaribileisiin, joissa olin ystävineni ruokottomassa humalassa. Tätä en tainnut kirjoittaa tuolloin blogiin, mutta nyt taisin sen teille paljastaa :D.Viihdeuutisten puolelta Salatut elämät on puhuttanut blogissani useampaan otteeseen. Toukokuussa 2011 Pihlajakadun homoutumisesta heräsi toiveita, kun Aarni piipahti muutaman jakson deittailemassa Talea. Tuolloin toivoin Aarnista pysyvää hahmoa Pihlajakadulle, mutta en totisesti olisi toivonut ja pettynyt, jos olisin tiennyt mikä onni Larin, Eliaksen ja Kallen muodossa tulevaisuudessa odotti.

Marraskuussa huimaa trafiikkia blogiin toi postaukseni telakoitumisesta. Telakoitumisestahan kohisi tuohon aikaan koko Suomi. Nyt tuo keskustelu kyllä jo naurattaa, silloin olin vain ihmeissäni. Tuolloin loppuvuodesta blogissani puhutti myös muuttoni pois pikkukylästä, tänne suloisen suureen Turkuun, joka ei vielä tuossa vaiheessa suinkaan tullut nimellä mainituksi. Muutto Turkuun toi elämään kaikenlaista vipinää. Oli deittailua, oli fuckbuddya, oli uusia kavereita, oli bailaamista, oli kaikenlaista oivallista.

Ja sitten, viime kesänä, tuli Kille. Lukijoiden lisääntyessä ja elämäni Killen myötä valaistuessa bloginkin linja on muuttunut kevyemmäksi. Silti olen pyrkinyt pitämään bloggaamiseltani jonkinlaisia laatuvaatimuksia, en siis edelleenkään bloggaa bloggaamisen vuoksi. Merkintöjä varten on oltava jonkinlaista asiaa. Viime aikoina asiaa on tuntunut olevankin, olenhan blogin kautta päätymässä esimerkiksi Ylen Blogistania-ohjelmaan (jonka esityspäivämäärän sain juuri eilen tietooni, mutta enpäs kerrokaan sitä vielä teille!). Sain myös hiljattain ensimmäisen, oikean ja kunnollisen yhteistyötarjouksen blogin tiimoilta. Asia ei kovin paljoa vaikuta itse blogiin, vaan enemmänkin ehkä bloggaamisen mielekkyyteen. Sa nähdä, mitä tästä seuraa.

Blogin elämän kannalta merkittävää on tietysti myös vuodenvaihteessa käyttöön tulleet kuvat, joiden myötä luovuin kasvottomuudestani. Tämä jakoi lukijoita vähän suuntaan ja toiseen, mutta tiettävästi kukaan ei kuvien vuoksi ole luopunut lukemisesta.

Vuosi sitten, siis blogin täyttäessä kaksi vuotta, on lukijoita ollut ilmoittautuneina 155. Nyt teitä on 310, mikä on kerrassaan mahtavaa. Nyt pistetäänkin pystyyn veikkauskilpailu, jonka voittaja saa itselleen hyvän mielen: paljonko lukijoita on 12.5.2014, kun blogi täyttää 4 vuotta?

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. 500 lukijaa on vuoden päästä! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea 3-vuotiaalle!!! :)

  VastaaPoista
 3. http://www.mtv3.fi/ohjelmat.shtml/kotimaiset/salatut_elamat/uutiset_kevat_2013/1762198/haluatko-sina-mukaan-salkkareihin

  VastaaPoista
 4. 458 lukijaa vuoden päästä

  VastaaPoista
 5. vanha salatut elämät kalle ja valtteri homo

  VastaaPoista