Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vielä ehdit: Reidar Särestöniemi Turun taidemuseossa

Lisää kuvateksti Näyttely on ollut avoinna jo tammikuun lopusta alkaen ja vasta nyt ymmärsin asian huomata!  Turun taidemuseossa ...

Lisää kuvateksti

Näyttely on ollut avoinna jo tammikuun lopusta alkaen ja vasta nyt ymmärsin asian huomata! 

Turun taidemuseossa on 28.4. asti nähtävillä Reidar Särestöniemen näyttely. Sen lisäksi, että Särestöniemen homoseksuaalisuus näkyy myös monissa hänen töissään, ovat Särestöniemen lappalaishenkiset maalaukset ehdottomasti näkemisen arvoisia muutenkin.


Ehdin torstaina Blogistania-kuvausten tiimoilta vähän silmäilemään Särestöniemen näyttelyä. Särestöniemi on ollut itselleni ennen melko tuntematon taiteilija, mutta teki kyllä pikaisella silmäilylläkin todella suuren vaikutuksen. Särestöniemen värienkäyttö ja maalaustekniikka ylipäätään on vertaansa vailla. Maalauksissaan Särestöniemi käsittelee myös tuohon aikaan (60-80-luvulla) vaiettua, maalausajankohdista riippuen jopa sairasta ja rikollista, homoseksuaalisuutta. Varhaisemmissa maalauksissa aihe näkyy lähinnä eläinten (esimerkiksi karhujen) kautta, myöhemmissä myös selvemmin toisiinsa kietoutuneiden mieshahmojen kautta. 

Lisätietoa Reidar Särestöniemestä ja näyttelystä löytyy taidemuseon sivuilta.


Näyttely on siis avoinna ensi viikon sunnuntaihin, eli 28.4., asti! Museo on auki tiistaista perjantaihin klo 11-19, sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 11-17. Maanantaisin museo on suljettu. Museoon on maksuton sisäänpääsy perjantaisin 16-19.00.

Postauksen kuvat Reidar Särestöniemen maalauksia.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hienoa, että Löysit Reidarin. Mielenkiintoisia aiheita ja upeita värejä on hänen sudistaan lähtenyt. Itse olen monesi vieraillut Kittilän Särestöniemessä, Reidarin kodissa. Se paikka kannattaa kokea, koki sen Kekkonenkin saunoessaan Reidarin kanssa.

    VastaaPoista