Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tom of Finlandista elokuva - ei uutta Mannerheimia, pliis

Helsingin Sanomat uutisoi Tom of Finlandista kertovasta elokuvasta. Jännittävää tapauksessa on, että vireillä on kaksikin elokuvaprojekti...

Helsingin Sanomat uutisoi Tom of Finlandista kertovasta elokuvasta. Jännittävää tapauksessa on, että vireillä on kaksikin elokuvaprojektia.


Ensin elokuvaa ilmoitti tekevänsä vastaperustettu Special Film Company. Heidän tiedotteensa mukaan Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin tarina kerrotaan huumorin ja erotiikan keinoin. Ohjaajatkin ovat melko tuntemattomia, eikä kokemusta pitkän elokuvan ohjauksesta löydy. Niin paljon kuin pienempiä indieleffalafkoja arvostankin, näkisin kuitenkin Tom of Finlandin kaltaisen ilmiön muuttuvan elokuvaksi vähän luotettavimmissa käsissä.

Onneksi myös Helsinki-Filmi on ilmoittanut työstävänsä elokuvaa. Ohjaajana on Dome Karukoski, tuottajana Aleksi Bardy. Melko klassista menestyvää suomielokuvaa työstävä työryhmä on siis tulossa. 

Oho, tätä kirjoittaessani bongasin Ylen uutisen. Ylellä oli tiedossa jo pääosan näyttelijä, ja olipa hänestä pressikuvatkin jo olemassa.Pääosassa nähdään Olli Rahkonen, joka näytteli myös 3 Simoa-elokuvassa.

Enpä osaa oikein sanoa. Mietin jo kiivaasti, nähdäänkö Helsinki-Filmin version pääosassa Jasper Pääkkönen vai Tommi Korpela. Siinä mielessä SFC:n versio vaikuttaa tuoreemmalta ja lupaavammalta. 

Mut mitä jos, hei, oikeesti, onhan kaikki varmasti mietitty huolellisesti? Tästä ei missään nimessä saa tuolla huono elokuva. Ei Mannerheimin kohtaloa Laaksoselle.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Olethan nähnyt teaserin? Löytyy YouTubesta ja lyhyt juttu aiheesta Queertystä.

  VastaaPoista
 2. http://www.queerty.com/watch-first-look-at-biographical-tom-of-finland-flick-tom-20130409/?utm_source=website&utm_campaign=wordtwit&utm_medium=web

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teaser vaikutti hyvältä! Ehkä en suhtaudukaan tähän niin suurella varauksella.

   Poista
 3. Kiva, että Tomppa saa oman leffan. Toivottavasti leffassa ei nähdä mitään vanhoja kuluneita näyttelijänaamoja vaan tuoreempia tapauksia.

  VastaaPoista