Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuumaa koiraa ja viskiä

Terveisiä Helsingistä! Olen tosiaan täällä Tahdon2013-tukikonsertin lisäksi myös Suomessa käymässä olevan ystäväni vuoksi. Hän on erityisen...

Terveisiä Helsingistä! Olen tosiaan täällä Tahdon2013-tukikonsertin lisäksi myös Suomessa käymässä olevan ystäväni vuoksi. Hän on erityisen hyvin kartalla Helsingin ruokakulttuurista, ja oli saanut jo aiemmin vainun Unioninkatu 18:ssa toimivasta pop-up-ravintolasta nimeltä 100 Dogs & Bourbon. Ystäväni oli käynyt paikassa jo aiemmin, ja osasi nyt johdattaa minutkin paikalle.Paikassa tarjoillaan siis päivittäin 100 hotdogia sekä erilaisia viskipohjaisia drinkkejä. Ei ollenkaan huono konsepti.

Ja miten ilahduinkaan paikasta! Glorian Ruoka & Viini-lehden mukaan hodarit on suunnitellut Michelin-ravintola Demon Tommi Tuominen. Käytännössä siis Michelin-hodareita, miten nerokas ajatus. Juuri tällaisia konsteja tarvitaan tuomaan tasokas ravintolakulttuuri lähemmäs tavallista ihmistä. Useimmilla varmasti on varaa sijoittaa viisi ja puoli euroa hodariin kokeilumielessä. Tämän tyyppistä toimintaa kaipaisin Suomeen paljon enemmän, myös Helsingin ulkopuolelle. Kuten Turkuun.


Söin Dogissa Pulled pork-dogin sekä seuralaiseni kanssa jaetun Deluxe Dogin. Molemmat olivat erittäin toimivia, mutta erityisesti tykästyin pulled porkiin. Ajankohdasta ja loppupäivän suunnitelmista johtuen juomaksi valikoitui ihan vain vesilasillinen, mutta huonolta eivät vaikuttaneet myöskään listan drinkit.


Ainoa arveluttava puoli ravintolassa on sen tuottama roskan määrä: ainoat astiat ravintolassa ovat juomalasit, dogit tarjoillaan folioon ja paperiin käärittynä. Toisaalta en äkkiseltään osaa keksiä vaihtoehtoakaan tarjoilutavalle. Hot dog kun joka tapauksessa pitää syödä käsin. Roskan määrä on silti vielä melko kohtuullinen pikaruokaravintolan vastaavaan verrattuna.


Pulled pork-dog.

Deluxe Dog. Nakki työntyy esiin huvittavalla tavalla.


Huonona uutisena kerrottakoon, että 100 Dogs & Bourbon on auki enää tämän viikon loppuun! Facebookin mukaan koira kuitenkin etsii uutta kenneliä Unioninkadun kennelin tilalle. Nopea ihminen ehtii siis paikalle vielä tämän viikon aikana! Nopea pitää paikalla toki olla muutenkin, sillä hotdogeja on tosiaan päivittäin tarjolla vain sata. Illan suussa joutuu nautiskelemaan siis vain viskidrinksuja.

Onko joku lukijoista sattumalta käynyt 100 Dogissa? Kiinnostavatko ruoka- ja ravintolapostaukset ylipäätään? Hauska näitä on ainakin kirjoitella :).

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Damn samaa mieltä Turkuun kanssa tollasta! Eikös kaikenlaiset kulttuurin ilmentymät oo just sun ominta alaa blogissa? Eli ainakin täällä luetaan mielellään myös ruuasta :D
    Sulla on edelleen aivan ihana blogi.Kiitos siitä!

    VastaaPoista