Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vastauksia kysymyksiin, osa 1: HOMOUS

Huhuh, kysyittepäs ahkerasti! Tälläkin kertaa vastaukset tulevat useampana postauksena. Tällä kertaa päädyin jaoittelemaan kysymykset aihea...

Huhuh, kysyittepäs ahkerasti! Tälläkin kertaa vastaukset tulevat useampana postauksena. Tällä kertaa päädyin jaoittelemaan kysymykset aihealueittain. Aloitan blogin kannalta kantavasta voimasta, eli seksuaalisuudesta eli käytännössä homoudesta.

SEKSUAALISUUS

Milloin tajusit olevasi homo? Milloin tulit kaapista ja miten muut suhtautuivat?
Oikeastaan mun ei varsinaisesti tarvinnut ikinä tajuta. Homous on ollut enemmän tai vähemmän näkyvissä mussa koko ajan. Jossain vaiheessa olin kyllä ihan ihastunut tyttöihinkin, mutta jälkeenpäin on toisaalta helppo pohtia, onko kyse ollut enemmänkin olosuhteiden pakosta kuin vapaasta tahdosta.

Olen siinä mielessä tylsä homo, etten varsinaisesti ikinä tullut sen suuremmin kaapista. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta en ole mitenkään virallisin toimituksin ilmoittanut olevani homo. Lukion alkaessa kaveripiiri muuttui sen verran, että tavallaan luontevasti aloin vain elää ihan vapautuneesti, ilman suurempia ilmoituksia silloinkaan. Vanhemmatkin saivat vain loppujen lopuksi huomata, että nyt on näin. Suhtautuminen on siis ollut ihan suvaitsevaista, enkä oikeastaan koe mitään ongelmaa olleen.
 

Oletko joutunut kiusatuksi jossain vaiheessa elämääsi homouden takia?

Olen kyllä tullut kiusatuksi erittäin huolellisesti kaikilla mahdollisilla tavoilla. Homouden osuus siihen on vähän tulkinnanvaraista: homottelua tottakai oli ja kiusaaminen johtui hyvin pitkälti "homomaisista" harrastuksista ja kiinnostuksenkohteista. En kuitenkaan ollut virallistanut saatika täysin itsekään tiedostanut homouttani. Siinä mielessä kiusaamisen syy on vähän epämääräinen.
 
Mitä mieltä olet "faghageistä"? 
Riippuu vähän faghagiuden ilmenemistavasta, mutta pääsääntöisesti se on mukavaa että tykätään.Kuinka vanha suunnilleen olit, kun huomasit olevasi homoseksuaali? Entä missä vaiheessa hyväksyit sen?
Kuten jo tuossa mainitsin, ei mitään selkeää valaistumisen hetkeä ole ollut. Hyväksynnässäkään en muista olleen suurempia ongelmia. Jos olikin, niin enemmän ne ovat liittyneet muiden hyväksyntään kuin itse itseni hyväksymiseen.Miten muut saivat tietää homoudestasi? Entä miten he suhtautuivat?

Kuten sanottu, pikkuhiljaa vain aloin reippaasti elää avoimesti homona. Siinä avittivat esimerkiksi IRC-Gallerian legendaarinen Poikarakkaus-yhteisö, johon liittyminen oli varmaan ensimmäisiä askelia tällä saralla. Erityisen voimakkaita reaktioita suhtautumisessa ei kyllä muistaakseni välittynyt. 
Ovatko kaverisi hylänneet sinut, kun ovat kuulleet, että olet homo? 

Eivät ole. 


 Jos voisit muuttaa yhden heteromiehen homoksi, kenet muuttaisit (jos vaikea vastata, voidaan muuttaa muotoon "jos olisi pakko")? 

Tätä kysyttiin edellisessäkin kysymyspostauksessa. En vieläkään oikeastaan haluaisi muuttaa ketään, mutta jos nyt pakko olisi, niin ihan mielenkiintoista olisi homouttaa esimerkiksi joku persukansanedustaja. Toisaalta olen varma, että jossain vaiheessa persujen piireistä paljastuu kaappihomoja joka tapauksessa. 


Mitä ajattelet crossdressaamisesta, voisitko itse harkita?

En mä oikeastaan ajattele mitään, ihan vapaasti saavat kaikki halukkaat crossdressailla! Henkilökohtaisella tasolla en koe kiinnostusta, mutta olisihan se varmasti mielenkiintoista kokeilla! 

Kaapista ulos tulemisesi seurauksia?

Elämä on loppujen lopuksi huomattavasti vapautuneempaa. Toisaalta vapaus tuo vastuuta, joka tarkoittaa tässä tilanteessa sitä, että vähän saa olla valppaana. Mutta käytännössä vain positivisia vaikutuksia.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. No nyt kyllä täytyy kompata, että hyvin samanlaisissa tunnelmissa on täälläkin näitä kysymyksiä käsiteltynä. Asiat vaan lonksahtivat kohdilleen. "suuri kaapista tulo" vanhemmille oli, kun menimme poikaystävän kanssa kesää viettämään - olin ilmoittanut etukäteen, että en sitten tule yksin.

    Eteisessä äiti halasi meitä molempia ja toivotti tervetulleeksi perheeseen - sen koomin ei ole ollut perheen kanssa ongelmia. Suvusta yhdellä henkilöllä tuntuu olevan asenneongelma, mutta jää marginaaliin :-)

    Tuohon kysymykseen, että jos haluaisin 'käännyttää' niin ketä; pakko tunnustaa, mutta Petteri Poukka (tuttu Facebookista ja Twitteristä) on ihan tolkuttoman komea ja viehättävä uros *punastelua* :-D

    VastaaPoista