Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tahdon2013: Tunnelmia Turun avajaismeiningeistä

Mahtava päivä, käsittämättömän hieno. Korvissa soi vain PMMP :n Matkalaulu. Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä . Turun kampanja a...

Mahtava päivä, käsittämättömän hieno. Korvissa soi vain PMMP:n Matkalaulu. Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä.


Turun kampanja alkoi tänään klo 16.00 Hansan Thalia-torilla flashmob-tempauksella. Flashmobeja oli ympäri Suomen, mutta oma lehmä ojassa totean Turun flashmobin parhaaksi. Mahtavasti se onnistuikin: hyvin kuvaava oli ohikulkeneen teinin suoraan sydämestä tullut "miitä vittttua täällä tapahtuu". Kolmen minuutin jälkeen se oli ohi.

Flashmob Turussa.

Flashmobin jälkeen Turussa siirryttiin viralliseen ohjelmaan. En ollut uskoa silmiäni. Ennen kuin olimme saaneet katoksen pystytettyä, parveili pöytämme ympärillä jo uskomaton määrä ihmisiä. Ihan vain siitä ilosta, että saavat allekirjoittaa kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. 

Tai saattoi houkuttimena olla tietysti myös jakamamme Muumitikkarit. Joka tapauksessa valtava määrä ihmisiä tuli kojullemme tietoisena siitä mitä tekee, määrätietoisesti allekirjoittamaan. Varsinaista feissausta ei loppujen lopuksi edes paljoa tarvittu. 

Turha on myöskään puhua kampanjan olevan punavihreiden hippien ja feministien kampanja: kannatusilmoituksia kävi allekirjoittamassa aivan kaikenlaiset ihmiset. Huomattava osa allekirjoittaneista oli syntynyt 50- tai 60-luvulla. Myös tätä vanhempia näkyi useita. Se lämmitti mieltä erityisesti.


Myös joukko ihania laulajia ja katusoittajia tarjoutuivat soittamaan pöytämme läheisyydessä. Vain yksi hivenen aggressiivinen mies kävi kyselemässä, kuka meistä muka on syntynyt homoperheisiin perseeseen nussimalla tai pilluja hinkkaamalla. Vain yksi! Voitteko kuvitella? 

En ole oikeastaan vielä nähnyt kuvia muista kaupungeista, mutta ilmeisesti meininki on ollut aika vastaavanlainen muuallakin. Uskalsin odottaa nettikannatuksia kymmeniätuhansia ensimmäiseltä päivältä, mutta yli satatuhatta ensimmäisen vuorokauden aikana oli hirveän paljon enemmän kuin olisin ikinä uskaltanut villistikään veikata.

Mahtavuutta, parhautta, ihanuutta, täydellisyyttä. Rakastan ihmisiä tänään. 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. ohoh, Turussa on ollu vähän isompi meininki ku Lahessa. Saatiin me täälläkin 142allekirjotusta :) Mut mahtavaa

  VastaaPoista
 2. Ihana huomata, että on asioita, jotka yhdistävät meitä suomalaisia: tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.
  Minä kirjoitin nimeni silloin kun niitä oli 14000. Terveisin, vuonna 1960 syntynyt perussuomalainen poliitikko :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa <3 Ja ihana kuulla että vanhemmatkin ihmiset kävi allekirjoittamassa <3

  VastaaPoista
 4. Tää ei nyt kuulu aiheeseen mutta:
  Slenderman alottanu näköjää mallinuken hommat. (viimeinen kuva :D)

  VastaaPoista