Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Melodisia juhlatunnelmia

Lauantaina Ruotsissa oli Melodifestivalen-finaali. Itse sain kutsun ihan täällä koti-Suomessa melfest-valvojaisiin. Yksinäni tuskin olisin...

Lauantaina Ruotsissa oli Melodifestivalen-finaali. Itse sain kutsun ihan täällä koti-Suomessa melfest-valvojaisiin. Yksinäni tuskin olisin Melfestejä alkanut seurata, mutta kivassa poikaporukassa ilta sujui vallan mainiosti ja Melodifestivaalejakin oli hauska seurata. Skumppa virtasi ja ilta venyi yllättäen aamun puolelle, vaikka kuvittelin alunperin olevani kiltisti nukkumassa jo puolen yön maissa... No, en ihan ollut. 

Oli hauska huomata, kuinka paljon Ruotsin viisuja ihan tietoisesti suunnataan homoyleisölle. Sen lisäksi, että finalisteista suurin osa oli ihan selvää silmänruokaa ja että useamman kerran joutui muistuttamaan itseään siitä, että käynnissäolevaan esitykseen kuuluu myös musiikkia, oli show muutenkin aiiika gay. Danny "Sausage" Saucedo palomieheksi puettuna, mmmm :P.


Toisaalta, vaikka euroviisushow on Ruotsissa valovuosien päässä Suomesta ihan kaikinpuolin, olivat Ruotsin finalistit kyllä aika tylsiä. Kuten sanottu, joutui monen esiintyjän kohdalla erikseen muistuttamaan itseään, että esityksessä on mukana myös, jopa tärkeimpänä elementtinä, musiikki. Suomen finalisteissa ei ainakaan omalla kohdallani tätä ongelmaa ollut, vaan biisit olivat kaiken kaikkiaan hyvinkin toimivia.

Show Ruotsilta sen sijaan onnistuu, ja kokemuksen perusteella se on Euroviisuissa huomattavasti biisiä tärkeämpää.

Iltamme jatkuikin iloisesti vanhojen viisuhittien ja vähän muidenkin legendaaristen biisien parissa. Vielä naurettavan pientä hetkeä ennen valomerkkiä laukattiin Brysseliin skumpan perässä, jossa jaksoin edelleen huvittua seurueemme jäsenen shampanjavispilästä.

Liekö sitten shampanjavispilän aiheuttama huvitus vai mikä, mutta jotenkin vielä tänäänkin tuntuu siltä, että olen koko yön kestävään riekkumiseen liian vanha.Ja niin, Ruotsin edustajaksi valikoitui Robin Stjernberg biisillä You. Oli hauskaa, kuinka aidon hämmästynyt ja pihalla Robin oli voittajan selvitessä. Biisi on mun mielestä ihan hyvä, mutta ulkonäön ja esityksen perusteella olisin itse valinnut edustajaksi jonkun muun :P.Onneksi Suomen biisi on tänä vuonna täydellinen euroviisu, linkkaan Kristankin biisin vielä tähän alle.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Onpas hyvä video Kristalla ;)
  //silver

  VastaaPoista
 2. Okei, video muutti mun asenteen Kristan biisistä ihan kokonaan! Kuulin sellassenaan ekaa kertaa, niin vähäsen shokissa kuuntelin jonkin aikaa, kunnes alkoi ärsyttämään. Videon nyt kun katsoin, niin sehän on oikeastaan aivan loistava! :D
  ~R

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että muutkin intoilevat Melodifestivalenista, se on toden totta omaa luokkaansa! Oma suosikkini oli Ralf G. Mutta sama asia herätti sympatiani voittaja-Robinia kohtaan, se aito hämmästys omasta voitosta. Robinin tanssijat olivat myös todella huikeita, asuja myöten. Show oli mahtava, lisää tätä sitten itse viisuissa Malmössä!

  Kirjoitin myös taannoin blogiini Melodifestivalenista: http://mondeeni.blogspot.fi/2013/01/umk-vs-melodifestivalen.html

  VastaaPoista
 4. Voi voi, oispa itselläkin kaveripiirisstä näitä viisuintoilijoita. Mutta ei, ei löydy yhtäkään. Lähes poikkeuksetta kaikki vaan pyörittelevät silmiään mulle, kun viisuista joskus innostunu puhumaan. :D Että yksin tai perheen kesken pitää tyytyä niitä seurailemaan.

  Mutta juu, paljon silmänruokaa kyllä riitti lauantai-illassa. Oma suuri suosikkini oli Anton Ewald, ihan vaan jo sen maailman söpöimmän hymynkin vuoksi. Mutta kyllähän tuota Robininkin biisiä kuuntelee. Ja se voittoreaktio oli kyllä ihanan hellyyttävä ja aito. :)

  VastaaPoista
 5. Ulrik Muntherin biisi oli musta ylivoimaisesti paras. Yohio oli ok, samoin Louise Hoffstein ja Ralf Gyllenhammarkin. Antonio taas tosi söpö.

  VastaaPoista