Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kerron sinulle kaiken - elokuva transsukupuolisuudesta ensi-illassa 8.3.!

Hei, iloisia elokuvauutisia Suomen maasta!  Ensi perjantaina tulee ensi-iltaan suomalainen draama Kerron sinulle kaiken . Elokuva ...

Hei, iloisia elokuvauutisia Suomen maasta! 


Ensi perjantaina tulee ensi-iltaan suomalainen draama Kerron sinulle kaiken. Elokuva kertoo sukupuolensa miehestä naiseksi kertoneesta Maaritista (Leea Kleemola).

"Kerron sinulle kaiken on Leea Klemolan ja Peter Franzénin tähdittämä draama, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Simo Halinen.

Kerron sinulle kaiken on tarina suurta murroskautta elävästä Maaritista (Klemola) ja ihmisistä hänen lähellään. Maarit on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. Vihdoin elämä alkaa maistua omalta. Maaritin on kuitenkin avattava menneisyytensä solmut päästäkseen elämässään eteenpäin. Hän haluaa rakentaa suhteen teini-ikäiseen tyttäreensä uudelleen ja päästä taas auttamaan muita ihmisiä. Maarit myös haluaa rinnalleen jonkun, jonka kanssa jakaa onnenhetket, juoksulenkit ja vuoteensa. Kun kohtalo heittää Maaritin tielle Samin (Franzén), näyttää kaikki olevan mahdollista.

Kerron sinulle kaiken on tarina rohkeudesta. Rohkeudesta olla oma itsensä, vaikka koko maailma tuntuu olevan sitä vastaan. Rohkeudesta tehdä aidosti ja rehellisesti omia valintoja – ja joskus, kun sydän sanoo niin, ylittää omat rajansa."


Aika vähän on Suomessa tehty seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä  käsitteleviä elokuvia. Mahtavaa, että vihdoin on tähänkin aiheeseen uskallettu tarttua. Elokuvat ja muu viihde kun oikein toteutettuna toimivat mielestäni toimivat erinomaisena asennekasvatuksena. Kerron sinulle kaiken-trailerin elokuvissa nähneet tuttavani raportoivat monien nauraneen trailerille, siis pitäneen transsukupuolisuutta jotenkin komediallisena aiheena. Asennekasvatukselle siis on Suomessa tilausta. Toivoa sopii, että elokuvantekijät ovat olleet aihealueestaan perillä, muuten jälki voi olla klassisella tavalla hirveää. 

Ainakin toistaiseksi elokuva tuntuu menevän aika pienellä medianäkyvyydellä. Toivottavasti asia korjaantuu.

Se jää nähtäväksi, Kerron sinulle kaiken siis ensi-illassa 8.3. eli ensi viikon perjantaina.

Mitenkäs lukijat? Kiinnostaako Kerron sinulle kaiken? Miellyttääkö kotimainen elokuva ylipäätään?

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Oi se on just niin että kaikenlaisten vähemmistöjen pitää näkyä julkisesti monissa jutuissa, kuten elokuvissa. Niin niihin tottuu, niin niitä ymmärtää ja niin ne lopulta onkin ihan normaalia ja kaikki onkin vaan ihmisiä. Just parasta asennekasvatusta.

  VastaaPoista
 2. Mua vähän jännittää, miten Kleemola on hoitanut ton homman. Maaimassa on tehty liikaa huonoja vitsejä/leffoja meikäläisistä ja siitä, mitä me oikeasti ollaan. Jossain haastattelussa Kleemola vaikutti todella hienolta tähän rooliin. Hän kuulemma otti selvää asioista yms., ennen kuin ryhtyi näyttelemään. Totta kai haluan käydä kattomassa, ihan jo pelkästään mielenkiinnon takia. Parhaimmillaan todella hieno kokemus, pahimmillaan... noh niin...

  VastaaPoista
 3. Suomalainen viihde nyt yleisesti ottaen on mun mielestä melko tympeää. En tiedä, miksi itse vieroksun suomalaista draamaa. Kaikki tuntuu aina vaan niin väkisin väännetyltä ja vakavalta.

  Saapa nähdä mitä tästäkin tulee. Mutta propsit sille, että näitä seksuaalivähemmistöihin keskittyviä elokuvia julkaistaan!

  VastaaPoista
 4. Moi! Ensinnäkin kiitokset mahtavasta blogista. Tämä elokuva on siitä poikkeava kotimainen leffa, että olen todella odottanut sen ensi-iltaa! Pidän kyllä joistain kotimaisista elokuvista, mutta liian usein ne valitettavasti ovat ennalta-arvattavia ja jotenkin kunnianhimottomia, genrestä riippumatta. Tässä on sellainen aihe joka kiinnostaa, ja tietenkin aivan huippu Leea Klemola nostaa odotukset korkealle!

  mondeeni.blogspot.fi

  VastaaPoista