Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Siskot, veljet ja sukupuolettomat, pysykää lujina!

Oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen. Huh. Tänään kuuluu taas vähän masentavia uutisia armaan kotimaamme tiimoilta. Tus...

Oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen.

Huh. Tänään kuuluu taas vähän masentavia uutisia armaan kotimaamme tiimoilta.

Tuskin on Jyväskylän patriootti-iskun puintia saatu loppuun, niin jo tulee uusia, käytännössä yhtä mukavia uutisia.

Oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen ystävänsä kanssa pahoinpideltiin aamuyöstä. Hakkaraisen mukaan pahoinpidelleen miesporukan huuteluista pystyy päättelemään miesten motiivin. Motiivin selvyyttä nähdäkseni vahvistaa sekin, että Hakkaraisen miespuolinen ystävä oli pukeutunut naisten vaatteisiin. Myös Hakkarainen on avoimesti kertonut homoudestaan, mikä tuskin on heikentänyt motiivia.

Jaksamista ja voimia Hakkaraiselle ja hänen ystävälleen. Luojan kiitos mitään pahempaa ei  tapahtunut. Vaikka tapahtunutkin on ehdottomasti liikaa.

Muistan itsekin yhden teini-ikäni vapuista, jolloin tilanne näytti pahalta. Tilanne ei onneksi ehtinyt äityä kovinkaan pahaksi, sillä jopa meidän pikkukylästä löytyi fiksuja, väliintulleita ihmisiä. Niin onneksi myös Oulussa.

Vaikka kaikkea paskaa tapahtuu, nyt ei pidä pelätä tai alistua. Kahta kauheampi gaypridebailaus päälle. Siskot, veljet ja sukupuolettomat, pysykää lujina!

Mä en vaan yksinkertaisesti jaksa, pysty, voi enkä kyllä suoraan sanottuna edes halua ymmärtää, mikä helvetin tarve ihmisillä on lyödä? Millä tavalla se muka helpottaa kenenkään oloa? Vituttaa tällainen pelleily, että on elämän traumoja ja vastoinkäymisiä täytyy purkaa muiden kustannuksella.

Jos tästä nyt jotain "hyvää" halua löytää, niin ainakin tasa-arvo on ihan uudella tasolla maassamme: jo pitkään on tiedetty, ettei naisen ole enää turvallista kävellä öiseen aikaan paljastavissa bilemekoissa. Nyt on todistettu, että se ei ole enää turvallista miehellekään. Että seuraillaan vaan kaikessa rauhassa äärioikeistolaisryhmien yhdistysten rekisteröitymistä ja muuta pientä toimintaa, nämä eivät ole merkkejä mistään.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Kiitos, kun heti otsikossa kiinnität huomion itse ongelmaan. Tuli tässä pistettyä merkille, että kaikki uutisointi tuntuu keskittyvän siihen, että kaupunginvaltuutettu on pahoinpidelty ja toinen uhri juuri ja juuri sivusanalla mainitaan. Osoittaa mun mielestä, että Suomessa ei edelleenkään viharikokset tai niiden ottaminen vakavasti kiinnosta. Let's be real, kuinka moni Suomessa tietäisi tapauksesta, jos ainoastaan se toinen uhri olisi yksin pahoinpidelty? Saisiko samalla tavalla julkisuutta tai edes mainintaa Kalevan kokoisessa lehdessä.

  Itse olen aina ajatellut Oulun olevan suvaitsevainen ja turvallinen kaupunki, mutta kun tuli todistettua random-päällehyökkäys viime kesänä liikennevaloissa (josta tehtiin rikosilmoitus, mutta yksikään lehti ei uutisoinut), on tämä illuusio alkanut murenemaan.

  VastaaPoista
 2. Mua niin raivostuttaa ja ärsyttää ja vaikka mitä tällä hetkellä koko suomi ja suomalaisten asenne. Just vedin itkupotkuraivarit äitille siitä, että kuinka kyllästyny oon siihen että ihmiset ei voi antaa toisten olla rauhassa jos se toinen ei satu olemana hetero tai muuuten 'normaali'.
  Eikös vasta ollu se juttu siitä, että eduskunta (tai joku vastaava, en muista just nyt enkä jaksa tsekata) ei ota sitä homoliittolakijuttua käsittelyyn, ku se ei oo ajankohtaista tai tarpeellista tai jotain vastaavaa (huomaa että tunnekuohun vallassa kirjotan :D). Mun mielestä nyt ois ehkä just aika ottaa se esille, käsitellä se ja hyväksyä se, se näyttäis suomalaisille vähä että kuinka oikeesti pitäis suhtautua 'erilaisiin ihmisiin', eli homoihin.
  Aargh mua raivostuttaa. Anteeksi avautuminen tänne, tuli vaan jotenki kohdalle :D

  - ellu

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä meni ilta vähäsen pilalle. En vaan voi sietää tällaista! Onhan Suomi melko peräkylä maa muihin Pohjoismaihin verrattuna, mutta luulisi täällä sitli olevan melko hyvä toleranssi erilaisuuden suhteen. Vaan eipä siltä näytä. Hieman huolestuttaa Oululaisten frendien ja tuttujen puolesta, kun tällasta siellä kerran tapahtuu (vaikkei niin useasti, onneksi).
  En kyllä Stadissa ole tällaista agressiota nähnyt pitkään aikaan lukuunottamatta Priden savupommi-iskuja, joiden takan nyt olikin vain 3 pentua, jotka saatiin nopeasti kiinni. Mutta kyllä Suomi on melko jäljessä monessa mielessä... Pistää tämäkin tapaus miettimään asioita...
  Mutta hyvä mun on kaapista käsin asioita kommentoida :P

  VastaaPoista
 4. Ville Matias kiinnitti huomion asiaan, jota olin ajatellut koko illan. Epäilen, ettei Janne Hakkaraista vastaan sinänsä olisi kukaan hyökännyt, mutta kun hävytön ristiinpukeutuja näkyi katukuvassa, niin sehän pervo "täytyi" sitten ottaa fyysiseen käsittelyyn. Transfobiaa ei pidä kääntää homofobiaksi (...ja mitä vihreiden yliaktiiviseen rooliin näissä asetelmissa tulee, niin...).

  Kiinnittäisin mielelläni huomion myös siihen asiaan, että olen itse kotoisin samaisesta Oulusta ja liikkunut viime vuosikymmenen alkupuolella usein paitsi kajaleissa, vaaleanpunaisissa housuissa ja nätisti laitetuissa pitkissä hiuksissa, myös ripsiväreissä, hiuspinnit päässä ynnä muuta kivaa. Joskus yksinkin keskellä yötä ja keskellä kaupunkia. En tuntenut oloani uhatuksi. Nyt soittaisin hälytyskelloja niiden päässä, jotka sinnikkäästi kuvittelevat suomalaisen yhteiskunnan muuttuvan jatkuvasti suvaitsevammaksi. Viimeisen vuosikymmenen aikana on yksinkertaisesti taannuttu, kuljettu ihan väärään suuntaan.

  VastaaPoista
 5. Jos tekee rikoksen homoa ja siitä saa isomman rangaistuksen kuin jos uhri olisi hetero. Tämäkö on tasa-arvoa? (oli pakko kirjoittaa tämä shout parkista lainattu asia) Olen silti sitä mieltä että tämä on järkyttävä ja kamala teko.

  VastaaPoista