Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pilottijakso homolifestyleä - MoonTV, skarppaa heti

MoonTV on ilmeisesti eilen julkaissut mahdollisesti tulevan homolifestyle-ohjelmansa pilottijakson. Tuntematon homo-työnimeä kantavan pi...


MoonTV on ilmeisesti eilen julkaissut mahdollisesti tulevan homolifestyle-ohjelmansa pilottijakson. Tuntematon homo-työnimeä kantavan pilottijakson perusteella ei lupaa hyvää.

Nyt on ensiarvoisen tärkeää, ihan jo oman mielenrauhani takia, muistaa kyseessä olevan vasta pilottijakson. Minkäänlaista varmuutta mistään ei ole. Ei edes siitä, tuleeko koko sarjaa. Pilotin perusteella toivon, että ei. Paljon pitää tapahtua, että sarjassa olisi mitään, edes viihdearvoa.

"Pari vuotta sitten yks meidän kanavan perustajista (kutsutaan häntä vaikka nimellä Janne) heitti idean, että meidän pitäisi tehdä kanavalle homojen oma makasiiniohjelma. Ei mitään perseraiskauksia tai muuta skeidaa, mitä kaikki ahdasmielisimmät kusipääurpot kuvittelee homona elämisen olevan, vaan ihan rentoa katsausta siihen, mitä Helsingissä homona eläminen oikeasti on. Vähän ajankohtaisia tapahtumia, mielenkiintoisia ihmisiä ja vähän ehkä vakavampaakin juttua." (MoonTV:n sivut)

Pilottijakso on kuvattu Herculeksessa Qruiser Partyissä. Pilottijaksossa ei ole toteutettu mitään, mitä ohjelmaan on suunniteltu: "perseraiskaukset ja muu skeida" sentään puuttuvat, mutta muuten jakso kyllä kuvastaa ihan täysin sitä, mitä nämä mainitut "ahdasmieliset kusipääurpot" homoelämästä kuvittelevat. Qruiser Partyt ovat ehkä ajankohtainen tapahtuma, mutta mielenkiintoiset ihmiset ja eritoten vakavampi juttu tästä puuttuivat täysin.

Nyt MoonTV ihan oikeesti. Kuten moni muukin teille jo näkyy kommentoineen, ei homoista totisesti ole tarpeen tehdä yhtään tällaista ohjelmaa: tällä vain vahvistetaan ja lisätään stereotypioita. Siis täysin päinvastoin mitä suunnittelitte. Nyt ohjelman sisältö uudestaan työpöydälle ja uudesta kulmasta ohjelmaa pohtimaan. Jos oikein hurjiksi heittäydytte, voitte tehdä kuvausmatkan vaikka Helsingin ulkopuolelle! Jos tämä tuntuu liian hurjalta, voin ehdottaa kuvauksia muualla kuin humalaisten bilehomojen keskellä. Vakuutan ohjelman hengen muuttuvan hetkessä.

Uskallan myös veikata, että homot katsovat ohjelmaanne ilman stereotyyppistä homojuontajaa. Ehkä jopa innokkaammin. Varmasti löytyy juontaja, joka on neutraali ja fiksu olematta kuiva. Eikä haastateltavilta kysytyt itsestäänselvyydet muutu valaiseviksi ja kiinnostaviksi, vaikka juontaja niin väittäisikin.

Varmasti tälle löytyisi katsojia näinkin: kehnolla camp-huumorilla tehdään nykyään vaikka mitä viihdettä. Matkaoppaat, Tuuri, Johanna Tukiaisen häät... En edes osaa nimetä kaikkea sitä tyrmistyttävää paskaa, mitä televisiosta tuutataan näissä merkeissä.

Toki tällainen genre viihdyttää ja naurattaa krapulapäivinä sängyn pohjalla. Viihdyttää huonoudellaan. Sen perusteella ohjelmaa ei voi millään ilveellä väittää hyväksi. Tällaiseen genreen en ihan välttämättä homolifestyleä halua.

Joka tapauksessa olen ohjelmaidean kannalla. Uskon, että tästä voisi tulla hyvä. Hyvä vain ei tule helpolla sekoilulla.Jakson voi katsoa MoonTV:n sivuilta.

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Osasit kyllä ilmaista tässä myös omat ajatukseni hyvin, olin varsin samaa mieltä katsottuani tuon surkuhupaisan jakson... :D

  Näitä stereotyyppihomoja baarissa jäätävässä kännissä on mielestäni nähty jo mediassa ihan tarpeeksi. Jos haluaa kuvata homolifestyleä, sen voi todellakin tehdä myös muussa ympäristössä. Eli hyvä idea, mutta toteutus täysin uusiksi.

  BTW, eka kommenttini tähän blogiin, vaikka olen seuraillut jo hyvin kauan, teet hyvää työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että uskaltauduit kommentoimaan :). Ja kiitos, mukava kuulla.

   Poista
 2. Lol aika kökköä menoa jos multa kysytään. Hieman kyllä repesin tolle juontajalle.

  Ja kyllä Tuomasta komppaan. Aivan tarpeeksi saatu nähdä näitä stereotyyppisiä homo mestoja. Hieman casuaalimman paikan voisivat valita seuraavaksi. Ei aina tarvita niitä glitteriin ja läväreihin hukkuvia tikku-ukkoja tanssahtelemassa pitkin baaria. Kyl meitä homoja on joka lähtöön... ihan taviksista asti.

  VastaaPoista
 3. Ei tuo nyt niin paskaa ollu. Totuudenmukainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kiellä etteikö tuo kuvaisi pientä osaa homoista. Totuudenmukaista tai hyvin tehtyä tämä ei kyllä siltikään ollut.

   Poista
 4. Siis voi tätä myötähäpeän määrää jota tunnen, siis kaikkia tuota ohjelmaa tehneitä ja siihen osallistuneita kohtaan. Se oli todella surkeaa katsottavaa ja kuultavaa. Opettelisi juontaja edes puhumaan noin kohtuullisesti painottaen. Tietenkin tuo väärä sanojen ja lauseiden painotus taitaa olla helsinkiläisille tyypillistä, mutta eikö ohjelma ole tarkoitettu myös meille kehä ykkösen ulkopuolella asuville? Parasta oli ehkä valitus kesäkollin kommentit lesbojen tasavertaisuuden puolesta.

  Olisi ollut mielenkiintosta kuullä esim. Olli Stålströmin haastattelu tuon sijasta, hän on todella pitkän linjan aktivisti ja varmasti juteltavaa lienee. Erilaiset henkilökuvat ja ajatumaailmat minua kiinostavat, kuten tämän arvoisan Blogisticuksenkin ajatukset. Miksi katselisin juoppoja turhimoita? En löydä mitään syytä moiseen.

  Surkein ohjelma ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkolli oli joo ainoa valonpilkahdus tuossa! Ja Stålströmiä voisi kuunnella kyllä. Tietysti ymmärrän, että pilottijakso on haluttu tehdä mahdollisimman helposti, kun julkaisusta ei ole ollut mitään takeita.

   Poista
 5. En ehkä täysin ymmärrä osaa kritiikistä jota pilottijakso on saanut osakseen. Jos homot eivät vaikuta "normaaleilta" tai heteroilta, tai aiheuttavat myötähäpeää olemalla ihan sitä mitä ovat, onko ratkaisu kuvata mahdollisimman helposti nieltävää, ns. normeihin sopivaa kuvaa homoista?

  Tuntuu jotenkin kaksinaismoralistiselta ja ahdasmieliseltä. Mitä se kertoo meistä ja omista asenteistamme asian suhteen, jos häpeämme ja haluamme peittää tiettyjä piirteitä yhteisöstämme? Jos joku käy kuvaamassa pätkän homoklubilta, voiko olettaa siellä näkyvän mitään muuta, kun mitä homoklubilta oikeasti löytyy?

  Kritiikki on toki aina paikallaan ja tunnustan, että en ole itse vielä edes katsonut kyseistä pilottijaksoa, kiinnitin vain heti huomion siihen miten jaksoa kritisoitiin. Täytyy tsekata klippi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo ylempänä kommentoin, tällainen bilehomokulttuuri on kuitenkin vain pienen osan juttu homojenkin joukossa. Tottakai näitä bilejuttujakin ohjelmassa voisi olla, mutta kokonaan niiden varaan laskeminen on auttamattoman mautonta.

   Kannattaa ehkä katsoa tämä jakso, kritiikki voi osoittautua ihan aiheelliseksi :).

   Poista
 6. Minusta tuo ei ollut niin näköalaton kuin monen muun mielestä tässä blogin kommenttiosiossa.

  En koe, että tälläinen ohjelma muuttaa ns. suuren yleisön mielipiteitä mihinkään suuntaan - eikä ole tarviskaan. Kyse on viihteestä ja varsin harmittomasta sellaisesta. Stereotyyppistä tai ei, tämän päivän medialukutaidolla normiälyllä varustettu ihminen ymmärtää kyllä kärjistykset ilman rautalankaa ja tekstitystä.

  VastaaPoista
 7. Oho, kun juontaja aloitti puhumaan, luulin sitä eka naiseksi! Onneksi meitä homoja on monenlaisia! :DD

  VastaaPoista
 8. Tuli itsekin eksyttyä tänne nyt kun kerran täällä(kin) esitetään ihan perusteltua kritiikkiä tätä pilottia kohtaan. Tahtoisin kuitenkin huomauttaa muutamasta kommentista:

  1.) Tuota tilannetta ei millään tavalla ole manipuloitu tai ihmisiä siinä kannustettu käyttäytymään halutulla tavalla. Pilotissa on kuvattu tilannetta juuri sellaisena kun se on - mitään muuttamatta. Humalassa bilettävät ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia, ollaan sitten homo- tai heterobaarissa. Joissain ihmisissä se herättää myötähäpeää, joissain tyytyväisyyttä siitä että toisilla on hauskaa - ja muissa kaikkea näiden väliltä. Tässä mielessä kuitenkin väitteet "totuudenmukaisuuden puutteesta" on vähintäänkin omituisia, varsinkin kun samaan aikaan kirjoittajalta tulee "En kiellä, etteikö tuo kuvastaisi pientä osaa homoista."

  2.) Joonas on pilotissa aivan oma itsensä - jos miehen tuntee livenä, niin sen varmaan allekirjoittaa kaikki. Koska kyseessä on Joonaksen toinen esiintyminen kameran edessa koekuvausten jälkeen, on siinä havaittavissa vielä pientä jännitystä ja tietynlaista varmuuden puutetta. Se korjaantuu vain tekemällä töitä sen eteen ja ottamalla kritiikkiä katsojilta vastaan.

  3.) Blogin pitäjän oma kommentti hassutti meitä kaikkein eniten (kiitos siitä), jossa:

  "Kuten jo ylempänä kommentoin, tällainen bilehomokulttuuri on kuitenkin vain pienen osan juttu homojenkin joukossa. Tottakai näitä bilejuttujakin ohjelmassa voisi olla, mutta kokonaan niiden varaan laskeminen on auttamattoman mautonta."

  a.) Me olemme kanavana aina tehneet pienille kohderyhmille ohjelmaa. Tätä sanoo jo pelkästään se, että olemme tällaista ohjelmaa lähdössä toteuttamaankin. Tämän lisäksi teemme monta muutakin vähemmistöille suunnattua ohjelmaa, vaikkapa vain pieniä musiikkigenrejä käsitteleviä tai tietyntyyppisiä, auttamattoman epäkaupallisia pelejä käsitteleviä ohjelmia. Mielestäsi olisi siis mautonta tehdä homojen omaa bileohjelmaa. Vähemmistölle siis on ok tehdä ohjelmaa, muttei vähemmistön vähemmistölle, koska kaikki homot eivät biletä Herculeksessä?

  b.) Missä välissä olemme viestittäneet, että kyseessä olisi jonkinlainen bileohjelma? Kuten tuolla selvästi lukee, tämä kyseinen jakso on pilotti, jolla ei ole ollut tarkoitustakaan alunperin näyttää yleisölle, vaan se on ollut tarkoitus tehdä koemielessä siten, että sillä saadaan juontajalle kokemusta ja palautetta koeyleisöltä. Se päätettiin laittaa julki lopulta laajempaan jakeluun vain siksi, että sitä palautetta saadaan vieläkin enemmän.

  - - - -

  Sumsummarum. Tämä on yksi video siitä, millaista ohjelmaa olemme suunnitelleet. Se ei ole täydellinen läpileikkaus sen enempää ohjelmasta kuin "homolifestylestä", vain varttitunnin katsaus Qruiserin miesten bileisiin Herculeksessa. Piste.

  Se mitä ohjelmaa on alustavasti suunniteltu, on kantavana teemana se, että ihmisiä on erilaisia - niin homoja kuin heteroitakin ja kaikille on tilaa ilman, että otsaan isketaan stigmaa yhtään sen enempää homoudesta kuin mistään muustakaan. Aiheita siis tulee elämän kaikilta osa-alueilta, ihan matkailusta, julkisista palveluista, harrastuksista, tapahtumista niin ulko- kuin sisätiloissa ja vaikka mistä muusta. Eli Homopojalle rauhoittavaksi tiedoksi se, että ei - tästä ohjelmasta ei ole tulossa (pelkästään) bileohjelmaa, vaan paljon muutakin on suunnitelmissa.

  Lopetan kommentoihin tähän "työn puolesta" tähän ja lisää kommentteja ohjelmaan voi esittää ohjelman kommenteissa kanavan sivuilla. Samaten jos haluaa aiheesta keskustella ihan suoraan tai esittää omia kommenttejaan, kritiikkiään, palautetta tai aihe- ja parannusehdotuksiaan, niin allekirjoittaneen saa kiinni osoitteesta jarkko.koskinen@moontv.fi

  VastaaPoista
 9. Musta oli ainakin ihan mielenkiintosta päästä kurkkaamaan tonne Herkkuun, ja ihan samantyyppisiä hahmoja sieltä näytti löytyvän kun heterobaaristakin, lol:).

  VastaaPoista
 10. Lady GaGa -fanina kiitän kyllä moontv:tä niistä biiseistä jotka oli pätkälle joutuneet :)

  VastaaPoista