Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Oho! Rovaniemellä järjestetään Pride! Talvella!

Törmäsin jo jonkin aikaa sitten Facebookissa jännään tapahtumaan! Rovaniemellä järjestetään Arctic Pride 22.-24.2. , eli ensi viiko...

Törmäsin jo jonkin aikaa sitten Facebookissa jännään tapahtumaan!




Rovaniemellä järjestetään Arctic Pride 22.-24.2., eli ensi viikonloppuna!

"Arctic Pride on rento ja hyväntahtoinen sateenkaarikansan juhla. Se tarjoaa kohtaamispaikan ja tuo esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää arktisilla leveyksillä. Ennen kaikkea Arctic Pride kannustaa jokaista olemaan rohkeasti oma itsensä ja kunnioittamaan erilaisuutta muissa.

Prideja vietetään Rovaniemellä samaan aikaan Rovaniemi Design Weekin kanssa, joten viikonlopuksi on tarjolla tuhti paketti yhdessäoloa, kulttuuria, asiantuntemusta, ulkoilua ja hauskanpitoa."


Kuulostaa vähintäänkin hauskalta. Harmi, että Rovaniemi on niin kaukana ja tuolle viikonlopullekin on jo ohjelmaa, muuten olisin niiiin menossa. Mutta ihmisiä on tottakai Rovaniemellä ja sen lähiseuduilla, joten menkää te! Mahtavaa, että kaikki ei aina tapahdu Helsingissä. 

Näitä pienempiä Pride-tapahtumia on muutenkin ilahduttavasti putkahdellut ilmoille: Helsinki Priden lisäksi on ainakin Arctic Pride, North Pride, Tampere Pride ja Forssa Pride Party... Tänä vuonna on lisäksi ainakin Pori Pride. Forssa Pride Partytkin jatkavat toimintaansa huhtikuun 26. päivä, jolloin on tiedossa toiset Forssa Pride-bileet. Muistuttelen näistä vielä uudemman kerran lähempänä.

Onko blogin lukijoissa ketään Rovaniemen suunnalta tai muualta pohjoisesta? Onko aikomuksena suunnata Arctic Prideille?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Ite oon Oulun seutuvilta ja oli tarkotus lähtä mutta rahatilanne nyt sitten estää, oisin niin paljon halunnu tonne Design Weekillekki :/

  VastaaPoista
 2. Hieno uutinen! Tosi upeeta, että näitä pride tapahtumia on Stadin ulkopuolellakin. Toivottavasti tulee paljon ihmisiä.

  Mutta hieman jäi kyllä tuo sana "sateenkaarikansa" oksettamaan. Minä mikään helvetin sateenkaariolento ole! Voisivat ihan käyttää normaalia termiä, "seksuaalivähemmistöt" tai "homot". Ei ne sanat pure ja kyllä niitä saa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olen sitä mieltä, että kunnes homo ei enää kuulosta kirosanalta, on ihan kiva olla jotain sanoja, jotka kuulostaa oikeasti kauniilta ja viittaa meihin homoihin, biseksuaaleihin ja lesboihin (ja miksei transseksuaalitkin ja ketkä haluavatkaan tähän voi kuulua). Omasta mielestäni vain biseksuaali on neutraali noista sanoista, lesbo ja etenkin homo kuulostaa tosi rumalta, vaikka ite siis olen se "homo".

   Poista
  2. Aika jännä näkemys tuo oksettava sana. Mun mielestä sateenkaarikansa on kuvaava ilmaus: seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluu hyvin kirjavasti ("kaikissa sateenkaaren väreissä") ihmisiä. Suoranaisesti siis mitään sateenkaariolentoja tai yksisarvisia ei tarkoiteta, vaikkei sekään kuvaus minusta niin huono ole...

   Poista
  3. Niin no mielipiteensä kullakin. Itse en oikeestaan ole koskaan välittänyt näistä uusista vähemmistölle suunnatuista termeistä ja tuo sateenkaarikansa - nimitys kuulostaa melko typerältä sekä hieman stereotyyppiseltä....ei vaan muhun silleen iske.

   Se myönnettäköön, että sanoissa "homo"ja "lesbo" esiintyy edelleen tiettyjä negatiivisia vivahteita, mutta tämäkin on ihan kiinnii siitä ihmisestä, joka sanoja käyttää. Eivät kaikki ihmiset enää todellakaan näe näissä sanoissa mitään negatiivista. Tämäkin tosin riippuu alueesta, missä asuu ja millaisia ihmisiä on onnistunut ympärilleen keräämään.
   Sanojen negatiivisuus ei tule koskaan poistumaan, ellei sanoja aleta hyödyntämään positiivisessa mielessä.

   Poista
 3. Asun rovaniemellä mutta en aio prideen osallistua, ei henkilökohtaisesti niin kiinnosta noi kulkueet ainakaan. Design weekille sen sijaan oon menossa pyörimään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä kaikenlaista muutakin. Sinne vaan ;).

   Poista
 4. Hoi täällä yksi Rovaniemeläinen :> Menossa ollaan! Facebookin mukaan osallistujia tällä hetkellä n.310 henkilöä :>

  VastaaPoista