Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Kuuma nuori homolelu käytettäväksi" - Ei näin Suosikki, ei.

Nuortenlehti Suosikki on vajonnut viimeisinä hetkinään todella alas.  Kuvankaappaus Suosikin uutisesta. Suosikki uutisoi, kuinka w...

Nuortenlehti Suosikki on vajonnut viimeisinä hetkinään todella alas. 

Kuvankaappaus Suosikin uutisesta.


Suosikki uutisoi, kuinka walesilaisen Lostprophets -yhtyeen keulakuvaa Ian Watkinsia syytetään lasten hyväksikäytöstä ja nyttemmin myös myy itseään internetin kautta.

Uutinen on minusta kuvottavan ronski. Ymmärrän aiheesta uutisoinnin, mutta en tapaa, jolla se on tehty. Uutisessa on tarkasti englannista suomeksi käännettynä rankkoja kuvauksia siitä, mitä Ian Watkins haluaa hänelle tehtävän. Ihan selkeästi sisältöä, mitä varhaisteinien tai oikeastaan kenenkään nuoren ei pitäisi lukea. Varsinkaan nuortenlehden sivuilta.

Uutisessa kerrotaan mm. seuraavia asioita. Lainaukset suoraan Suosikin uutisesta:

"- Kuuma nuori, huorahtava homopornoilija tarvitsee tulla käytetyksi ja omistetuksi, lukee Watkinsin kuvilla varustetun myynti-ilmoituksen otsikossa."
"Henkilön profiili on lisätty Adultwork-sivustolle 23. toukokuuta 2010.
- Haluatko kuuman nuoren homolelun käytettäväksi ja hyväksikäytettäväksi milloin tahansa? Noudattaen jokaista käskyäsi, haluten ainoastaan jokaisen reikänsä täytettävän ja venytettävän. Niin lopeta lukeminen ja lähetä minulle viesti. Kerro minulle milloin haluat minut ja valmistaudu oman nuoren poikaorjasi räjäyttävän mielesi. En usko rajoihin, rajoituksiin ja sääntöihin. Olen täällä käytettäväksi. Anna minun näyttää kuinka paljon voin ottaa ja kuinka pitkälle voin mennä. Mitä haluat, sinä saat.
"
"Ilmoituksessaan 27-vuotiaaksi ilmoittautuva mies kertoo välittävänsä elämässään ainoastaan siitä, että saa kovaa k**pää takapuoleensa ja suuhunsa.
- Elämäni on omistautunut sille."

Kevyttä kaksinaismoralismia. Hyvin voidaan kirjoittaa tarkka ja yksityiskohtainen uutinen muusikon rankanpuoleisesta seksielämästä.Jutussa kuitenkin hienotunteisesti sensuroidaan sana kyrpä tähdillä. Nuoriso pelastuu eikä traumatisoidu.

En myöskään ihan täysin ymmärrä ihmisiä, jotka kommentoivat uutisen kommenteissa uutisesta valittamisen olevan tekopyhää, kun Salatuissa elämissä näytetään ihan vastaavaa kaiken aikaa. Anteeksi nyt vain. Vaikka Salkkareiden sisältö ei suinkaan ole aina ihan lapsille sopivaa, en ole kyllä koskaan kuullut Salkkareissa puhuttavan, saati näytettävän kyrpää suuhunsa ja takapuoleensa saavasta hyväksikäytettävästä homolelusta. Vedottiin myös siihen, kuinka lapsia pitää varoittaa ja suojella pedofilialta. Tottakai pitää, mutta tällä ei ole varoituksen kanssa minkään valtakunnan tekemistä.

Suosikin julkaisu painettuna lehtenä on jo loppunut. Jos julkaisu jatkuisi, lähettäisin ehdottomasti Eki-sedälle kirjeen, jossa painoindeksin tiedustelemisen lisäksi kehottaisin pyytämään kollegoita käymään vastaanotolla. Onx ok, muiden mielestä? Minusta ei.

Toki tällaisia käsi housuissa kirjoitettuja fantasiakirjoituksia saa kirjoittaa. Niille löytyy jopa julkaisufoorumeita. Nuorten nettisivu ei kuitenkaan ole mielestäni sellainen foorumi.

Hienolla tavalla Suosikki kyllä sai minun silmissäni viime metreillä pyyhittyä kaiken sen hienon ja muistamisen arvoisen, mitä painetussa lehdessä vuosien varrella julkaistiin. Nyt olen vain tyrmistynyt ja vihainen. Suoraan sanoen vituttaa, miten tällaista paskaa julkaistaan ilman kirjoittajan nimeä. Terveisiä vaan vt. päätoimittaja Elli Mäkilälle. Näyttää varmasti hyvältä CV:ssä.

Tyrmistykseni keskellä pohdin myös jutun lukeneita varhaisnuoria, jotka hiljaa mielessään miettivät koko joulun, että mikä on hyväksikäytettävä homolutka.


Lisäys 10.1.2013:
Juttu on nykyisin jo poistettu Suosikin  sivuilta. Lähetin asiasta palautetta Otavamedialle, kukaan ei reagoinut palautteeseeni mitenkään. Journalistisesti jutun tyystin poistaminen on epäilyttävää, paikallaan olisi ehkä ollut ennemminkin korjailla juttua sieltä, missä korjattavaa on. Toimintakykyisenä bloggaajana kuitenkin taltioin jutun kuvankaappauksina, lisään ne tähän alle.
You Might Also Like

5 kommenttia

 1. On muuten poistettu näköjään. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa hyvä, ettei järkytä enää uusia lukijoita, mutta journalistisesti tällainen toimintatapa ei kylläkään ole sopiva: heti kun kritisoidaan, juttu poistetaan, eikä esimerkiksi oikaista. Myöskään lähettämääni palautteeseen ei reagoitu mitenkään. Paitsi poistamalla juttu.

   Poista
 2. Minä olen 13, enkä ole kovinkaan järkyttynyt. Kyllä me tiedetään asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän että kaikenlaista kyllä tiedetään ja "tiedetään". Siltikään mielestäni tällaisista asioista ei ole aiheellista kirjoittaa näin.

   Poista
 3. Suosikki näytti olleen oikeassa, Ian Watkins on tänään myöntänyt oikeuden edessä syyllisyytensä lasten hyväksikäyttöön.
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-25108439
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-25108690
  http://www.soundi.fi/uutiset/lostprophets-keulakuva-tunnusti-kasittamattomat-syytteet

  VastaaPoista