Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulupoikakalenteri: 5. luukku!

Joulukuun viides jo! Ja sehän tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että Salatut elämät -leffa, Nightmare - painajainen merellä , saa ensi...


Joulukuun viides jo! Ja sehän tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että Salatut elämät-leffa, Nightmare - painajainen merellä, saa ensi-iltansa. Se on ihanaa ja mahtavaa, sillä sitä on odotettu.


Elokuvaahan on yleisesti ottaen pidetty jo ennakkoon ajan- ja rahantuhlauksena. Itsekään en odota leffalta mitään suurta taiteellista kunnianhimoa, mutta en toisaalta näe, miksi elokuva olisi huonompi kuin suomalaiset nuorten elokuvat ylipäätään. Pressinäytöksestä kuulemieni huhujen mukaan elokuva ei edes ole niin huono, mitä kaikki tuntuvat odottavan. Toisaalta ymmärrän ihmisten epäilyt huonoudesta: suomalaiseen kauhuelokuvaperinteestä kun ensinnä tulee mieleen Lordi-leffa Dark Floors, joka nyt oli kyllä auttamattomasti huono. Siltikin uskallan toivoa Salkkari-leffalta edes jotain, edes viihdykettä, vaikka nimi nyt typerä ja huono onkin. Toivottavasti ei ihan täydellinen enne kuitenkaan.

Ajatuksena Salatut Elämät The Movie on kyllä kieltämättä hulvaton. Kaikenlaistahan Salkkareista on jo vuosien varrella tehty: kirjasarja, keittokirja, lautapeli, netti-spin-off, heseateria, seinäkalenteri. Puhumattakaan netissä myytävistä Talotaikurit-lippiksistä ja muusta tyypillisemmästä fanituoterykelmästä. Miksei siis joukon jatkoksi voisi tehdä elokuvaakin? Keneltä hömppäelokuva on pois? Voin vakuuttaa, että Salkkari-leffaan käytetyillä rahoilla ei todennäköisesti olisi tehty laadukasta taide-elokuvaakaan. Tai poistettu nälänhätää. Viihteeksi elokuva varmasti on tarkoitettu, kuten elokuvat yleensäkin. En usko, että kukaan lähtisi ihan täysin vakavissaan tekemään elokuvaa Salatuista elämistä. Vakavissaan kun en halua uskoa sarjaakaan tehtävän. Terävä-älyisempi ihminen voisi havaita jonkinlaista ironiaa elokuvaa kohtaan jo mainosjulisteestakin. Se kun on hivenen kömpelö.

Elokuvan juonesta ei ole kovin suuria paljastuksia tehty: Pihlajakadun nuoriso lähtee risteilylle, ja risteilyllä törmätään Pihlajakadun vanhaan nuorisoon. Jotakin kauheaa oletettavasti tapahtuu, onhan kyseessä kauhuelokuva. Trailerissa Peppi kirkuu ja Joonatan hilluu merimiesasussa.Se lienee myös elokuvan keskeinen sisältö.


Yksi kovan luokan töppäys itse elokuvassa on kyllä tehty. Miksi ihmeessä pääosaan on kirjoitettu ja nostettu Peppi (Sara Säkkinen), joka on ehdottomasti Salkkareiden historian lässyimpiä ja turhanpäiväisimpiä hahmoja? Surullisenkuuluisan huonossa leffajulisteessa olisi paljon muutakin etualalle nostettavaa, kuten seiloriasuinen Joonatan (Markku Pulli) tai ihan oikeastikin hyvännäköinen Jiri (Mikko Parikka). Katsokaa nyt vaikka:


Paljon paremmalta näyttää. Salkkarileffasta olisi voitu tehdä kauankaivattu seiloriteemainen Top Gunin seuraaja: Daydream - Painamista merellä. Kiinnostusta olisi herännyt huomattavasti enemmän.


Salatut Elämät The Movie: Nightmare - Painajainen merellä
Ensi-ilta: 5.12.2012
Ohjaaja: Marko Äijö
Käsikirjoittaja: Teemu Salonen ja Tiina Tanskanen
Pääosissa: Sara Säkkinen, Venla Savikuja, Tero Tiittanen, Mikko Parikka, Markku Pulli, Sampsa Tuomala, Patrik Borodavkin, Sara Lohiniva, Karoliina Blackburn
Elokuvan pituus: 74 minuuttia
Ikäraja: K12

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kiitos näistä luukuista jota oot tänne nyt laittanu, jatka samaan malliin ;)
  btw, blogis löytyy nyt tästä postauksesta: http://katdjauh.blogspot.fi/2012/12/75-in-air_5.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ovat kelvanneet :). Ja kiitos linkityksestä!

   Poista
 2. Toivotaan ettei koko 74 minuuttia ole vain Pepin kirkumista ja Joonatanin merimiesasu hillumista :D?

  VastaaPoista
 3. Minusta ajatus Salkkari-elokuvasta sinällään ei ole ollenkaan huono. Konsepti on jo melkoisen iso, sarja ollut pitkään olemassa ja muutakin oheismateriaaleja on jo julkaistu. Mutta se mikä tosiaan vesittää tämän hankkeen on se että elokuva on kehitetty koko sarjan heikoimman ryhmän ympärille. Minusta koko tämä 20-something nuorten joukko on niin heikko ja epäkiinnostava juonikuvioiltaan, ja kyllä, myös näyttelijäsuorituksiltaan. ETENKIN juuri tämä Pepin hahmo. Siis huh huh. Kuvitelkaapa jos ko. elokuva olisi rakennettu 30-40-vuotiaiden porukasta, joka puolestaan on (minusta) todella hyviä näyttelijöitä sisältävä. Sebastian, Isabella, Katariina, Antti, Kalle, Cindy? Olisi aivan toinen meno ja mielenkiinto!

  VastaaPoista
 4. Patrik Borodavkin on mun mielest kaikkien aikojen ylivoimasesti suloisin noista:D

  VastaaPoista