Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ikeassa osataan

Käytiin Killen kanssa ostoksilla jokaisen shoppailuorientoituneen paratiisissa Ikeassa .  Ikeasta tekisi täydellisen se, että sieltä s...


Käytiin Killen kanssa ostoksilla jokaisen shoppailuorientoituneen paratiisissa Ikeassa

Ikeasta tekisi täydellisen se, että sieltä saisi vielä vaatteita. Ruokaa ja huonekaluja sieltä jo saa. Ja hirveän hyvää palvelua. Ikeassa sinäänsä ei ole mitään uutta tai erityisesti blogimerkinnän arvoista. Musta on vaan hirveän kiva kierrellä katselemassa Ikea-asuntoja, varsinkin Killen kanssa. Ehkä vielä jonain päivänä asumme yhtä tyylikkäästi sisustetussa asunnossa. Sinkkuelämää-elokuvan hengessä oli pakko parhaimmissa asunnoissa huokailla onnellisena Hello, I live here.

Blogipostauksen syynä ei kuitenkaan ole haaveilu yhteisestä asunnosta tai Ikeakodista ylipäätään. Koin vain saavani Ikeassa harvinaisen hyvää palvelua.

Ikeassa käyneet varmasti tietävät, että Ikean kanta-asiakaskorttia, Ikea Familyä, ollaan hanakasti tarjoamassa heti myymälän ovella. Niin tälläkin kertaa. Ystävällinen ja sympaattinen korttia markkinoinut nainen oletti luonnollisesti, että meille, kahdelle pojalle, tulee, tai ainakin voisi tulla, yhteinen Family-kortti.

Harvassa liikkeessä, varsinkaan suuressa ketjussa, saa tällaista palvelua. En väitä, etteikö samaa sukupuolta olevia pariskuntia kohdeltaisi hyvin muuallakin. En vain ole ollut samanlaisessa tilanteessa muissa liikkeissä asioidessani. Taannoin Killelle kukkia ostaessani kukkakaupan myyjä tiedusteli, tulevatko kukat miehelle vai naiselle. Vastattuani myyjä alkoi esitellä kukkia, joista oli kyllä kaikenlainen tunne ja romantiikka tapettu.

Ikeassa sen sijaan osattiin toimia juuri niinkuin pitääkin: tunsin itseni erityiseksi aivan normaalilla asiakaspalvelulla.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Tosi kaunis kuva:) Ja se on kyllä totta, että Ikea on tosi homoystävällinen firma. Eikä ruotsalainen firma nyt voisi oikein muuta ollakaan.

  Mutta tuosta kuvasta vielä, että kun sitten kävelette käsi kädessä siellä Ikeassa, niin kyllä siellä joku perus-perse ne peliverkkarinsa repii. Ei mekään ole oikeastaan ikinä missään uskallettu käsi kädessä kävellä, vaikka ollaan vuosia sama huusholli jaettu. Aika ikävää sinänsä. Sitä joutuu jotenkin kaiken vähänkin fyysisen "tappamaan" omien seinien ulkopuolella, kun se on heti ihmisten mielestä sitä oman seksinsä tyrkyttämistä muille. Ok, jos olette homppeleita, kunhan hoidatte sen homoutenne siellä omissa oloissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää uskaltaa olla käsikädessä! Vaikka väkisin joskus turvallisella paikalla. Se on parasta asennekasvatusta ja homouden arkipäiväistämistä. Ei ne meihin muuten totu. Itse kuljen poikaystäväni kanssa Tampereella käsikädessä silloin tällöin eikä ole tullut ensimmäistäkään kommenttia. On suorastaan velvollisuus osallistua asenteiden muuttamiseen jos siihen on mahdollisuus. Sitäpaitsi hyvin moni myös ilahtuu poikaparin nähdessään.

   Poista
  2. Taidatte olla parikymppisiä, arvaan? Anteeksi jos meni pieleen:) Me ollaan reilusti yli 30, ja meidän ikäisille se ei ole enää ollenkaan niin helppoa yrittää muuttaa sitä maailmaa, jossa meidän ikäiset elää.

   Asennekasvatusta harjoitan kyllä aktiivisesti ja jatkuvasti muilla keinoilla, työyhteisössä ja vapaa-ajalla.

   Se on kuitenkin pakko sanoa, että hiljaiset signaalit, joita työssäni paljon kohtaan, viittaavat valitettavan vahvasti vasta-aallon olevan tulossa. Se voi jossain vaiheessa iskeä rajustikin. Siinä vaiheessa me julkiset homot ollaan helposti vaikeuksissa.

   Poista
  3. Anonyymi 2. lokakuuta 2012 0.09: Ei meillä kyllä ole repinyt. Ei me toisaalta mitenkään häiritsevällä tavalla olla toisiimme liimannuttukaan, koska itseäni ainakin himokas kiihkoilu julkisilla paikoilla ärsyttää, oli kyse sitten homoista tai heteroista.

   Suosittelen siis rohkeasti kävelemään, nimenomaan asennekasvatuksen merkeissä. Ja siksi, että siihen nyt sattuu olemaan täysi oikeus :).
   -----

   Anonyymi 2. lokakuuta 2012 5.56:
   Nimenomaan. Tuntuu, että tässäkin tilanteessa pelätään ihan turhaan. Tottakai on hyvä miettiä aikaa ja paikkaa käsikädessäkävelylle, mutta yleisesti ottaen Suomessa voi kyllä kävellä. Ja jos ei voi, niin ei kyllä voi koskaan, jos joku ei ensin rohkeasti kävele.

   Anonyymi 2. lokakuuta 2012 11.44:
   Olen samaa mieltä siinä, että on tärkeintä keskittyä nuoriin ja uusiin sukupolviin. Toisaalta uskon siihen, että ihminen voi kehittää mieltään vielä yli kolmekymppisenäkin.

   Hiljaisia signaaleja tottakai varmasti on, mutta on silkkaa typeryyttä peloissaan painua maan alle. Sitähän erilaiset ääriryhmät juuri hakevat, eivätkä asiat etene oikeaan suuntaan niin.

   Poista
 2. Pisteet himaan ikealle!
  tämä piristi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti pisteet Ikealle! Piristi itseänikin, joten halusin jakaa tämän iloisen asian muillekin :).

   Poista
 3. Kiva kun muistat kirjoitella aina välillä! Tuosta kukkien ostamisesta, tosi huomaavaistahan se, mutta tuntisin itteni ainakin varmaan melko hirveeksi ämmäksi jos poikaystävä tois mulle joskus kukkakimpun muuten vaan. Siis muuna kun jonakin merkittävänä päivänä. Ois aika paha turn-offi. Pitipä päästä sanomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä itseasiassa oli kyllä merkittävä päivä :). Ja Kille tykkää kukista, tuskin siis tuntee itseään hirveäksi. Mutta kiitos kommentista :D.

   Poista
 4. Olipas todella mieltä lämmittävä kirjoitus, onneksi toisissa paikoissa osataan ja ymmärretään kohdella kaikkia pariskuntia ihan normaalisti :) Olen itsekin aikoinani kaupassa töissä ollessani kohdellut kahta selkeästi yhdessä liikkunutta samaa sukupuolta olevaa henkilöä pariskuntana, jos olen ollut tilanteessa riittävän varma, että he sitä ovat enkä loukkaa ketään, jos erehdyn olettamuksessani. Ikeassa on kyllä kiva käydä aina katselemassa mallikoteja ja haaveilla, että kyllä minäkin vielä joskus sitten asun jonkun kivan tytön kanssa tälläisessä unelmassa :3

  VastaaPoista
 5. Tuli muuten mieleen se uutinen äskettäin, että Ikea oli sensuroinut esitteensä kuvista kaikki naiset pois Saudi-Arabiassa. Eipä meinaan varmaan ole tuota ylläolevaa kuvaakaan esillä Saudi-Arabian Ikeassa tai mainoksissa siellä. Sääli sinänsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta taas meidän länsimaiden silmissä nää Saudi-Arabian mainokset voidaan nähdä ihan positiivisena: yksinhuoltajaisät ovat vihdoin päässeet mainoksiin! No ei, onhan toi sinäänsä typerää toimintaa.

   Poista
 6. ihana tarina, tosi piristävä ja kannustaa itseäkin esiintymään miehen kanssa entistä enemmän pariskuntana julkisesti! :D

  VastaaPoista