Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

I've Only Just Begun ja Pussy Riot

Tuli juuri sekunti sitten vastaan Facebook issa tällainen:   (Kuva I've Only Just Begunin FB-sivulta) I've Only Just Begun - ...

Tuli juuri sekunti sitten vastaan Facebookissa tällainen:
 

(Kuva I've Only Just Begunin FB-sivulta)

I've Only Just Begun - the short music film. Premiering online 8.8.2012

"I've Only Just Begun is short music film by E. (Elias Koskimies). It's ragingly beautiful journey of Venuz Vulgar & his friends.

Over 60 people were involved in this production. For free. Big up.

In collaboration with Angel Films ltd & Production House ltd. Thank you for the huge support!"

Kovin on salamyhkäistä, mutta tietääkseni tämä liittyy Venäjän "homolakiin" ja sen vastustamiseen. Mahtavaa!

En ole aikaisemmin tainnut kirjoittaa Venäjän tilanteesta, mutta näin oivallisen aasinsillan myötä voisin avata sanaisen arkkuni pintapuolisesti.

Jo Pietarissa voimassa oleva "homolaki" kieltää "homopropagandan" levittämisen kaupungissa. Samaa lakia ollaan ajamassa koko Venäjälle. Lain tarkoituksena on suojella tulevia sukupolvia, sillä "homoseksuaalinen propaganda on laajalle levinnyttä nyky-Venäjällä". Löyhäksi jätettyä lakia voidaan luonnollisesti tulkita hyvin vapaasti, ja lain rikkomisesta voidaan tuomita jopa 13 000 euron sakkoihin.

Pussy Riot.
 Viime aikoina on uutisoitu myös punkbändi Pussy Riotin oikeudenkäynnistä ja vangitsemisesta Venäjällä. Pussy Riot kritisoi Putinia ja Venäjän ortodoksista kirkkoa. Helmikuussa järjestämänsä performanssin jälkeen osa ryhmästä pidätettiin. Oikeudenkäynti alkoi eilen ja tulevan tuomion pituudeksi arvioidaan jopa seitsemää vuotta.

Venäjän tilanne on sanoinkuvaamaton. Itselläni ei ole suomalaiseen tyypilliseen tapaan ollut Venäjään kohdistuvia antipatioita, mutta väkisinhän niitä tällaisen myötä alkaa syntyä.

Toisaalta kovin ylpeä ei voi olla Suomestakaan.

 Nelosen uutiset kyllä kertoivat Pussy Riotista, mutta uutispätkän pääsisällöksi muodostui suomalaisen ortodoksitutkijan näkemykset siitä, kuinka ortodoksikirkon mahdollinen kritisointi pitää tehdä. Ortodoksiherranjestas sentään, siitä tässä nyt viimeisenä pitäisi puhua. Tutkijan näkemykset sopivasta kritiikistä eivät liity tähän mitenkään. Sen sijaan olisi ehkä hieman relevantimpaa keskustella sananvapaudesta ja siitä, miten sitä ei todellakaan kaikkialla ole. Varsinkaan Venäjällä, joka tässä tapauksessa todella on pelottavan lähellä Suomea.

You Might Also Like

0 kommenttia