Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Onko Tämän kylän homopoika Minttu Vettenterän aikaansaannos?

Sanotaan näin, että ei hitossa ole. Vaan jotkut epäilevät silti, mikä on sinällään ikävää. Eteenkin kun olen ihan oikeasti sinällään olema...

Sanotaan näin, että ei hitossa ole. Vaan jotkut epäilevät silti, mikä on sinällään ikävää. Eteenkin kun olen ihan oikeasti sinällään olemassa.

...No ei. Se oli vitsi. Joku kuitenkin epäili olemassaoloani aiemman postauksen kommenteissa. Päädyin nyt selvittelemään asiaa ihan postauksen verran. 

 

Anonyymi kommentoi 25. heinäkuuta 2012 18.21
"Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa. Nyt kuitenkin herää epäilyksiä henkilöstä siellä ruudun takana:( Vaikuttaa siltä että siellä kirjoittelisi jokin 16-vuotias tyttö, tms. Et lisää itsestäsi kuvia, nimet on aina muutettu (kuin heitä ei olisi olemassakaan), ja elämäsi tuntuu olevan täyttä novellia.

Toivottavasti en loukannut sinua, ja jos tarinasi oikeasti on totta, olen todella kateellinen sinulle !"


Muistaakseni heitin tästä aiheesta Twitteriin jonkinlaista läppää, kun Minttu Vettenterän Enkeli-Elisaa alettiin epäillä huijaukseksi. Tiedostin jo silloin, että anonyyminä pysyttelevä homobloggarikaan ei välttämättä ole vakuuttavin ja todeksiuskottavin hahmo. Kannustankin tottakai ihmisiä kyseenalaistamaan netissä lukemiaan asioita, myös blogeista luettuja. 

Haluan kuitenkin tehdä selväksi, että minä olen ihan ehdottomasti sitä, mitä sanon olevani. Blogin välityksellä elämäni voi toki vaikuttaa, ja viime aikoina on varmasti vaikuttanutkin, vähän hajanaiselta ja epäselvältä. Elämässäni on kuitenkin niin paljon asioita, joita en tuo blogissa esille: perheeni, työni, vapaa-aikani, harrastukseni, oikeastaan kaikki sellainen, mikä ei tavalla tai toisella ole sidoksissa homouteen, joka on kuitenkin blogin kantava teema. Homous on loppujen lopuksi elämästäni aika pieni osa. Näistä asioista kuvittelisin novellimaisuuden syntyvän.


Olen myös kuvitellut, että anonyymiyteni syyt eivät olisi kenellekään epäselviä. Jokainen voi miettiä omaa elämäänsä: kuinka moni olisi valmis kertomaan bloginsa sivuilla omalla nimellään välillä hyvinkin henkilökohtaisia ja yksityiskohtaisia asioita? Perhe-elämänsä ongelmista, seksielämästään, satunnaisista seksikumppaneistaan? Näistä syistä en lisää itsestäni kuviakaan, homopiirit ovat kuitenkin siinä määrin pienet, että henkilöllisyys olisi hyvin nopeasti kaikkien tiedossa. Tottakai tällä tavalla blogin suosio voisi kasvaa huimastikin, mutta oma elämäni voisi hitusen kärsiä. Myöskään ystäväni (tai seksikumppanini, hehs) eivät todennäköisesti halua asioitaan blogiinsa, eikä varsinkaan omalla nimellään. Kuvittelin tämän olevan itsestäänselvää. En toisaalta ymmärrä, miten täysin vieraat ihmiset tulisivat lukijalle tutummiksi, vaikka puhuisinkin heistä oikeilla nimillä. 

Pitää myös todeta, että useampikin ihminen on tavannut mua ihan tosielämässä. Esimerkiksi Normihomolehden julkkaribileissä olen pariinkin kertaan bailannut ihan ilman mitään anonyymiyttä. Samoin olen myös saanut blogin kautta tulleet Homo!-lehdistöliput ja -soundtrackit ihan omalla nimelläni, posti ei siis tule Tämän kylän homopoika-nimellä :D.

Mutta ei, tämä epäily ei suinkaan loukannut minua. Kuten sanottu, blogissa kerrotut asiat ovat pienen pieni osa elämääni. Kateellinen ei siis kannata olla, ei minun eikä oikeastaan kenenkään muunkaan elämästä. Kateus ei ole erityisen ylevä tunne. 

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Täytyy kyl sanoo et tällaisesta aiheesta bloggaillessa on vaan fiksua olla anonyymi ja ymmärrettävää, ettei julkaise kuvia itsestään. Lopetin itsekin oman blogin kirjoittelun, koska raja tuli vastaan ja totesin haluavani elää jatkossakin ihan omana itsenäni ja t-miehenä eläminen on sen verran yksityinen asia, etten kokenut sitä tarpeelliseksi jakaa omalla nimelläni ja kuvallani enempää kaikille.

  Tietty propsit niille jotka ottaa riskin ja kirjoittaa vaietusta ja arasta aiheesta omalla nimellään ja naamallaan. :)

  VastaaPoista
 2. Samoin olen myös saanut blogin kautta tulleet Homo!-lehdistöliput ja -soundtrackit ihan omalla nimelläni, posti ei siis tule Tämän kylän homopoika-nimellä :D. <---Jostain syystä repesin mielikuvalle, että postilaatikkoon tipahtais tällä nimellä varustettu kirje :D Vois siinä postinkantajaki vähä miettiä et kelle tää nyt menee..

  Mut ymmärrän ton että haluut pysyä anonyyminä, ja ehkä just sen takia tykkään lukee tätä blogia :D Välillä itekki toivon et pitäis blogia vaan anonyyminä, mutta toisaalta ku asun niin pienessä kaupungissa et jos on mitään maisemakuvia nii joku tunnistaa kuitenki.. Ja ku aikalailla tykkään maisemia kuvailla jos jotain siistiä tulee vastaan :D

  seuraavia postauksia odotellessa.. ♥

  VastaaPoista
 3. Ihan sama kuka kirjoittaa, kunhan sinä vaan kirjoitat. ELi olitpa mitä tahansa niin vain se mitä kirjoitat ratkaisee. Miksi pitäisi olla selvillä henkilöllisyydestäsi jakaikesta siihen liittyvästä arkisesta. Blogis on tavallaan ei-arkista, se on siis pientä juhlaa kärsimyksineen ja epäonnineen, kaikkineen.

  Jatka, jatka matkaa...

  VastaaPoista