Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viikko Helsinki Prideen - homopojan menovinkit

Helsinki Priden ilme vuonna 2012.  Suomen HLBTI-ihmiset saavat taas vuotuiset juhlahetkensä, kun Helsinki Pride alkaa 25.6. Tapahtumav...

Helsinki Priden ilme vuonna 2012.

 Suomen HLBTI-ihmiset saavat taas vuotuiset juhlahetkensä, kun Helsinki Pride alkaa 25.6. Tapahtumaviikon teemana on tänä vuonna tila. 


Itse en ole vielä ihan varma, missä määrin Pride-viikkoon ehdin osallistumaan. Tänä vuonna luojan kiitos on kuitenkin varmaa, että kulkue puistojuhlineen mahtuvat kalenteriin. Katselin kuitenkin varmuuden vuoksi koko viikon ohjelman läpi ja poimin sieltä itseäni kiinnostavat tapahtumatärpit ylös. Viikon koko ohjelma löytyy Helsinki Priden nettisivuilta.

Pride-viikko avataan maanantaina 25.6. klo 15.00 Kolmen sepän patsaalla. Iloisen mielen tilaisuudessa kuullaan puheita ja musiikkia ja julistetaan tapahtuma avatuksi.

=============

Maanantaina järjestetään myös nuorten hengailu-ilta, joka on tarkoitettu alle 25-vuotiaille. Ohjelmassa on pelejä, grillailua ja yhdessäolemista hyvässä seurassa. Hengailu-ilta järjestetään Nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4). Suosittelen selvittämään hyvissä ajoin etukäteen, missä kyseinen paikka sijaitsee, sillä kokemuksesta osaan sanoa, että Pride-viikon tapahtumat ovat välillä hyvinkin kummallisissa paikoissa. Takavuosien Prideillä etsimme silloisen kaverini kanssa vastaavanlaisen illan järjestämispaikkaa pienen ikuisuuden. Paikka oli todella kummallinen ja vaikeasti löydettävä, joskin kyllä siisti ja tunnelmallinen, ja ilta itsessään oli mukava ja edelleen muistelen ilolla!

Helsinki Pride 2010. (KUVA: Helmi Korhonen)
Tiistai-iltana (klo 17-20) on Art is so gay!-näyttelyn avajaiset Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3a). Näyttely koostuu 40 eturivin taiteilijan töistä, ja avajaisten ohjelmassa on drag-esitys sekä parrantekotyöpaja. Kuulostaa mahtavalta.

Samaan aikaan avajaisten kanssa käydään myös homohengessä Napakymppiä. KAKSITVÅn juontamassa homokympissä Herra/Neiti X pääsee valitsemaan sen oikean Herrojen/Neitien A, B ja C joukosta. Ilmoittautuminen Homokymppiin alkaa klo 17.00. Tapahtuma järjestetään Paviljongissa, Korkeavuorenkatu 23:ssa.

Itseäni kiinnostavalla ohjelmalla täytetty tiistai-ilta sisältää myös opiskelijatapaamisen, joka on avoin opiskelijoille ja opiskelijanmielisille. Opiskelijavinokkaiden järjestämä tapahtuma järjestetään Kupolissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5b, 7. kerros). Hyvällä säällä tapaaminen siirtyy Vanhaan kirkkopuistoon, eli Ruttopuistoon. 

Keskiviikoltakin löytyy nuorten tapahtumaa. Nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31) järjestettävässä tapahtumassa painetaan kangasta, tehdään tarroja ja suunnitellaan rekvisiittaa Pride-kulkueeseen. Alkuillasta käydään myös poliittinen paneeli! Kuulostaa hyvin paljon samalta kuin tapahtuma, josta jo aiemmin kerroin. Eli varsin hauskalta siis, menkää oi kaikki nuoret ihmiset!

Keskiviikko-iltana DTM:ssä (Mannerheimintie 6B) käydään Mr. Gay Finland-kisat. Finalistit ovat edelleen ruotimatta blogin puolella, mutta asiaan tulee ehkä muutos, kunhan ehdin. Kisoja on kuitenkin luultavasti seuraamassa kaikki miehennälkäiset homomiehet, eli kaikki homomiehet, joten sinne siis!
Helsinki Pride 2010. (KUVA: Helmi Korhonen)

Torstain kohdalta ohjelmasta löytyy ainakin Homojen hommaa-stand-upia. Lavalla nähdään Riku Sottinen, Tomi Walamies, Ida Grönlund, Sami Hedberg, Anitta Ahonen ja Anders Helenius. Tapahtumapaikkana Botta, Museokatu 10, 3. kerros. Liput 12/15€, alennus opiskelijoille. Ennakkomyynti Ravintola Manala ja Helsinki Pride –infotila.


Perjantain ohjelmasta panin merkille sateenkaariperheiden lapsille tarkoitetut iltamat. Itse en yllättäen ole sateenkaariperheen lapsi, mutta on kiva huomata, että lapsia huomioidaan omina itseinään, lapsina, eikä niinkään osina sateenkaariperhettä. 8-17-vuotiaat sateenkaariperheiden lapset ovat tervetulleita Sateenkaariperheiden toimistolle, Yrjönkatu 29A.


Perjantai-iltana järjestetään naistenbileet (Ravintola Kaivohuone, Iso Puistotie 1) sekä Priden viralliset miestenbileet DTM:ssä. Miestenbileet ovat vaahtobileet, johon on siis syytä varautua. Itse varaudun jättämällä bileet väliin, koska vaahtobileet jos mitkä ovat ällöttävät. Kerran olen tämän  mahtavuuden päässyt kokemaan, ja toiste en ehkä taida haluta...


Helsinki Pride 2010. (KUVA: Helmi Korhonen)
Pride-viikko tunnetusti huipentuu lauantaina näkyvimpään tapahtumaansa, kulkueeseen ja puistojuhlaan. Kulkue lähtee Senaatintorilta klo 13.00, ja siihen ovat todellakin tervetulleita kaikki, katsomatta yhtään mihinkään. Mikäli kulkueessa elämöinti hirvittää, voi kulkuetta seurata esimerkiksi Vanhan ylioppilastalon terassilta juonnetusta kulkuekatsomosta.

Kulkue kulkee Hakasalmen puistoon, jossa juhlitaan tietenkin puistojuhlaa. Puistossa esiintyy ainakin Samae Koskinen. 


Illalla bileitä on tarjolla joka lähtöön: pääjuhla on Vanhalla ylioppilastalolla, jossa esiintymässä on Lapko. Bileitä löytyy luonnollisesti muualtakin, ainakin DTM:n Parade Day Carnivaleista ja DOM Helsinki Discothequen Gay Pride Discothequesta.

Ohjelma jatkuu vielä sunnuntainakin, lähinnä bailaamisesta uupuneille väsyneille ihmisille suunnatuilla leppoisilla sunnuntai-asioilla. Itse luultavasti teen rankan bailaamisen (ja tottakai Pride-heilan kanssa vietetyn rakkaudentäyteisen yön) jäljiltä kuolemaa, enkä kykene liikkumaan mihinkään. Mutta älkää ottako minusta mallia, vaan osallistukaa myös sunnuntain ohjelmaan!
Helsinki Pride 2010. (KUVA: Vera Saarivuori)Kiinnostaako Helsinki Pride teitä, lukijat? Aikooko joku osallistua?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. viime vuon olin mukana ekaa kertaa kulkuees ja puistojuhlas ystävän kanssa, tänä kesänä sama tyttöystävän kans =) ois kiva muuhunki tapahtumaa osallistua, mut en tiedä miten toista osapuolta kiinnostaa :D

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se kovasti kiinnostas, en vaan oo kertaakaan paikalle päässy. Ehkä ensi vuonna... :)

    VastaaPoista