Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PMMP - Jeesus ei tule, oletko valmis

Pääsin vihdoin ja viimein kuuntelemaan PMMP:n uutta Rakkaudesta-albumia.   Uuden levyn Jeesus ei tule, oletko valmis-biisiä voisi tul...

Pääsin vihdoin ja viimein kuuntelemaan PMMP:n uutta Rakkaudesta-albumia.  
Uuden levyn Jeesus ei tule, oletko valmis-biisiä voisi tulkita jonkinlaiseksi kristillisdemokraatteihin suunnatuksi kriittiseksi kannanotoksi. Kannanottoa voi tietysti pitää myös aika selvänä vittuiluna. Myös kristilliset perhearvot on kappaleessa huomioitu, varsin oivaltavalla tavalla, kuten Paula Vesalan sanoituksissa on tapana:


"Hyvän elämän lähtökohtana
ydinperhe ainoa oikea
sikiöt siis huolella valitkaa
mihin kohtuun päädytte roikkumaan"
PMMP - Jeesus ei tule, oletko valmis
(san. Paula Vesala)


Mielestäni näinkin selkeä kannanotto PMMP:ltä on ihailtava. Paula ja Mira ovat vierailleet Tilkkutäkki-levyllä ja laulaneet tiettävästi virsiä keikoillakin, tiettyä uskonnollista profiloitumista on siis tapahtunut. Voi päätellä, että PMMP:n naiset eivät ainakaan ateisteja ole. Tällainen uskontovereihin (kristillisdemokraatteihin) kohdistettu piikki ja lausunnoista irtisanoutuminen suosituilta ja arvostetuilta tekijöiltä on ainakin mun silmissä ihan eri luokkaa kuin pesäeroa Räsäseen tekevä piispa tai kirkon nuorisotyöntekijä.

PMMP on viittaillut vähemmistöihin myös aiemmassa tuotannossaan: Veden varaan-levyn San Francisco-kappale kertoo tarinan höyhenpuuhkaan ja kimaltaviin pukeutuvasta miehestä, joka suunnittelee lähtöä kaupunkiin. Kaunis biisi sekin, suosittelen.

Mitä mieltä olette PMMP:stä? Toimiiko biisi? Rihanna bikineillä vai ilman?  

 Hyvää juhannusta, kaikki rakkaat mussukkapussukkaiseni! Pus! 

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Totta hitsissä toimii! Tuo kertosäe on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas, aikamoinen 2010-luvun ihmisen hätähuuto.

  VastaaPoista
 2. Itse ajattelen että "meil on yhteys poikki ei näy Rihannaa" tarkottaisi että henkilö ei koe itseään kauniiksi vaikka muut tekisivät niin. Ihana biisi muuten! Oli pakkoa saaha se levy. :) PMMP on vaan niin ihana. Terkkuja sulle.

  VastaaPoista
 3. Vähän myöhässä tulee kommentti mutta löysin tän sun blogin nyt vasta. 8)
  Mut ihan loistava toi PMMP:n "uus" levy. Ihmeissäni vaa et miks ei kevään valo ollu 3. sinkkulohkasu...

  Ihan loistava blogi muuten ja en nyt varmaks sano mut näin turkulaisena tuntuu vähän et Turusta kirjotat. En sit tiiä osuuko ihan väärään =D

  -Sam

  VastaaPoista