Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Helsinki Pride - Vinkit kulkueeseen ja puistojuhlaan

(KUVA: Helsinki Pride)  Helsinki Priden kulkue ja puistojuhla järjestetään ensi lauantaina 30.6.2012. Jaan muutaman vinkin käyttäytymis...

(KUVA: Helsinki Pride)

 Helsinki Priden kulkue ja puistojuhla järjestetään ensi lauantaina 30.6.2012. Jaan muutaman vinkin käyttäytymisen ja pukeutumisen suhteen, jotta Pride huipentuu mahdollisimman hauskoissa merkeissä.

Pride-tapahtumia on maailmanlaajuisesti syytetty liian kaupallistuneiksi ja karnevalisoituneiksi, sillä tapahtuman alkuperä on luonnollisesti hyvinkin poliittinen ja vakavasävyinen mielenilmaus. Helsinki Priden kohdalla ei mielestäni kovin suuresta kaupallistumisesta voida kuitenkaan vielä puhua, eikä karnevalisoitumisestakaan ole mielestäni mitään haittaa. Päinvastoin!

Olen harmikseni usein saanut huomata, että Pride-kulkue etenee melko vaisuissa tunnelmissa. Tällaisen kulkueen kuuluisi pitää ääntä! Kerää siis ympärillesi suuri ja äänekäs lauma ja järjestäkää vaikka yhteislaulu. Pride-teemaan sopii mainiosti esimerkiksi Aikuinen nainen, joka varmasti irtoaa jokaiselta, ainakin haparoiden.

Kulkueen kantaaottavuus ja näkyvyys tehostuu entisestään, kun mahdollisimman moni varustautuu jonkunsortin plakaatilla. Maalaa siis mietteesi tiiviisti ja ytimekkäästi kylttiin, ja pidä se myös ilmassa. Puistojuhlassa kyltti toimii vaikka istuinalustana.Karnevaalitunnelmaan pääsee hienosti näyttävällä, tai ainakin värikkäällä ja teemaan sopivalla pukeutumisella. Paljetit, värit, glitterit, heijastimet, kasvomaalaukset, hakaneulat, irtoripset, niitit,peruukit, seiloriasut, turkissomisteet, hatut, lepakkosiivet, sulat, puuhkat... Ai että, sekoan innostuksesta, kun mietin näitä kaikkia mahdollisuuksia!Näyttävien asusteiden kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana: pikkukaupungista prideilemään näyttävässä hatussaan saapunut toverini sai heti Priden aluksi kokea ehkä hivenen kiusallisia hetkiä, kun toverini hattu lennähti tuulen mukana sifonkihameeseen ja vahvaan meikkiin sonnustautuneen miehen hameen alle.

Joka tapauksessa, kannatan teemaan sopivaa hulvatonta pukeutumista.  Kuten edellämainittu muistelma elävästä elämästä paljastaa, ajavat hauskat asusteet yllättäviin kohtaamisiin. Tämä luonnollisesti helpottaa Prideheilankin löytymistä. Jo pienikin yksityiskohta voi saada potentiaalisen heilan kiinnostumaan, ei siis välttämättä tarvitse kreisibailata yläosattomissa tai pakarat sateenkaariksi maalattuina.

Pientä kreisibailaamista on tottakai suotavaa puistojuhlassa harjoittaa. Kohtuus on kuitenkin hyvä muistaa, sillä päivä on pitkä, jos mielessä siintää pitkä yö homobailuissa. Kuohuviiniä, Haavistolaisittain pari siiderii ja hyvät eväät, niin Pride-päivä tulee olemaan loistava. Pieni kesähiprakka tottakai sopii, ehkä jopa kuuluu, tällaisiin tilaisuuksiin ja vapauttaa tunnelmaa sopivasti, vapautuspäivillä kun ollaan!

Helsinki Priden puistojuhla ei kuitenkaan ole ollut mikään örvellysfestari, joten puistojuhla sopii mainiosti kaikenlaisille lapsiperheillekin, ja vaikka perheettömillekin, jotka eivät kuitenkaan halua kesähiprakkaa. Puistojuhla kulkueineen sopii juuri niille, joille se on tarkoitettukin: kaikille. 

(KUVA: Bakingbites.com)
 Puistossa vietetyn iltapäivän aikana tulee herkästi nälkä, ja ruoka tunnetusti maistuu ulkona parhaalta. Tyylitietoinen huviretkelle valmistautunut henkilö pakkaa mukaansa Stokkalta hankitun piknik-korin keraamisine astioineen, käytännöllisempi nappaa reppuun muoviastiat. Vähintään jokainen eväsretkeilijä kerää roskansa pois lähtiessään, vaikka tyytyisikin kertakäyttöastioihin.Loppuun vielä tiivistetysti lista asioista, joita kannattaa pakata Prideilemään mukaan:
- teemaan sopivaa pukeutumista: sateenkaaria, sateenkaaren väreissä.
- jotain istuinalustaksi: piknikviltti, jätesäkki, kuuma Pride-heila.
- juotavaa, niin alkoholillista kuin holitonta
- syötävää, suolaista ja makeaa, mahdollisuuksien mukaan sateenkaaren väreissä.
- hyvää seuraa
- hyvää ja vapautunutta mieltä

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Käsittääkseni et itse ollut tulossa pridelle? Vaikuttaa jotenkin hiukan väkisin väännetyltä ohjeelta, minusta parempi olisi "tule sellaisena kuin olet".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tulossa Prideilemään! Viime kesänä jäi väliin, mutta tänä kesänä entistä ehompana!

   Jokainen tietenkin saa tulla sellaisena kuin on, mitään sääntöjä tai vaatimuksia nämä laatimani ohjeet ja vinkit eivät ole. Olisi vaan tuntunut hölmöltä kirjoittaa, että "tule sellaisena kuin olet", jos kuitenkin kaipaan riehakasta karnevaalitunnelmaa.

   Poista
 2. Ärsyttää kun en päässyt tänäkään vuonna...ehkä ensi vuonna sitten..pitää keksiä joku "syy" eksyä pk seudulle silloin.. (nimim.äitini on erilaisuutta vastaan) terv 16v lesbo.

  VastaaPoista