Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

10 arjestä löytyvää hyvän mielen asiaa

Mauis sanonko suoraan-blogista haastoi mut jo joskus toukokuussa kertomaan kymmenen arjesta löytyvää hyvän mielen asiaa. Haaste oli mielenk...

Mauis sanonko suoraan-blogista haastoi mut jo joskus toukokuussa kertomaan kymmenen arjesta löytyvää hyvän mielen asiaa. Haaste oli mielenkiintoinen, ja muistin nyt vihdoinkin siihen tarttua!

1) Se, kun hyvässä seurassa lähtee pyörimään kaupungille ilman mitään suunnitelmia vain aikaa ja tylsyyttä tappamaan, ja palaa kotiin vasta iltamyöhällä, kun spontaanisti syntyneet seikkailut ovat käyttäneet kaiken ajan.

2) Salkkarit.... Tuli varmaan kaikille yllätyksenä. En tokikaan seuraa Salkkareita siksi, että sarja olisi jotenkin ultimaattisen hyvä ja laadukas, vaan juurikin siksi, että kevyen hömpän parissa on helppo rentoutua ja hengähtää, jos on vaikka sattunut niin, että päivä on mennyt kiireisenä töiden tai muiden asioiden parissa.

3) Ikkunastani aukeava näkymä. Jaksan ilahtua siitä oikeastaan joka päivä, vaikkei maisema sinäänsä mitenkään erityinen olekaan. Usein yöllä kesken unien herätessäni saatan jäädä vain katselemaan öistä näkymää ja nukahtaa taas hetken päästä tyytyväisenä.

4) Kauneus. Oli sitten kyse astioista, vaatteista, huonekaluista tai kaupungilla vastaan tulevista ihmisistä.

5) Sopivan täysi kalenteri. Viime aikoina olen ollut suhteellisen kiireinen, päivissä on siis ollut sisältöä. Olen huomannut, että päämäärätön oleilu usein lietsoo passiivisuutta, mitään ei tule tehtyä, ja silloin yleensä vain kasvattaa mieleensä kaikenlaisia murheita, joita ei muuten edes miettisi, tai joille ei muutenkaan voisi mitään.

6) Pieniin yksityiskohtiin keskittyminen. Olen tietoisesti pyrkinyt viime aikoina näkemään pieniä, uusia yksityiskohtia omasta elinympäristöstäni, joihin ei muuten kiinnittäisi huomiota. Lyhyesti sanottuna olen katsellut vanhoja paikkoja uusina, vähän kuin olisi ulkomailla.

7) Pikkukaupungista muutto. En tietoisesti kokenut oloani onnettomaksi pikkukylässäkään, mutta olen mielestäni huomattavasti onnellisempi suuremmissa ympyröissä.

8) Vapaus. Voin tällä hetkellä hyvin pitkälti tehdä juuri niitä asioita, joita haluankin tehdä. Se ei tietenkään ole itsestäänselvää, eikä todennäköisesti ikuisesti vallitseva asioiden tila, mutta näin on ainakin tällä hetkellä.

9) Järjestelmällisyys. Usein saatan heittäytyä asioita järjestellessä tai miettiessä täysin hysteeriseksi, mutta listoja laatimalla ja selkeästi organisoimalla voin taata itselleni hyvän mielen ja mielenrauhan.

10) Onnistumisen tunne, erityisesti silloin, kun asioiden eteen on tehnyt töitä.


--
Tää kuulemma pitäis haastaa muutama muukin ihminen tekemään, mutta en nyt keksi ketään, kenet haastaisin. Siispä suosittelen teille kaikille, että mietitte arjessanne olevia hyviä asioita. Voitte vaikka listata niitä kommenttiboksiin :). 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Itse haastoin sut myös jonkin aikaa sitten yhteen haasteeseen, en nyt vain jaksa alkaa selaamaan blogiani ja linkkaamaan kyseistä haastetta .. :'-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sun haaste on kyllä kirjanmerkeissä ja mielessä! Teen senkin tässä jossain vaiheessa, nyt on vaan ollut tajuton kiire, niin bloggailu on vähän jäänyt! :)

   Poista
 2. Ykkösasia joka piristää arjessa on hevoset. Pelkkä niiden näkeminen ja kanssa oleminen on terapeuttista, joka saa itsensä tuntemaan tärkeäksi. Hevonenhan ei ole tahallaan ilkeä, kaikki "viat" ovat ihmisen aikaan saamia. Oma hevosemme kuoli n. kuukausi sitten ja elämä kyllä meni aika lailla nurin. Tallilla jolla käyn on poneja, joiden kanssa olen ollut tekemisissä ihan pienestä lähtien jo ennen omaakin hevostamme. Ponien pariin palasin nyt vähän aikaa sitten ja se sai taas elämää raiteilleen, vaikka tallille tullessani en voi olla katsomatta heti ensimmäisenä tarhaan, jossa oma tärkein ja maailman parhain hevosemme oli aina vastassa hörisemässä.

  VastaaPoista
 3. Hyvän mielen asioita...hmmm... Se että saa elää omaa elämäänsä, just niin kun haluu (=porukat ei oo koko ajan mussuttamassa). Kaverit ja heidän kaa vietetty aika. Pitkät lenkit ja niiden jälkeinen raikas suihku. Mansikoiden tuoksu. Terveys.
  Näitä vois listata vaikka kuinka paljon, mutt ehkä tossa oli tarpeeks esimerkkejä :)

  VastaaPoista