Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Onko Olavi Uusivirta homo?

Otsikon kysymys on kysymys, joka on kiinnostanut monia. Kiinnostanut jopa siinä määrin, että säännöllisesti blogiini päädytään kyseistä asi...


Otsikon kysymys on kysymys, joka on kiinnostanut monia. Kiinnostanut jopa siinä määrin, että säännöllisesti blogiini päädytään kyseistä asiaa googlaamalla.

Niinpä päädyin palvelemaan lukijaani, siis lukijoitani, ja vastaamaan tähän kysymykseen. Onhan asia toki askarruttanut itseänikin, mutta suurempaa elämöintiä en ole aiheen tiimoilta pitänyt. Who cares, ihana mies jokatapauksessa! Se on aivan sama hetero vai homo, laulaa Jukka Takalo, jonka suuntautumisesta ei myöskään voi koskaan olla täysin varma.

Mutta niin. Olavi. 
 
Uudessa City-lehdessä on Olavin ja Rakel Liekin yhteishaastattelu.  Cityn toimittaja Antti Pikkanen (jonka kanssa olen muuten mesettänyt kymmenisen vuotta sitten, oli hauskaa lukea joskus lehdestä juttua Pikkasesta ja hänen datisnörttihistoriastaan ja tajuta, että tässähän on sama Antti, jonka kanssa olen mesettänyt) on ottanut asian haastattelussaan puheeksi.

No niin, asiaan.

Antti Pikkanen tosiaan on mennyt julkeana ja sensaatiohakuisena toimittajana kysymään Olavi Uusivirralta tämän suuntautumisesta.

Jännitysrumpujen pärinää, kiitos. Aion nyt lainata sanatarkasti otteen City-lehden artikkelista:

"Gaydar ei erityisemmin soi Olavin kohdalla, mutta koskaan ei voi tietää. Kysytään nyt, sillä olisi tavallaan röyhkeää tehdä hetero-oletus. "Niin no, kai mä aika hetero olen", Olavi vastaa. Kahden sekunnin tauko. "Mä identifioidun heteroksi. Mut onkse sit niin hyvä juttu? Musta tollanen jaottelu ja lokerointi on aika kivettävää, jähmettävää."

No niin, tämä asia lienee nyt selvä. Sydämeni ehkä vähän mureni tämän tiedon iskettyä vasten kasvojani. Niin usein ennenkin on käynyt juuri näin: unelmieni mies identifioituu julmasti heteroksi. 

Sama kysymys on toki tehty myös Rakel Liekille, mutta Raksun kohdallahan kaikki tietävät jo vastauksen. Rakel on kananaivoinen munanimijä Rakelin ja Lassin panokoulusta.

You Might Also Like

18 kommenttia

 1. Mistä sinä, kylän homopoika, olet tullut arvelleeksi asiaa? Ihan yleinen fiiliskö vain Olavin suhteen, vai onko hänellä biiseissään muitakin viitteitä aiheeseen kuin Nukketalon pätkä? Nukketalo palaa -biisissähän on tämä kohta "Jos olisitte tienneet, olin rakastunut mieheen". Kunhan kyselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en oikein tiedä! Jotenkin on vain tullut sellainen aavistus. Ehkä se on toi yltiömäinen taiteilijuus, mitä Olavi henkii. Ihan syystä kyllä henkii, ei sillä.

   Nukketalo palaa-biisin lisäksi pikkasen homohtavia fiboja on tullut myös Erika-videosta. Myöskään Homo!:ssa mukanaolo ei varsinaisesti ole ajatustani heikentänyt.

   Mutta ehkä se on vaan se stereotypia, että taiteelliset, söpöt ja hyvinpukeutuvat miehet ei voi olla heteroita.

   Poista
  2. Sulla on jotain pahasti päässä vialla jos normaalit ihmiset ei voi olla heteroita.

   Poista
 2. Itselleni on jäänyt jo monta vuotta sitten mieleeni "Maailma kylässä" -festariin liittyvä juttu, jossa Olavi toteaa: "Kun minut viime kesänä kutsuttiin mukaan kampanjoimaan, ensimmäinen ajatukseni oli, ettei kaltaisellani valkoisella heteromiehellä oikein ole kosketuspintaa erilaisuuteen tai rasismiin". (http://www.kepa.fi/uutiset/5839)

  Tämä kolahti muhun juuri siksi, että mietin itsekin usein olenko liian hyväosainen, jotta oikeasti pystyisin ymmärtämään rasismin tai muun eriarvoisen kohtelun nurjaa puolta. Mutta siitä saakka olen ymmärtänyt, että Olavi on hetero, vaikka ei sitä halua millään tavalla korostaakaan. Hänhän ei yleensä puhu juuri mitään yksityiselämästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa olin tuolla Maailma kylässä-festarien keikalla myös. En tosin tuota kommenttia muistanut, vaikka olen tainnut kyseisen haastattelunkin lukea.

   Ja joo, eihän Olavi tosiaan paljoa puhu. Mikä on tottakai täysin oikein toimittu.

   Poista
 3. Tästäpä tuli mieleen, että mitä ajattele Antti Tuiskusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä! Tavallaan Antista tuntuu niiiin monella homolla tai homon kaverilla olevan "varmaa ensikäden tietoa", että joku on ottanut siltä poskeen tai se joltain tai että homo se ainakin on.

   Kyllä mä jostain syystä Antin vähän miellän meikäläisiin.

   Poista
 4. Muistaakseni olen lukenut tässä kuukausi pari sitten jutun, jossa Olavi on sanonut muuttavansa Punavuoreen avovaimonsa kanssa. Siinä karisi minun luulot kyseisen herran homoudesta (mutta on se kyll ihana <3)

  dufferisle.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Niin paitsi että Rakel ei ole kananaivoinen, ja viimeisin hänen parisuhteensa oli naisen, Silvia Modigin kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miksei homovitsi kelpaa? Rasisti olet?

   Poista
 6. Vielä tosta Antista... Onhan sillä ollu tyttöystävä, muttei se mitään sulje pois.. Onko susta hyvän näkönen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antista kirjoitetussa kirjassa puhutaan sekä tyttöystävistä, että vain kumppaneista ja suhteista. Siitä voi mielestäni päätellä jotain, tai olla päättelemättä.

   Antti on ihan söpö, mutta ei hän mua mitenkään erityisellä tavalla kuumota :).

   Poista
 7. niin, pidettäköön antin asiana jos näin haluaa

  VastaaPoista
 8. ..."olit hiljainen poika,
  minä sunnuntailapsi"...
  :))

  VastaaPoista
 9. Hetero on. Asuu tyttöystävän kanssa. Siis Olavi. Piste.
  Anonyymi - varma tieto

  VastaaPoista
 10. Hehee, itsekin päädyin tänne just tällä haulla :D tuli nimittäin tyypin musiikkia kuunnellessa sellainen olo että kylläpäs on sukupuolineutraalisti muotoiltu monet herran kappaleet ja muinaisen (v 2003) nuoruustango-levyn Mikael -biisistä välittyi vähän hassun samaistuttavia fiiliksiä... Samoin kuin joku Rakkausrunoja toi tosi vahvasti mieleen fiilikset ensimmäisestä ihastuksesta valitettavan ihanaan heteroon. Mutta kai se on uskottava ;_;

  VastaaPoista