Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Fashion Againts AIDS-mallisto julkaistaan 26.4.

(Fashion Againts AIDS-mainosvideo.) Vaateketju H&M julkaisee tänäkin keväänä Fashion Againts AIDS-vaatemalliston. Malliston tuotteide...


(Fashion Againts AIDS-mainosvideo.)

Vaateketju H&M julkaisee tänäkin keväänä Fashion Againts AIDS-vaatemalliston. Malliston tuotteiden myyntihinnasta lahjoitetaan 25% HIV/AIDSin vastaiseen työhön. Mallisto tulee myyntiin 26.4. Vaatteet tulevat myyntiin nettikaupan lisäksi valikoituihin myymälöihin.


H&M:n erikoismallistoja (Henkkamaukkahan tekee myös designer-mallistoja) on vähän vaivannut yliampuvuus. Ilmeisesti niillekin on ostajansa, mutta itse koen vaatteessa olennaisimmaksi sen, että sitä kehtaa käyttää julkisella paikalla. Näin ei erikoismallistojen kohdalla viime aikoina ole ollut.

Fashion Againts AIDS-mallistosta löytyy ihan perusvaatteitakin, joita voisin itsekin kuvitella ostavani. Parin vuoden takaisesta mallistosta hamstrasin itselleni muutaman paidan, joita käytän satunnaisesti nykyäänkin. T-paita on hyvä perusvaate, joita mielellään ostaa, varsinkin hyvän asian puolesta. Tai tässä tapauksessa pahan asian torjumiseksi lienee oikeampi ilmaisu. Jokatapauksessa valitettavasti näen, että malliston vaatteet on suunniteltu hirveän kapea-alaiselle ihmisryhmälle. AIDSin koskettaessa meitä kaikkia, olisi paikallaan, jos myös sen torjuminen olisi laajennettu kaikkien tehtäväksi.

Fashion Againts AIDS-promokuva. (KUVA: H&M.com)
Hyvän asian lisäksi silmääni miellyttivät myös malliston promokuvat, jotka hätäisesti ruutukaappauksella nappasin H&M:n sivuilta blogipostauksen koristukseksi.

Tarkemmin mallistoon voi tutustua H&M:n sivuilla.

Jos ei syystä tai toisesta koe tarvitsevansa H&M:n vaatteita kaappiinsa, tai ei halua yritystä tukea, voi hyväntekeväisyyttä tehdä lähettämällä H&M:n kampanjaan oman suukkokuvansa. Jokaisesta kuvasta lahjoitetaan dollari AIDS:in vastaiseen työhön. Rullailin suukkokuvia edestakas, ja oli hauska huomata, kuinka monenlaiset pariskunnat tai ryhmäpussailijat eri puolilta maailmaa ovat kampanjaan osallistuneet.

Kuvansa voi lähettää täällä. Itsekin mieluusti lähettäisin, vaan eipä ole minulla suukkokuvaan kaveria. Mutta lähettäkää te, joilla on!

Fashion Againts AIDS-promokuva. (KUVA: H&M.com)

Miellyttikö mallisto silmää? Aiotko osallistua kampanjaan? Heräsikö ajatuksia? Jaa mietteesi kommenttikentässä!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. En tiiä miten Henkkamaukka on ennen suhtautunu samaa sukupuolta edustaviin pareihin, mutt mun sydäntä lämmittää kovasti huomata moinen. Iän ikuisten heteroparien rinnalle on hienosti nostettu homopareja :)
  Ihan hieno kampanja, eiköhän sitä tuu käytyä ens viikolla tarjonta tsekattua kun lähen metsästään kevät-/kesävaatteita. Harvemmin tosin H&M:ltä löytyy sekä päälle että budjettiin sopivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole itse asiassa varma, onko siellä aikaisemmin näkynyt muita kuin heteropareja, tai onko ollut edes heteropareja. Mutta hieno juttu näin ylipäätään!

   Poista
 2. Mainostemppu, etenkin Suomessa, jossa suurin HIV:een liittyvä ongelma on huoraavat ääliöt, jotka eivät halua käyttää suojausta ja se, että lääkkeet maksavat yhteiskunnalle todella paljon. Afrikkaa voi tukea muillakin tavoilla kuin ostamalla tylsän näköisiä vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai tässä on kyseessä osittain mainostemppu. Mutta ihan samanlainen mainostemppu olisi käynnissä, jos H&M olisi juuri julkaissut ihan muuten vain malliston.

   En allekirjoita väitettäsi huoraavista ääliöistä, mutta eikö tuossa tapauksessa juuri ole tarvetta HIV/Aidsin vastaiselle työlle?

   HIV on ongelma kyllä muuallakin kuin Afrikassa. Sinäänsä vähän kärjistetysti sanottu siis. Mutta jos niin haluat, niin Afrikkaa voi tottakai tukea muillakin tavoilla, mutta tuleeko tuettua? H&M antaa mielestäni kuitenkin varsin huomattavan osan malliston tuloista hyväntekeväisyyteen, pusukuvakampanjasta puhumattakaan. Tulisiko annettua muuten vain hyväntekeväisyyteen tuollaista summaa? Epäilen.

   Poista