Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HOMO!:n soundtrack

Kansallisteatteri ystävällisesti lähetti mulle mediakappaleen levystä, joten pääsin vihdoinkin kuuntelemaan levyä. Kansallisteatterissa pyö...


Kansallisteatteri ystävällisesti lähetti mulle mediakappaleen levystä, joten pääsin vihdoinkin kuuntelemaan levyä. Kansallisteatterissa pyörivän HOMO!:n soundtrack on vihdoinkin saatavilla myös netin levykaupoista:

>> Levykauppa Äxästä
>> CDON.fistä

Vasta levyltä kuunnellessa sen jotenkin huomaa, kuinka paljon varsinkin Homo-oopperan kohdalla näyttämön tapahtumilla, eleillä, ilmeillä ja koreografialla, on merkitystä. Vaikka olen toki nähnyt koko esityksen, on soundtrackin kohdalla välillä vaikea ymmärtää, mihin mikäkin asia liittyy. Vielä vaikeampaa varmasti olisi, jos teatteriesitys olisi näkemättä ja olisi tyystin kuulokuvien varassa.

Toki soundtrackillä on paljon kappaleita, joita voi hyvin kuunnella kontekstista irroitettuna. Pisuaarin ritarikunta on jotenkin itkettävän hieno vain kuunneltunakin, samoin Olis jossakin maa. Hauska on myös kuunnella Olavi Uusivirran ääntä muutenkin kuin herran omilta levyiltä, joista uusin, Elvis istuu oikealla, ilmestyi tänään. Toisaalta jonkinlaista karsintaa olisi voinut tehdä enemmänkin, sillä 14 kappaleen kesto on levylle melko paljon. Enpä kylläkään osaisi sanoa, mitä levyltä olisi pitänyt jättää pois.

Joka tapauksessa musiikki palauttaa mieleen jo muistoihin hukkuneet, hienot teatterissa nähdyt hetket. Niihin on siistiä palata myöhemminkin, sillä Homo! herätti paljon ajatuksia, joita ei muuten ole tullut ajatelleeksi. Soundtrackin kautta asioita voi kaivella muistinsa syövereistä. On vallan hienoa, että Kansallisteatterissa päädyttiin koostamaan Homo!:sta soundtrack. Käsittääkseni tämä on melko poikkeuksellista Suomessa. Hyvin tehty.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ah oon odottanut kuin kuuta nousevaa että mun tilaus tipahtaisi postilaatikosta mutta eipä ole näkynyt vielä! Onneksi Elvis istuu oikealla korvaa tämän surun kyllä loistavasti :)

    VastaaPoista