Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vaalit 2012 - Ohi on!

"Siis sillä ei oo mitään välii onks presidentti käyny armeijaa ja Saksan pääministeriki on homo ja silti käyny valtioverailuilla Lähi-i...

"Siis sillä ei oo mitään välii onks presidentti käyny armeijaa ja Saksan pääministeriki on homo ja silti käyny valtioverailuilla Lähi-idässä.....Kyl tääl koht on kaikki maahanmuuttajat jos Haavisto voittaa nää vaalit, Niinistö on sentää ollu palloiluliiton puheenjohtajaki...Homoudella ei oo presidentillä mitää merkitystä, onhan Halonenki todistetusti kaappilesbo, sen avioliitto on vaan kulissia. Halonen on ollu SETAn puheenjohtaja eikä siel pääse heterot puheenjohtajaks".  

Tällaisia keskustelun pätkiä kuulin viikonlopun mittaan kaupungilla liikkuessani. Kaikki siis yhtä aikaa, eri seurueiden käyminä.

Vaalit ovat onneksi vihdoin ohi. Tuntuu, että baareissa, kaduilla, kassajonoissa ja sosiaalisissa medioissa eli somessa on nyt hyvin hiljaista, kun ei ole mitään puhuttavaa. Vaikka vaalit olivat ylipäätään jännittävät ja hyvin kiinnostavat, jotenkin silti viimeisinä päivinä alkoi jo vähän puuduttaa.


En voi kieltää, ettenkö olisi jossain määrin pettynyt. Haavisto nousi ja menestyi kampanjansa aikana varsin hienosti, vaikka toiselle sijalle jäikin. Niinistö ei ole huono presidentti, valitettavasti vain hirveän neutraali ja mitäänsanomaton. Asiat eivät luultavasti muutu pahemmiksi Niinistön myötä, toisaalta mitkään jo Halosen aloittamat ja Haaviston jatkamat asiat ja arvot eivät toisaalta tule seuraavaan kuuteen, tai kahteentoista, vuoteen etenemään.Niinistön mielipiteet ja näkemykset eivät oikeastaan yhtene miltään osin omieni kanssa, enkä pidä Niinistöä millään muotoa karismaattisena tai charmikkaana. Limaisena lähinnä.

Voi vain olla tyytyväinen, että presidentillä ei ole merkittäviä oikeuksia. Mielipide-ilmastoon ja yleiseen ilmapiiriin kun voi ihan tavallinen ihminenkin vaikuttaa paljon. Sen huomasi ilahduttavalla tavalla Haaviston puolesta kampanjoineista ihmisistä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Ei kannata olla pettynyt, oli tämä kuitenkin suuri voitto suvaitsevaisuudelle :)

  Miksiköhän jotkut suhtautu(i)vat kauhean negatiivisesti ja kyynisesti tuohon Haavisto-ilmiöön? Ikään kuin kukaan ei saisi innostua mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tottakai! :)

   En osaa tuohon kysymykseen kyllä vastata. Suomessa on valitettavasti vähän valloillaan sellanen idealismia vastustava ajatusmaailma. Kaikessa hyvässä on joku koira haudattuna, kaikki on vähän epäilyttävää ja huonosti ja huonommaksi vaan menee koko ajan, turha innostua kun kuitenkin kuolema odottaa jo nurkan takana.

   Poista