Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Telakoituminen - homojen vai hetskujen hommaa?

Telakoituminen eli docking . KUVA: http://dicktricks.blogspot.com/   Telakoitumishuhut äijien saunailloista uhkaavat jo heteroiden avio...

Telakoituminen eli docking. KUVA: http://dicktricks.blogspot.com/
 Telakoitumishuhut äijien saunailloista uhkaavat jo heteroiden avio-onnea.

Olen himpun verran myöhässä tämän telakoitumiskohun kanssa. Viime aikoina olen yrittänyt välttää täysin hömpän uutisvirran seuraamista, ihan jo siksi, että haluan mielelläni lukea jotain muutakin. Mielestäni ollaan aika kaukana minkäänlaisesta journalismista, jos toimittaja istuu uutisoimassa Vauva-lehden keskusteluja ja Facebook-kavereidensa linkkijakoja. Tähän oli nyt kyllä jo pakko puuttua.

Telakoituminen oli ainakin itselleni vallan uusi juttu kaikinpuolin. En ole myöskään kuullut kenenkään tätä harrastavan.Vaikka munansaaminen erilaisiin paikkoihin toki useimmiten kelpaa, en kyllä tähän koe minkäännäköistä kiinnostusta. Peniksellä voi tehdä jotain vähän järjellisempääkin.

Sen kummemmin aiheeseen syventymättä kerään tähän parhaat kommentit netin keskustelufoorumeilta aiheen tiimoilta. Luojan kiitos en juo tässä mitään, tyrskähtelen siihen malliin että olisi pian perinteisesti drinksut näppixel. Lainaukset siis selkeyden vuoksi sinisellä.

 "Ei telakoitumisessa ole mitään homoa, eikä koskaan ole ollutkaan. Miksei voitaisi antaa vanhojen tapojen elää rauhassa nostamatta mitään kohua?"

Huvittaa kyllä suuresti se, kuinka paljon ihmiset keskittyvät pohtimaan, onko tämä nyt homoilua vai ei. Toiset väittävät kiivaasti homojen hommaksi, toiset taas nimenomaan heteromiesten ystävyydenosoitukseksi. Itse en oikein osaa muodostaa mielipidettä. Jotenkin tuntuu siltä, että homot ovat tästä hauskuudesta jääneet paitsioon. Lähinnä siksi, että ovat pyrkineet moista välttämään heteropiireissä. Toisaalta syy saattaa olla myös siinä, että homot todellakin keksivät penikselle parempaakin käyttöä.

"Tästä telakoitumisrituaalista pitää kertoa amerikkalaisille ja taiwanilaisille kavereille, että tällaista täälläpäin harrastetaan kun ulkona on pimeää ja ollaan saunassa.
This is what "connecting people" is all about."

"Muistan eräänä huhtikuun iltana vuonna 1972, kun Apollo 16 laukaistiin matkaan, julistettiin miesten kesken tätä hienoa avaruusseikkailun alkua telakoitumalla. Ei siinä mitään homoa ollut. Äijäporukalla vain kilisteltiin olutta ja ystävyyden sinetiksi "vedettiin huput kaverille"."

"Telakoituminenhan monesti ymmärretään väärin jonain homoseksuaalisuuteen viittaavana ja siitä tämä hämmennys internetissä varmaan johtuu.

Telakoitumisen aikana kivepussit eivät kosketa toisiaan ja näinollen mitään homoseksuaalista ei tapahdu. Mutta tämä "uutinen" palvelee kyllä hyvää asiaa vahvistaessaan miesten yhteenkuuluvuutta. Mikäli joku on siis alkanut yleisen harhakäsityksen takia ajatella itseään homona telakoiduttuaan ystävänsä."

"Kuinka joku voi kuvitella että telakoituminen olisi jotenkin homostelua? Touhu muuttuu homoiluksi vasta jos kassit koskettavat toisiaan, oikeaoppisessa telakoitumisessa näin ei tapahdu."

"Siis tuohan on ihan normaalia. Mitään homokammoa on turha tähän vetää mukaan, kaikkihan sen tietää ettei voi olla homo jos kassit ei kosketa. Sitäpaitsi ekaa kertaa ei ainakaan täällä pohjoisessa lasketa."
 Itse olen tiettävästi harrastanut monet kerrat homoseksiä ilman, että olisi ollut jotain kivespussikontaktia. Hauska huomata, että huomattavan moni mies on tätä mieltä.
Miesten yhteenkuuluvuutta on kyllä hyvä näin vahvistaa, siitä olen samaa mieltä! Tämä antaa tietysti ihan uusia ulottuvuuksia heteromiesten pokaamiselle. "Ei se oo homoilua jos kassit ei kosketa, lupaan ettei kosketa, joooooko pliiis? Ai okei! Mennää heti!".

Tällaista hauskaa tänään! Huvittavan suuria mittasuhteita voi mystiset saunailta-puuhat saada. Vaan miten on lukijoiden laita? Tuliko telakoituminen uutena asiana? Onko tullut kokeiltua? Homojen vai heteroiden hommaa? Tekiskö mieli koittaa? Mun itseasiassa ei.

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Sääli kuulla että alkuperäisen jutun aviomies on kertonut tapahtuneesta... yleisesti ottaen miesten välillä vallitsee hiljainen konsensus että TÄSTÄ EI PUHUTA!
  Kuitenkin koska asia on nyt levinnyt, voin tarjota hieman taustatietoa hämäläisestä "telakoitumisesta". Usein tosin käytämme sanaa veljeily, telakoituminen kuulostaa jotenkin mekaaniselta ja tylyltä.

  Hämeen seudulla tätä on perinteisesti harrastettu suht hillitysti asettamalla penikset vastakkain, vähän niinkuin iilimato tarrautuu ihoon, ja tehdään useimmiten halauksen yhteydessä toisen käden ohjatessa penistä ja toisen halatessa.

  Telakoitumisen tarkoitus on yksinkertaisesti lähentää miehiä. Kuten tiedätte varmasti, kättely on alunperin lähtöisin siitä, että sallitaan toisen ottaa ote kädestä, joka usein mielletään ihmisen parhaaksi aseeksi, ja näin osoitetaan luottamusta.

  Kuitenkin nykyisin kättely on niin yleistä, että siltä on kadonnut sosiologinen merkitys. Ajan saatossa miehet ovat tehneet erilaisia variaatioita luottamuksen osoittamisesta, ja "telakoitumista" pidetään johtavien sosiologien selvitysten mukaan suurimpana näistä luottamuksen osoituksista, sillä rituaalin aikana mies asettaa luottamuksensa osoitukseksi miehisesti tärkeimmän osan itsestään toisen miehen välittömään kosketukseen, kosketuspaikan vaihdellessa sijainnin mukaan.

  Toivottavasti selvitti asiaa, eipähän ole kovin harvinainen tapa. Satunnaisesti tilanteessa on mukana myös naisia mutta tällöin pidetään yleensä asiallisena rajoittaa kosketus naisen häpykukkulalle, jottei tilanteesta synny turhaan liian seksuaalista tunnetta.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kiitos selvennyksestä! Mä en kyllä silti jotenkin pääse tästä yhtään jyvälle, mutta eipä kai sillä ole niin merkitystäkään... Pääasia, että veljeilijät itse ymmärtävät.

  VastaaPoista
 3. On ne heterot vaan aika hulluja. Taidan jättää tämän homman ihan suosiolla heille, ei tunnu absurditeettirauhaseni kestävän. Yleisperiaatteena pidän toki sitä, että poistan varmistimen, kun joku omistaa paljon aikaa, vaivaa ja kiivailua sen vakuuttamiselle, miten jossain ei ole sitten hiukkasen vertaa homoerotiikkaa mukana.

  VastaaPoista
 4. mä en oo ikinä kuullutkaan tästä! aina oppii uutta :D

  VastaaPoista
 5. Sääli pilata joidenkin ilo mutta älä mene lankaan. Koko juttu on tuulesta temmattu, kieli poskella keksitty "ruraalilegenda", jota saman mieliset huuliveikot paisuttavat ja levittävät.

  VastaaPoista
 6. "Ei ole homoa, jos pussit eivät kosketa" eri tavoin väitelauseeksi muotoiltuna ainakin on tullut vastaan joitakin kertoja ja aina selvästi ironisessa hupimielessä. Pohjaa tai ei, niin ainakin on syytä huolestua, että LAPSET alkavat tästä innostuneena kokeilla asiaa ja seuraa kammotuksia!!!!!

  Itse uskon, että takana on laaja salaliitto monikerroksisine peiteoperaatioineen. Tavoitteena on saada Libyan öljy, kulta ja backgammon-laudat ulkomaisten korporaatioiden haltuun. Kaiken kaikkiaan hyvä, että tutkiva journalismi on valppaana.

  VastaaPoista
 7. Homomaisessa eli samaan sukupuoleen suuntautuneessa käyttäytymisessä ei ole mitään väärää. Jokainen voi pohtia, millaista homofobian muotoa edustaa tuo "kunhan kassit eivät kosketa" -toteamus.

  Sen sijaan voidaan kysyä seksuaaliterveyden näkökulmasta, kuinka turvallista telakoituminen on. Sukupuolitautien tarttumisriski tässä kuitenkin on.

  VastaaPoista
 8. Yks äiti-ihminen :)28. marraskuuta 2011 klo 22.52

  Ei tää oikeasti oo totta. Vauva-lehti on kuuluisa erittäin hauskoista ja hyvin tehdyistä provoistaan. Vauva-lehden keskustelupalsta on normiperheenäidin parasta viihdettä! :D Kuten nyt tääkin todistaa.

  VastaaPoista
 9. siitä on fingerporikin!
  http://static.naamapalmu.com/files/z5/medium/qHqabjfBDgGcvZbBQGHe.jpg

  VastaaPoista
 10. Maailmalla ihan normi pullaa tuo telakoituminen kun voorumeita lukee http://forum.wikisexguide.com/

  VastaaPoista