Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Teatteritärppejä ympäri Suomen

Tampereen Työväen Teatterin Ota syliin. (KUVA: Petri Kovalainen / TTT) Kaikille jo tutun HOMO!-oopperan lisäksi maassamme on muutakin sa...

Tampereen Työväen Teatterin Ota syliin. (KUVA: Petri Kovalainen / TTT)

Kaikille jo tutun HOMO!-oopperan lisäksi maassamme on muutakin sateenkaarikansaa todennäköisesti kiinnostavaa teatteria.

Viihdyn teatterissa erittäin hyvin. Lähes esitys kuin esitys tuntuu hyvältä, varsinkin sen seuraaminen. Jostain syystä teatterissakäynti vain tuppaa unohtumaan. Teatterista riippuen liput ovat usein suhteellisen kalliita varsinkin pikkubudjetilla kituuttaessa. Tällä hetkellä ympäri Suomen on kuitenkin tarjolla erityisesti sateenkaarikansaa sivuavaa teatteritaidetta. On siis hyvä hetki ryhdistäytyä kaamosmasennuksen keskeltä, ja suunnata teatteriin.

Turunseudun homokansalle on tänäkin vuonna tarjolla Teatteri Kantanäyn kabaree Bar Suxesissa. Ei Turus mittä homoi oo on jo kolmas sateenkaarikansan elämästä kertova esitys. 
Itseironia ja turkulaisuus pyörittävät peilipalloa ensi-illasta 4.12. alkaen. Lava täyttyy utopistisilla – ja kuitenkin niin tunnistettavilla hahmoilla: pikatreffeiltä yhteen muuttava lesbopari, Nahka-Leila, homotulkki sivuaineenaan mies-nainen, homoemoja kouluttava ylihomo, väljähtynyt transtutkija..."

Lahden Kaupunginteatterin Vincent River. (KUVA: Mika Meskanen)
 Turun kabareen lisäksi homoteemaista teatteria on tarjolla myös Lahden Kaupunginteatterissa. Lahdessa on jo syksyn mittaan esitetty Philip Ridleyn Vincent Riveria.
"Vincent Riverin tapahtumat sijoittuvat Lontooseen. Näytelmän kulku keskittyy Vincent-nimisen homomiehen murhan selvittämiseen. Murha ja sen taustat paljastuvat Vincentin äidin ja nuoren pojan keskusteluissa. Menneisyys, homofobinen ympäristö ja Vincentin tappo ovat traumatisoineet näytelmän henkilöt."
 Vincent River sisältää voimakkaita kohtauksia, eikä sitä suositella herkille katsojille. K-16. 


Olen pannut viime aikoina statistiikkaa tarkkaillessani merkille, että lähes vuodentakainen joulupoikakalenteri-merkintäni Lauri Tilkasesta on saanut huomattavasti osumia Googlessa. Lauria googlaamalla blogiini on päädytty verrattain usein.

Kerrottakoon siis Laurin nälkäisille lukijoille myös Tampereen Työväen Teatterista. TTT esittää näytelmää Ota syliin. Ota syliin on brittiläisen Simon Vinnicomben toinen näytelmä.
"Perhe menettää lapsensa onnettomuudessa. Surutyön myötä suhde naapurissa asuvaan nuoreen Daniin muotoutuu tiiviiksi ja läheiseksi. Side on jokaisen perheenjäsenen kohdalla erilainen. Se muuttuu, vahvistuu ja saa epätavallisia piirteitä. Samalla perheen sisäiset ihmissuhteet rakoilevat. Pian mikään ei ole enää niin kuin ennen. Kaikki kaipaavat syliä, mutta millaista?"
 Vähän huolestuneena panin taannoin merkille Laurin esiintymisen jossain pikkujoulumainoksessa. Huojentavaa huomata, että taiteellisempaakin näyttelijäntyötä komealla ja ennenkaikkea lahjakkaalla näyttelijällä riittää.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Lueskelin tässä aikani kuluksi näitä sun vanhempia postauksia ja täytyy kyllä sanoa, että jos vielä jossakin esitetään Vincent Riveriä niin kannattaa käydä katsomassa. Ihan älyttömän hyvä!

    www.iivariblog.com

    VastaaPoista