Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tänään oli kiva päivä!

Tämä päivä oli kiva päivä. Olin tänään vanhempien luona, siis lapsuudenkodissani. Oli pitkästä aikaa jotenkin tosi mukavaa käydä siellä. S...

Tämä päivä oli kiva päivä.

Olin tänään vanhempien luona, siis lapsuudenkodissani. Oli pitkästä aikaa jotenkin tosi mukavaa käydä siellä. Saattoi ehkä johtua siitä, että en viipynyt muutamaa tuntia pidempään. Tykkään kyllä olla tuolla, mutta jotenkin se käy vähän rasittavaksi jos joutuu olemaan esimerkiksi päiväkausia. Harvoin kyllä olen niin pitkään, pääasiassa teen illan ja yön mittaisia kyläilyjä.

Mun homoudesta ei ole oikeastaan ikinä erityisemmin puhuttu porukoiden kanssa. Ei asiassa itsessään oo mitään erityistä ongelmaa ollut, mut jotenkin ei oo ollut hienosti sanottuna avaimia asian käsittelyyn. Toisaalta mitään käsiteltävää ei ole ollut, vaikka rivien välistä olenkin tulkinnut, että iskälle asia nyt ei ymmärrettävästi ole mitenkään itsestäänselvän helppo. Silleen ehkä vaikea ymmärtää. En ole itsekään jotenkin kokenut tarpeelliseksi ottaa asiaa puheeksi.

Viime aikoina on kuitenkin vähän sivuttu aihetta, pääasiassa äidin kanssa. Lähinnä sellasessa arkipäiväisessä jutustelussa, kauhisteltu Hakkaraisen idioottimaisia lausuntoja ja eheytyshoitoja. Normihomolehden kolumneista oon joskus sivulauseessa maininnut, mutta en mitenkään tarkkasanaisesti ihan siitä syystä, että en välttämättä halua porukoiden päätyvän lukemaan niitä, enkä varsinkaan tätä blogia.

Tänään ruokaa laittaessa puhuttiin kuinka täydellisiä miehiä on joka kulman takana pyöreällä maapallolla, ja että mun pitäisi laittaa lehteen ilmoitus, että täydellinen mies olisi tarjolla. Ei mitään kovin syvällistä tai mitään, mutta kuitenkin jotain. Tuntuu ihan kivalta.

Myös mun isovanhemmat kävi iltakahvilla. Isovanhemmille, eikä muillekaan sukulaisille, en ole homoudesta erikseen maininnut. Olkoon tietääkseen ja ymmärtääkseen, jos niin on. Salkkareita katsellessa Vaari tokaisi jotain siitä, kuinka Jirillä on nykyään Tanssii tähtien kanssa-kisoissa lyhyempi tukka, mutta nähtävissä Salkkarijaksoissa vielä pidempi. Aloin puhua siitä, kuinka Mikko Parikka näyttää pitkissä hiuksissa paljon paremmalta, lyhyissä taas vähän joltain omituiselta rotukoiralta. Ei tuntunut Vaari pahasti häiriintyvän. Toisaalta voihan sitä nyt ihan heteromielessäkin tottakai miestä sanoa paremmannäköiseksi noin kuin näin! Not.

Ja juu, Salkkareihin lipsahdettiin taas. Niinhän siinä kävi, että toiveeni viimein täyttyi! Eliaksesta ihan paljastui homo. Nyt toivotaan, että Elias pysyy juonessa mukana ikuisesti, no ei, pitkään. Ainakin kuukauden verran Petteri Paavola on ollut kuvauksissa mukana, tiettävästi pidempäänkin.

Erityisen kiva on tapa, jolla Eliaksen homous on tuotu esille. Homous on vähän niin kuin itsellänikin, jotenkin vaan ollut kuvioissa enemmän tai vähemmän koko ajan, eikä siitä kauheasti ole tarvinnut tehdä numeroa. Poissa on pitkäaikaiset tuskailut ja hermoilut suuntautumisesta ja ympäristön suhtautumisesta. Ehkä Eliaksesta nyt tulee Suomen tv-historian ensimmäisiä homohahmoja, joissa homous ei olekaan se kantava juoni, vaan henkilössä on muitakin ulottuvuuksia. Odotan innolla, mitä tästä seuraa.

Ja aika hellyyttävä tuo Eliaksen tunnustus Sebastianille kyllä oli :').

"Siin on muuten hyvännäkönen toimittaja."
"-Ihan söpö. Mut aika halvannäköseks stailattu."

"Mul on sulle asiaa. Jos et vielä tiennyt, ni mä en pidä jalkapallosta. Enkä muistakaan peleistä. Mä en ees tykkää kattoo urheiluu. Paitsi miesten uimahyppyy. Ja mua kiinnostaa siin enemmän se kilpailijoiden kattominen. Mä toivon, ett se on sulle ok."
"- Ei mulle oo mitään väliä mitä sä tykkäät kattoo telkkarista."
Sellaista  tänään. Nyt odotan, että Gleen kolmoskauden nelosjakso ilmaantuisi näkyviin. Kurtia ja Blainea ilmeisesti nähtävissä. Voi luoja tätä television homohahmojen ihkutusta. Mihin tämä johtaakaan.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. tuli hyvät fiilikset tosta pätkästä vaikken salkkareita seuraakaan!:)

  VastaaPoista
 2. Aika raksuvia poppareita :P Aika randompätkä kun en ikinä kato Salkkareita mutt hyvä ett sielläkin otetaan tollanen ajankohtasuus puheeks. Ja vieläpä oikeella asenteella :)

  VastaaPoista
 3. Wilma: Kiva kuulla :). Kyllä tuosta pätkästä mun mielestä ihan hyvän käsityksen saa, vaikkei olisi seurannutkaan.

  Se_perinteinen: Joo, niinku kirjotinkin, niin tosi kivalla, juurikin oikealla, tavalla juttua käsitellään.

  VastaaPoista
 4. Löysin tän blogis vasta äsken :o Mutta itte olen tälläinen kaapissa oleva bi poika. Olen tosin 16 vasta, eli kotona asun. En tiedä miten voisin kaapista ulos tulla koska en viittisi ruokapöydässä pamauttaa että olempa sitten bi..

  Mut kaikin puolin kiva blogi :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitti, tervetuloa lukemaan :). Ei sitä kaapistatuloa kannata stressata, en mäkään oo virallisesti koskaan mitään kertonut vanhemmille, mutta silti ne ihmeesti tietää. Ihan rauhassa vaan :).

  VastaaPoista
 6. mä kerroin ekana lesboudestani äidille, ja sanoin vielä ettei koko suvulle kerro, jos ne on jotenkin vanhoollisia, ni en halua mitään soppaa.

  no seuraavalla viikolla kun olin niillä taas syömässä, nii johan tuli mun tädistä puhetta, ja selvis että äitipä oli heti (siis heti) kertonut omalle perheelleen. mummia myöden. upeeta, ajattelin. ja nii olikin. ottivat sen asian mahtavasti. puolisoni on tullut osaksi mein isoa perhettä, ja suurta sukua, siinä missä muidenkin serkusten.

  joskus yllätyksellisesti näinkin.

  tosin isälleki kun kerroin asiasta, käytiin aikamoista käännytystaistelua kolmisen kuukautta, johon pääsi osalliseksi sitten se koko perhe ja suku. mutta siitäkin selvittiin.

  mun ystävä ei ole pariinkymmeneen vuoteen sanonut asiaa vanhemmilleen suoraan. (mutta kyllähän ne "tietää".) kertoi puhuvansa kun siltä tuntuu, ja niin kauan kun ei itteä moinen ahdista, ni ekseki ole ihan ok? :)

  VastaaPoista
 7. mama: Toi on kyllä hyvä! Kiva kuulla joskus tällasia positiivisempiakin kertomuksia oikeasta elämästä eikä aina kaikkia kurjuuksia.

  Kyllä musta on ihan ok olla kertomatta, kunhan ei tosiaan ahdistu. En tosiaan itsekään ole suoraan kertonut, mutta on se tässä nyt ilmi käynyt kuitenkin aikojen saatossa :).

  VastaaPoista