Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miksi sotaveteraanien pitäisi olla PerSuja?

 "IL: "Homojen tanssi ärsyttää" - Perussuomalaisten protesti leviää" Taas saa aika lailla hämmentyneenä ja huolestuneen...

 "IL: "Homojen tanssi ärsyttää" - Perussuomalaisten protesti leviää"

Taas saa aika lailla hämmentyneenä ja huolestuneenakin seurata näitä kannanottoja, keskustelufoorumeja ja uutisten kommentteja. Mä en vaan pysty, enkä toisaalta haluakaan pystyä, ymmärtämään mikä saa ihmisen tollaseen tilaan. Kuka kertoisi minulle? 

"Teuvo Hakkarainen täräytti tanssiville homoille: "Tanssikoot vaikka lampaan kanssa""

Toisaalta mua myös huvittaa tämä. Saman joukon ihmiset, jotka eivät enää jaksa "homobuumia" ja koko ajan otsikoissa olevia homoja, kiirehtivät kuitenkin kilpaa kommentoimaan ja julistamaan, kuinka itse jättävät kansanedustajan velvollisuutensa täyttämättä ja luumuilevat mieluummin ties missä itsenäisyyspäivän koska homot. Kyllähän siinä silmä syöpyy, jos sattuu parketinpyörteissä homon kohtaamaan. Homon katse voi ymmärrettävästi olla tappava.  


"Eräs sotaveteraani on minulle jo ihmetellyt, kuinka on mahdollista, että homot tanssivat Linnassa. Kyllä se minustakin vähän outoa on, Oinonen avautuu lehdessä."
 
Oma pappani, nyt jo edesmennyt sotaveteraani, oli hyvin suvaitsevainen ja antoi kaikkien kukkien kukkia ja kehotti myös muita tekemään samoin. Pappa oli hyvin luova kulttuuripersoona, joka maalasi kulahtaneen pihakeinun täyteen kukkia ja kirjoitteli paikallislehteen oivaltavia runoja. Asuinkuntakin tuki paikallista kulttuurihenkilöä apurahalla. Sotaveteraanit ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Heidän joukkonsa koostuu monenlaisista ihmisistä, siinä missä muutkin ihmisryhmät. Kaikki eivät ole kurttuotsaisia Perussuomalaisia. Miksi sotaveteraaneista halutaan väkisin pitää yllä tätä PerSua kapeakatseista kuvaa? Eikö mielikuva suvaitsevasta ja elämää nähneestä, ymmärtävästä vanhasta ja viisaasta väestönosasta olisi melko lailla enemmän jeba? 

Haluan saada ihan suoria lausuntoja sotaveteraaneilta. Häiritseekö ajatus tanssivista homoista kaikkia sotaveteraaneja? Tai ihan oikeasti edes yhtä? Onko Oinonen tietoisesti ymmärtänyt asian aatemaailmalleen sopivasti? Merkitseekö itsenäisyys tässä tilanteessa enää mitään? Kumpi on tärkeämpää, homot vai itsenäisyys? Rahat vai kolmipyörä?
 
Paljon on puhuttu myös siitä, kuinka Halosen punaviherlesboteemajuhlia ei jakseta katsoa. Monet myös odottavat Halosen presidenttikauden päättymistä, että näistä homojuhlista päästään lopullisesti eroon, "sitten kun Soini on presidentti, niin....". Itse en Halosen itsenäisyyspäivnä vastaanotoissa ole nähnyt mitään kovin erikoista punaviherlesboteemaa. Aivan kuin Linnanjuhlissa ylipäätään olisi jotain teemaa, muuta kuin itsenäisyyden juhliminen. Mutta miten vaan. 

Itse sen sijaan toivon, että Halonen ymmärtää ottaa viimeisistä juhlistaan ilon irti. Itse Halosena laittaisin sateenkaarikorun puvun rintaan, ottaisin Out 'n' loudin esiintymään. Tanssimusaa soittava orkesteri saisi valita settiinsä homohtavia popveisuja. Jatkoille kumit ja liukkarit vessaan. Siitäs saisivat sitten.
 

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Huhhuh. Jos oma (sotaveteraani-)isoisoisä ei olisi näihin aikoihin viime vuonna nukkunut pois, ihmettelisi kyllä varmasti tälläkin hetkellä että miksei ne homot saa tanssia missä tykkäävät.

  Päädyin kommentoimaan tähän ihan vain siksi,
  että tuli heti mieleen isoisopapan jutut parilta
  ukon maailmanympärimatkalta. Palattuaan jostain ihmetteli kun "siellä miehet pussasi ihan kaikkien nähden, vaan eipä ne täällä Suomessa taida tohtia. Kyllä ihmisen tarvittee tehdä kuinka parhaaksi tuntee, eikä siihen parane kenenkään mennä sormea heristämään."

  Näin homovastainen oli ainoa sotaveteraani jonka itse tunsin. Ja asiasta kukkaruukkuun. Olisi kyllä tosi rohkea veto Haloselta tuoda viimeisellä omalla vastaanotolla ylpeästi julki se minkä koko kansa muutenkin jo tietää. Mun mielestäni siinä tekisi rva tasavallan presidentti enemmän, kuin tähän asti koko uransa aikana yhteensä!

  VastaaPoista
 2. bw: Joo, ihan sama omalla kohdalla. En pappani kanssa ikinä puhunut suoranaisesti homoista, mutta ylipäätään hän oli hyvin suvaitsevaisluonteinen. Oma sotaveteraanituttavapiirini ei myöskään ole sen laajempi.

  VastaaPoista
 3. Oma mummuni on sota-ajan lapsi, joka koki sodan kauheudet ja on nähnyt yhteiskuntamme kehitystä sieltä tänne saakka, eikä hän kääntänyt omalle lapsenlapselleen selkäänsä, kun kerroin olevani transmies ja hakeutumassa tutkimuksiin. Ja transihmisiä katsotaan yleensä pahemmin kuin homoja. Hänellä ei ole mitään meitä vastaan, vaan antaa kaikkien tehdä omat valintansa.

  Joten kyllä nuo kommentit on liian kärjistettyjä ja yleistettyjä. Kyllä tähän maailmaan suvaitsevaisuutta mahtuu vanhemmankin väestön keskuudesta.

  VastaaPoista
 4. Ami: Hienoa kuulla! Musta näitä suvaitsevaisia sota-ajan nähneitä ihmisiä pitäisi jotenkin enemmän tuoda julki. Ei suinkaan näin, että PerSujen välityksellä satunnaisten kielteisesti suhtautuvien näkemyksiä tuodaan esiin.

  VastaaPoista
 5. Kaikki kolme henkilökohtaisesti tuntemaani sotaveteraania pitävät perussuomalaisia turhana sakkina, joten ihan mukavaa, että älyävät mokomat jäädä pois arvokkaiksi tarkoitetuista tilaisuuksista. Ei sillä, että järjellisesti ajatellen pitäisi olla mitään väliä kenenkään tanssikäytänteiden kannalta sillä kannalla, jonka vaikka kaikkikin Suomen sotaveteraanit asiaan ottaisivat.

  VastaaPoista
 6. Suvaitsevaisuutta kiitos! Ei muutaman idiootin takia pidä koko joukkoa homofoobikoiksi yleistää.

  Osa perussuomalaisista on hommassa mukana mm. Euroopan liittovaltiokehitystä vastustamassa ja hillitsemässä valtion velanottoa. Osa heistä on ihan suvaitsevaa porukkaa. Osaa ei edes kiinnosta ihmisten ihonväri tai sukupuolinen suuntautuneisuus.

  Tunnustan äänestäneeni perussuomalaisia juurikin EU- ja kuntapolitiikan takia, joskaan en puolueeseen kuulu. Voisi olla ehkä jopa hyvä, että kuuluisin, niin voisin osaltani sitten vaikuttaa puolueen turhankin konservatiivisiin linjoihin.

  Yleistykset ja sterotypiat vaan leventävät kuilua perussuomalaisten ja muiden välille.

  VastaaPoista
 7. Sotaveteraaneilla ratsastaminen ihan missä tahansa asiassa on vastenmielistä. Tosin se sopii tähän maahan, jossa sotaretoriikka kaivetaan esiin oli kyse sitten taloudesta tai urheilusta, ja itsenäisyyspäivä on edelleen melkein 70 vuoden jälkeenkin yhtä talvi- ja jatkosotaa. Muistaakseni Suomi kuitenkin itsenäistyi 1917, ei esim. 1939 tai 1944.

  Mitä sota-aikaan tulee, homostelu ei käsittääkseni ollut rintamalla mitenkään hirveän harvinaista. Varmaan moni veteraani mieluummin unohtaisi mitä tuli silloin tehtyä, mutta on varmasti kosolti niitäkin, jotka lämmöllä muistavat niitä hetkiä.

  Ja niin. Mitä sitten jos Mannerheim olisi oikeasti ollut homo. Toistan: mitä sitten?

  VastaaPoista
 8. "Suvaitsevaisuutta kiitos! Ei muutaman idiootin takia pidä koko joukkoa homofoobikoiksi yleistää."
  Kovaäänisiä ainakin ovat perussuomalaisten "idiootit", ja sitkeitä. Ja kovin tuntuu vaikealta aina niiden kuuluisien fiksujen persujen, joita kuulemma jossain on, sanoutua näistä irti. Koville ottaa. Eikä muuten ole minulla mitään velvollisuutta jotenkin "suvaita" sakkia, joka pitää minua seksuaalisuuteni takia B-luokan kansalaisena tai alempana. Ihan turha sälyttää minulle mitään velvoitteita sen suhteen. Ellei haluta vetää keskustelua persujen suosimalle suvaitsemattomuuden suvaitsemisen suvaitsemattomuuden suvaitsemis-adinfinitum-länkytykseen. Lukekaa vaikka aluksi Karl Raimund Popperin "Avoin yhteiskunta ja sen viholliset", kokeillaan sitten uudelleen, jotta sanoilla olisi oikeasti jokin merkityskin.

  "Osaa ei edes kiinnosta ihmisten ihonväri tai sukupuolinen suuntautuneisuus."
  Kiva, ettei edes osaa kiinnosta. Kai pitäisi juhlistaa nyt ihan puolueen edistyksellisyyttä. Sukupuolisen suuntautumisen suhteen persujen edistyksellisyys on yhä nähtävillä esim. viime vaalien vaalikonevastauksissa. Kovasti olikin siellä näkyvissä halukkuutta kohdella homoseksuaaleja tasavertaisesti vaikkapa avioliittolain suhteen.

  "Yleistykset ja sterotypiat vaan leventävät kuilua perussuomalaisten ja muiden välille."
  Epäilemättä. Jospa perussuomalaiset poliitikotkin vain muistaisivat tämän. He näet juuri ovat halunneet asettaa tässä suomalaisia toisia suomalaisia vastaan joidenkin ominaisuuksien perusteella. Mutta kun persutahoilta ei ole Oinosen ulostuloon ihan hirmuisesti reagoinut, niin oletan, että heidän mielestään kyseessä on joko hyvä tai OK asia.

  Perussuomalaiset on maamme puoluekentän konservatiivisimpia puolueita ja nimenomaisesti siinä, mitä tulee juurikin ihmisten yksityisiin asioihin sekä seksuaalisuuteen. Sitä on ihan turha yrittää muuksi selitellä.

  VastaaPoista