Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Seksiä ostavat sedät

Luin Helsingin Sanomista ties kuinka monetta kertaa jutun siitä, kuinka aikuiset miehet yrittävät ostaa alaikäisiltä teinitytöiltä seksiä r...

Luin Helsingin Sanomista ties kuinka monetta kertaa jutun siitä, kuinka aikuiset miehet yrittävät ostaa alaikäisiltä teinitytöiltä seksiä rahalla, tupakalla tai viinalla. Lähes poikkeuksetta, jutusta toiseen, eräs pieni asia on jätetty täysin huomiotta. Ja joka kerta tämä virhe, oli sitten tietoinen tai tahaton, häiritsee mua aina vain enemmän.

Näissä tutkimuksissa ja jutuissa jätetään teinipojat tyystin huomiotta. Heteropoikia ei ilmeisesti yritetä ostaa, en tiedä, mutta enemmänkin tuntuu siltä, että asiasta ei vain niin herkästi puhuta. Pojat on poikia, kyllä mies kestää vaikka aidanseipäänä jos on pakko. Mies kestää vaikka aidanseivästä, jos on pakko. Poikiin kohdistuvasta hyväksikäytöstä vaikeneminen lienee kultaa sekä poikien mielissä että aiheen käsittelyssä valtamedioissa.

Homoyhteisöissä, esimerkiksi Qruiserissa, vanhemmilta miehiltä nuorille pojille tulevat ostotarjoukset ovat arkipäivää. Niihin ei ehkä edes osata suhtautua erityisen vakavasti. Usein Qruiser-profiileissa tulee vastaan huomautuksia siitä, kuinka profiilin käyttäjä ei ole ostettavissa. Asian pitäisi mielestäni olla aikuisille ihmisille selvää ilman erillistä mainintaakin. Seksin ostaminen, jo sen yrityskin, alaikäiseltä on laitonta.

Hyväksikäyttötapauksia on kuitenkin monenlaisia.

Seksin myyminen ei nykypäivänä ole välttämättä pakon sanelemaa tai myyjälle vastenmielistä. Tiedän tapauksia, joissa uhri ei ole ollut mitenkään vastentahtoinen, vaan ehkä jopa innokas tarjoaja. Kun korvaukset alkavat tuntua liian pieniltä tai tilanne ei muuten enää miellytä, on seksiä ostaneesta helppoa tehdä rikosilmoitus ja parhaassa tapauksessa saada jo saatujen korvausten päälle lisäkorvauksia. Näin hyväksikäyttöä tapahtuu tavallaan molemminpuolin. Kun kuulee uutisia hyväksikäytöistä voi hetken miettiä tilanteen eri puolia ennen kuin syöksyy hirttämään pervoa hyväksikäyttäjää palleista keskustelupalstoille. En kuitenkaan halua väheksyä aikuisen ihmisen vastuuta näissäkään tapauksissa. Edelleen: seksin osto alaikäiseltä on laitonta ja hyvin arveluttavaa.

Haluaisinkin asian käsittelyyn esimerkiksi uutisissa jonkinlaista erittelyä. On loukkaavaa, että edelläkuvatun kaltaiset tapaukset liitetään samaan piiriin törkeiden ja oikeasti täysin sairaiden hyväksikäyttäjätapausten kanssa. Korostan, että en millään tapaa viittaa edellisellä kappaleella hyväksikäytön uhreihin.

Ja tämä kaikki pohdinta tuli mieleeni tästä:

"Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä tuomittu nuorisotyöntekijä on erotettu tehtävistään Raumalla. Kaupunki tiedotti asiasta torstai-iltana.
Rauman kaupungilta kerrotaan, että nuorisotyöntekijän työsuhde alkoi vuonna 2006. Tätä ennen mies esitti työnantajalle hyväksyttävän rikosrekisteriotteen.
Mies sai vuonna 2008 ehdollisen tuomion lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Hän ei kertonut tuomiosta työnantajalleen.
Kaupunki sai tiedon tuomiosta 31. elokuuta tänä vuonna. Asia tuli ilmi yleisövihjeen perusteella. Nuorisotyöntekijälle ilmoitettiin välittömästi, ettei hän voi enää tulla työpaikalleen, ja hänen työsuhteensa purettiin.
Tapauksesta tiedotettiin kaupungin muille nuorisotyöntekijöille, ja torstai-iltana asia kerrottiin julki samaan aikaan tiedotteella sekä tiedotustilaisuuksissa Rauman nuorisotiloissa."

Minä kun satun tunnistamaan kyseisen henkilön. Ollessani vielä suhteellisen viaton teinipoikanen, harkitsin tämän raumalaisen nuorisotyöntekijän tarjousta hyvin pitkään ja vakavasti. Lopulta päädyin kuitenkin muistuttamaan herra nuorisotyöntekijää lainsäädännöstä ja suojaikärajoista. Jälkeenpäin olen tyytyväinen. Nuorisotyöntekijän tarjoamat summat olivat aika mitättömiä. Niin kuin tarjoajansakin.

You Might Also Like

1 kommenttia