Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Piiri pieni pyörii

Olen viime aikoina viettänyt aika paljon aikaa muualla kuin pikkukylässä. Suuremmissa kaupungeissa, joissa voi sanoa olevan jonkinlaisia hom...

Olen viime aikoina viettänyt aika paljon aikaa muualla kuin pikkukylässä. Suuremmissa kaupungeissa, joissa voi sanoa olevan jonkinlaisia homopiirejä.

Kuinka tylsiä homopiirit olisivatkaan, jos niitä näkisi jatkuvasti? Muutaman vierailukerran vakionaamat ovat jo piirtyneet mieleen ja hurjimmat juorut ovat tavoittaneet pikkukaupungin pojankin.  Mieleen tulee muinaisen Kiss FM:n Melkein sukua julkkikselle-sarja. Jokainen tuntee jonkun, joka viimeistään tuntee sen jonkun... Sama pätee näissä pienissä piireissä.

Baarissa tulee vastaan aina samat naamat. Laamannäköinen ärsyttävänoloinen neitihinttapuli, joka tiettävästi on myynyt itseään jonkinsortin fettarisedälle. Uusien kenkien toivossa.

(KUVAT: weheartit)

Vanhan liiton homot, kilteimmät kauhtuneissa flanellipaidoissa, hurjimmat jossain nahkaliiveissä. Lähes poikkeuksetta katselevat ainakin sivusilmällä nuorta lihaa, yllä ja seuraavaksi mainitunlaisia ainakin.

Suunnilleen koko kaupungin läpi nussinut jokapaikan höylääjä, jolla kuitenkin on ollut jokapaikanhöyläämisen lisäksi poikaystävä, mutta joka nykyisin on ex, mutta sitä ei sinäänsä käytöksestä huomaa, sillä heterobaarissa tämän pariskunnan tavoin käyttäytyvälle olisi jo ehdotettu kopin hankkimista tai taksia jatkoille. Ei homobaarissa. Ja mikä siinä onkaan, että vanhemmat lesbot lähes poikkeuksetta oikeasti pukeutuvat vaelluskenkiin ja ovat muutenkin huomattavasti ikäistään vanhemman näköisiä. Toisaalta niin tekee aika suuri osa tämän maan keski-ikäistyvistä naisihmisistä muutenkin. 


Mietin vain, että miltä koko tämä porukka näyttää heteroiden, ulkopuolisten, silmin? Jos edellämainitut suuntauksen edustajat jättävät ei-niin-räikeät yksilöt varjoonsa jopa pesunkestävän umpihomomeikäläisen silmissä, ei kuva liene kovin paljon moniulotteisempi jonkun muun silmissä. Hajuton ja mauton homoryhmä pysyttelee kotona, ja jos ne sieltä joskus poistuvat, eivät ne jää mieleen baarien varjoista ja nurkkapöydistä. Huomaako tavispoikia edes himokkaat vanhan liiton homot? 

Joskus vaan ahdistaa omienkin parissa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Meinaatko ettei ilmiö ole tuttu mistä tahansa piireistä Suomessa (tai ulkomailla)? Pitää olla Pietarin, Lontoon tai Berliinin kokoinen kaupunki ettei ilmiöön törmää heti, mutta silloinkin ihmiset asuvat, työskentelevät ja viihtyvät suppeammalla kuin koko kaupungin alueella ja naamat tulevat tutuiksi.

  Minusta koko ongelmassa on kysymys näkökulmasta ja asenteesta. Tuttuus tuo myös turvallisuus, sillä katsoessasi muita et ehkä huomaa että sinutkin tunnetaan ja jos puutut joku kysyy perääsi. Seksin ja partnereiden määrään tai pukeuteumiseen ja käyttäytymiseen liittyvä normatiivisuus on meillä vieläkin asenteellisempaa kuin seksuaaliseen suuntautumiseen. Suomessa pitää olla hajuton, mauton, huomaamaton ja ehdottomasti kiltti. Miksi? Mikä oikeuttaa tuomitsevan asenteen runsaaseen seksin määrään? Partnereitakin voi olla yksi ja asiat menevät päin persettä tai sata ja kaikki menee hyvin. Räikeästi pukeutuvaa voi katsoa myös ilahduttavana väriläikkänä tylsässä massassa. Katsotuksi tuleminen tuntuu olevan toiseksi vaikeinta ihmiselle: se että minut huomataan ja minua ihaillaan on vaikeampaa kuin useimmat muut kokemukset. Mutta jos odotan että minulla itselläni on vapaus tehdä aloitteita, eikö se vapaus kuulu kaikille? Mikä saa minut olettamaan että itsenikaltainen henkilö olisi kiinnostunut minusta? Yksi tykkää pukista toinen ottaa mieluummin tontut yhdessä. Eniten kirpaisee toki se, kun kohtaa ihmisen joka ei olekaan kiltti minulle, mutta silloin voi olla peiliin katsomisen paikka: moneenko edellisistä olettamista, ennakkoluuloista ja normittamisista sorruin sen ilkeyden edellä?

  VastaaPoista
 2. Sen lukee jutuista, kun blogistilta jää saamatta ;)
  Toki sen on yleinen ilmiö, kun maalta suurin odotuksin ja luuloin tuleva jää nuolemaan näppejään, kun paikalliset eivät innostu täyttämään niitä omanapaisen turistin odotuksia tuosta vaan, eikä pitämään häntä maailman keskipisteenä - koska sitä turisti-tusinatavaraa riittää kyllä kyllästymiseen asti.

  Samanlaiset ilmiöt on kyllä ihan hoterobaaripiireissäkin, jos niihin tutustuu, eli kantajenginä pyörii, "rakkaan vaimonsa" akkamiestä jos jonkinlaista luuhaa yms

  Erityisen kummaa ettei homopojaksi itseään nimittävä tunnista edes transu- tai bi-typyköitä, vaan itseironisesti termeilee peilinsä kanssa "ärsyttävänoloinen neitihinttapuli".

  VastaaPoista
 3. "Ja mikä siinä onkaan, että vanhemmat lesbot lähes poikkeuksetta oikeasti pukeutuvat vaelluskenkiin ja ovat muutenkin huomattavasti ikäistään vanhemman näköisiä. Toisaalta niin tekee aika suuri osa tämän maan keski-ikäistyvistä naisihmisistä muutenkin."

  Ihan varmasti sen takia, etteivät he halua olla mitään tämän kylän katkeria kaarinoita, joita ?homo?poikana vaivaa jostain syystä lesbojen elämäntyylit.

  Miksi sitä Turkuses kuluneen naaman dilemmaansa pitää lähteä muualle vain oksentamaan?

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavaa ennustusta vuoden 2016 "laamannäköisestä neitihinttapulista" - eiks vaan?

  https://2.bp.blogspot.com/-5JCIjYH5G58/WCHgZ3MKtXI/AAAAAAAAIkA/lNa1TbQW1P8N6V4xjRA6PnSR43XHRBfKQCLcB/s1600/paljettikaapu-iba2016-2.jpg

  VastaaPoista