Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Perussuomalaisten Niikko: Homoudesta kuuluu kertoa töissä

" Perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon mielestä työnantajan tulisi voida tietää työntekijän seksuaalinen suuntautuminen. &q...

"Perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon mielestä työnantajan tulisi voida tietää työntekijän seksuaalinen suuntautuminen.
"Totta kai. Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan) arvot tulevat toteutumaan", Niikko sanoi Iltalehdessä torstaina.
Asia tuli ilmi Iltalehden kysyttyä Niikon kantaa lakialoitteeseen, joka koskee samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimista.
Niikon mukaan Iltalehti on vääristellyt hänen sanomisiaan.
"Esitin asian kysymyksenä, että jos homous on niin normaalia kuin jatkuvasti annetaan ymmärtää, miksi homoutta pitää piilottaa työtä haettaessa ja miksi parisuhdelakia tarvitsee muuttaa myös sen vuoksi, että homo voisi kertoa työnantajalle olevansa avioliitossa rekisteröityneen parisuhteen sijasta", Niikko sanoi HS:lle." (HS 29.9.2011)

Voi hyvä isä oikeasti.

Voisiko homouden piilottelu työtä haettaessa kertoa jotain tästä ilmapiiristä, jota Niikon kaltainen älymystö lietsoo? Toisin kuin Niikko ehkä kuvittelee, homoutta ei pidä piilottaa työtä haettaessa. En tiedä ilmiön yleisyydestä, mutta siitä olen varma, että kaikki eivät näin toimi. Varmasti jotkut, mutta eivät kaikki. Kaikki heterotkaan eivät työelämässään esitelmöi heteroutensa toteuttamistavoista ja ilmenemismuodoista.

Kyse on siitä, että tämä asia ei vain kertakaikkiaan kuulu työnantajalle. Homoseksuaalisuus ei vaikuta työntekoon: homotkin käy töissä ja tekevät töitä ihan samalla tavalla kuin heterotkin. 

Työnantajien joukossa kuitenkin on kivikautisia jääriä, joille homous voi olla työpaikan arvojen vastainen asia. Esimerkiksi näiden jäärien vuoksi monet jättävät homoutensa mainitsematta. Tästäkään ei voi homoja syyttää, vaan tällaisten idioottimaisten kommenttien ylläpitämää ilmapiiriä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei taas millään muotoa mielestäni liity tähän. Ainakaan mulla ei ole käynyt kertaakaan mielessä, että haluaisin tasa-arvoisen avioliittolain, että voisin töissä sanoa olevani avioliitossa. Olethan, kansanedustaja Niikko, avioliitossa, ettei työpaikalla herää epäilystä homoseksuaalisuudesta?

Kyse on, nyt ja aina, edelleen, tasa-arvosta ja samoista oikeuksista. Kuinka vaikeaa se on käsittää? Miten Niikon kaltainen ihminen voi olla sivistysvaliokunnan jäsen? Huoleni maan tulevaisuudesta tiivistyy.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Eii voi olla totta. Mulla tulee vaan järkyttävä ärsytysturhautumishakkaanpapäätäpöytään -fiilis näistä Räsästen ja Niikkojen kommenteista.

  Huhheijaa.

  VastaaPoista
 2. Mä kans komppaan sua ihan täysillä, toi on ihan järkyttävä ehdotus että homous pitäis kertoa, tai siis nimenomaan se että sen pitäis olla koko prosessissa edes esillä.

  Muutenkin tästä aiheesta on niin typeriä kommentteja. Menin ite lukeen mielipide palstoja, alko melkein itkettää "yleinen" mielipide aiheeseen..

  http://www.acoustic.fi/2011/09/homoliitto-miten-niin-ei-tasa.html

  VastaaPoista
 3. Ah, melkoinen tyyppi tämä Niikko! Meni oikeastaan pahempaan suuntaan nuo kommentit. Olisipa vaan ollut hiljaa.

  VastaaPoista
 4. Nita: Sepä se. Onneksi näitä ei kai kovin moni osaa edes ottaa tosissaan.

  Acoustic: Onneks "yleinen" mielipide ei kuitenkaan ole oikeasti yleinen. Persuhenkiset ihmiset vain jostain syystä sattuu olemaan kaikkein aktiivisimpia jakamaan omaa ahdistustaan mielipidepalstoilla.

  E: Joo, ei nyt kyllä selittelemällä parantunut. Hiljaisuus olisi ollut paras vaihtoehto alunperinkin.

  VastaaPoista