Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lepää rauhassa, Jamey Rodemeyer

Käsittämättömän kurja päivä. Mieli oli maassa jo muista syistä. Sitten katsoin Jamey Rodemeyer in videoita YouTubesta.   Jamey on ollut ...

Käsittämättömän kurja päivä. Mieli oli maassa jo muista syistä.
Sitten katsoin Jamey Rodemeyerin videoita YouTubesta.


Jamey on ollut otsikoissa Suomessakin viime päivinä. 14-vuotias Jamey teki itsemurhan vuosia jatkuneen koulukiusaamisen jälkeen. Yhdysvalloissa ollaan tietysti kovasti kuohuksissaan ja järkyttyneitä taas uudesta homonuoren itsemurhasta. Voisitteko nyt, vittu, ihmiset tehdä asialle jotain ja lopettaa tekopyhän jeesustelun? Yhdysvalloissa mediat pohtivat, miten koko maailmalle kärsimyksestään kertonut nuori on voinut jäädä, siis voitu jättää, ilman apua. Kovasti kiinnostaisi minuakin.

On tärkeää huomata, että sama tilanne on täysin mahdollinen muuallakin, esimerkiksi ja hyvin todennäköisesti pian myös Suomessa. Ennaltaehkäisevää työtä on mukavampi tehdä etukäteen.

Musta on ihmeellistä, miten Jamey jaksoi omasta hirvittävästä tuskastaan huolimatta kannustaa muita samassa tilanteessa olevia YouTube-videoillaan. Voisiko siis olla mahdollista, että me, joilla ei ole vastaavaa tuskaa kannettavanamme, tekisimme edes vähän? Kokemuksesta tiedän, että Jameyn tilannetta vastaavassa tilanteessa vähän on paljon. On hienoa, että Lady Gagan kaltaiset supertähdet kannustavat nuoria. Oikeasti läheltä tuleva tieto siitä, että olet okei, tuntuu erilaiselta kuin netistä luettu tähden hehkutus. Tosiasiahan on, että suu on helpoin avata, kun on pahaa sanottavaa.

Hyviä sanoja usein vain miettii, sanomatta kuitenkaan ääneen.Rest in peace, Jamey ♥.

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. mulla meni kylmät väreet tätä lukiessa ja katsoessa..

    VastaaPoista
  2. Kiusaajat jatkoivat vielä hautajaispäivänä huutelemalla Jamien siskolle ja kavereille. On se vaan kamala ihmismieli. Jamien koulun sivulla pääsee lähettämään viestiä koulupiirin työntekijöille. Sinne tulvii kiusaamisen vastaisia kannanottoja. TK

    VastaaPoista