Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Eduskunta puuhastelee avioliittolain muuttamista ajavaa lakialoitetta...

, joka ei Uuden Suomen kommentoijan mukaan edes Eduskunnalle kuulu :D! Tällaista HS :ssa tänään:  "Puoluerajat ylittävä työryhmä ...

, joka ei Uuden Suomen kommentoijan mukaan edes Eduskunnalle kuulu :D!

Tällaista HS:ssa tänään: 

"Puoluerajat ylittävä työryhmä alkaa kerätä nimiä avioliittolain muuttamista ajavan lakialoitteen puolesta. Ehdotuksen mukaan naimisiin voisivat mennä myös samaa sukupuolta olevat parit.
Hankkeen tänään keskiviikkona eduskunnassa julkistanut työryhmä perustelee aloitettaan yhdenvertaisuudella.
Aloitteen ensimmäisiä allekirjoittajia ovat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) sekä neljän hallituspuolueen puheenjohtajat Jutta Urpilainen (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Ville Niinistö (vihr) ja Stefan Wallin (r).
Työryhmän vetäjän Lasse Männistön (kok) mukaan tavoitteena on saada aloitteeseen yli sata nimeä, mieluummin jo tämän syksyn aikana.
Tämä ei tosin vielä takaisi, että aloite myös otettaisiin käsiteltäväksi ja tulisi hyväksytyksi.
Työryhmän jäsenen, kansanedustaja Silvia Modigin (vas) mukaan koko vasemmistoliiton eduskuntaryhmä sekä siitä irrottautunut vasenryhmä on lupautunut allekirjoittamaan aloitteen. Tilanne on sama vihreissä ja Rkp:ssä.
Susanna Huovinen (sd) arvioi, että sosiaalidemokraateista aloitetta tukee enemmistö, kun taas kokoomuksessa tilanne on Männistön mukaan "fifty-fifty".
Avioliiton myötä samaa sukupuolta olevat parit saisivat samat adoptio-oikeudet kuin muillakin on. Lisäksi he voisivat ottaa yhteisen sukunimen.
Aloitteessa ei esitetä muutoksia uskonnollisten yhdyskuntien vihkimiseen.
Sukupuolineutraalit avioliitot jäivät pois Kataisen ensimmäisen hallituksen hallitusohjelmasta kristillisdemokraattien vaatimuksesta."

Kuulostaa hetkellisesti taas hyvältä tämä maailmanmeno. Hesarin keskusteluja en hairahtanut tälläkään kertaa lukemaan, siellä kun arvatenkin on todellisen kansan ääni, josta nämäkään suojatyöpaikkaedustajat eivät tiedä mitään, voimissaan. Joku sotaveteraanikommentti ainakin osui uutisen alapuolella silmääni, voi tziisus niinku oikeesti.

Hauskinta keskustelua ja uutisointia käydään kuitenkin tuttuun tapaan Uusi Suomi-sivustolla. Osa uutisen lukijoista kuvittelee "Homoliitto"-termin jonkinlaiseksi etujärjestöksi homoille. Keskustelun puolella ehdoton lempikommenttini taas on seuraava: 

"Eduskunnan aika menee joutaviin asioihin, jotka eivät mielestäni edes sinne Eduskuntaa mitenkään kuulu! Tuollaista sanotaan työnteoksi, vaikka se on puuhastelua"
Nimimerkki salakankee

Juu, lakien säätäminen ei suinkaan kuulu eduskuntaan. Näitä asioita voitaisiin valjastaa puuhastelemaan vaikka työttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kohtuuttomasti aikaa ja vaivaa tosiaan saadaan upotettua asiaan, jonka pitäisi olla varttitunnin läpihuutojuttu. Tästä ajanhukasta sopii kiittää vaikkapa nykyistä sisäministeriä, jonka ah-niin-merkityksellisen hallitusrintamassa olon vuoksi edes tätä ei voitu yrittää hoitaa normaalilta puolelta (pun intended). (Kansanedustajan työhön muuten ihan nimenomaisesti kuuluu mielellään kansalaisia yhdenvertaisesti koskevien ja kohtelevien lakien säätäminen; se ei sinänsä ole mikään mielipidekysymys.)

    VastaaPoista