Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Leffasuositus: FIT

Törmäsin netin gay-themed-movie -sivustoilla surffatessani varsin mielenkiintoiseen ja oikeasti hyvään elokuvaan. FIT on teoriassa aika kla...

Törmäsin netin gay-themed-movie-sivustoilla surffatessani varsin mielenkiintoiseen ja oikeasti hyvään elokuvaan. FIT on teoriassa aika klassinen teinidraama homoteemalla. Teini-ikäisillä päähenkilöillä on ongelmansa, lähinnä seksuaalisuuden, oman tai muiden, hyväksymisen suhteen.


En nyt lähde juonta sen tarkemmin referoimaan, mutta tekstin lopussa oleva traileri selventänee elokuvan henkeä riittävästi.

"Gay, Straight, whatever - you belong - you fit"
Vaikka aihepiiri on suhteellisen koluttu, on Rikki Beadle-Bairin (jolla on myös rooli elokuvassa) käsikirjoittama ja ohjaama elokuva onnistunut mielestäni löytämään uudenlaista näkökulmaa ja syvyyttä aiheeseen. Luulen, että pääasiallisena ansiona voi pitää elokuvan brittiläisyyttä. Hollywood-versiona tästäkin olisi todennäköisesti tehty liian muovinen ja liian viihteellinen, liian hyvännäköisillä näyttelijöillä. Vaikka eipä näissä brittinäyttelijöissäkään vikaa ollut :P.  Kelpasivat niin ulkoisilta avuiltaan kuin näyttelijänlahjoiltaankin oikein mainiosti. Elokuvaan on onnistuttu ujuttamaan myös kiitettävä määrä ihan oikeaa ja asiallista tietoa. Viihteen kautta kun kaikenlainen opetustyö menee paremmin perille. Siksi onkin ikävää, että FIT ei ilmeisesti ole levityksessä Suomessa. Ei tekisi pahaa näyttää tätä esimerkiksi suomalaisissa oppilaitoksissa. Vähän eri genreä kuin Fucking Åmål tai Espoon viimeinen neitsyt, kumpaakaan yhtään väheksymättä.


FIT ei siis ole Suomessa tietääkseni ollut minkäänlaisessa levityksessä. En osaa sanoa, miten sitä voi käsiinsä saada. Laittomasti löytynee, mutta siihen en tietenkään ketään kehota. Suosittelen kuitenkin etsimään ja mahdollisuuksien mukaan katsomaan.Voitte muuten uskoa, että oli hivenen konstikasta googlata tätä leffaa. Hakusanoilla fit ja gay tuppasi löytymään kaikenlaista muussa mielessä virikkeellistä sisältöä...

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kyseinen leffa pitää laittaa etsintään : )!

    VastaaPoista
  2. Ja kyllä se löytty helposti. Itsekin löysin heti!

    VastaaPoista