Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mr. Gay Finland 2011

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Miika, Jari, Petteri, Jaakko, Jussi, Topias, Michael, Jani, Markus, Toni ja Nico. Kuva: Mikko Rasila.  Tä...

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Miika, Jari, Petteri, Jaakko, Jussi, Topias, Michael, Jani, Markus, Toni ja Nico. Kuva: Mikko Rasila.
 Tämän vuoden Mr. Gay Finland-kilpailun finalistit julkaistiin tänään.

Tämän vuoden finalisteista en oikein osaa sanoa äkkiseltään mitään. Ainakin ensi vilkaisulta tuntuvat kaikki hirveän samanlaisilta, mikä tässä vaiheessa vaikeuttaa suosikin valintaa kovastikin. Mitään suurta wau-tunnetta ei tullut kenenkään finalistin kohdalla, mutta eipä toisaalta kukaan herättänyt inhon tunteitakaan :D. Jos nyt jotkut pitää valita, niin itse äänestäisin Jussia ja Topiasta.

On tietysti kurjaa nurista ja murista, kun talkootyönä tehdään hauskaa homohäppeningiä, mutta en kyllä näiden finalistien pohjalta näe, kuinka tämä kilpailu tukisi homomiesten yhteisöllisyyttä. Esillä on aika yksiulotteinen ja stereotyyppinen otanta homomieskauneudesta, yleisilme on kuitenkin hyvin smooth ja nimenomaan viimeisen päälle hintti. Mutta näin se kai on aina kauneuskilpailussa oleva, finaalisijoille pääsee nuoret ja kauniit. Näin sen ehkä pitääkin olla. Kauneuskilpailu ei ole kauneuskilpailu, jos kaikenlaiset hirvitykset voivat osallistua, mutta homomiesten yhteisöllisyyttä sillä tuskin lisätään. Rumat olkoon omassa yhteisössään ja paremman näköiset omassa yhteisössään kilpailemassa paremmuudestaan. Hienosti ilmaistuna eriarvoisuus korostuu.

Haluan kaiken valittamiseni jälkeen kuitenkin painottaa, että tykkään kilpailun ideasta ja ylipäätään siitä, että moisen järjestämiseen on motivaatiota. Siitä en suinkaan halua valittaa :).  Olen tainnut ennenkin valitella samasta aiheesta, mutta Suomen homokulttuuria vaivaa vähän liiaksi korrektius ja ihme hymistely. On keskustelutilaisuutta ja paneelikeskustelua ja mielenilmaus-piknikejä, mutta siihen se sitten jääkin. Juuri tällaisen kevyemmän aiheen siivellä voisi hyvin järjestää ties mitä muotinäytöstä ja seksibilettä ja Ostos-TV-mainosta ja ties mitä. Kilpailun hyväntekeväisyyspuolta ja yhteisöllisyyden korostamistarkoitusta voisi vähän vähentää ja keskittyä markkinointiin ja kaupallisen puolen vahvistamiseen. Se on raha joka puhuu, valitettavasti.

Oli miten oli, rumat ja köyhätkin homot voivat äänestää jonkun näistä söpiksistä voittoon! Tarkemmat infot finalisteista sekä äänestysohjeet löytyvät Mr. Gay Finland-kilpailun sivuilta. Tekstariäänestyksestä kertyneet voitot lahjoitetaan Helsinki Priden tukemiseen, joten jo ihan senkin takia kannattaa äänestää.

Vaan mitenkäs te, armaat lukijat? Löytyykö finalisteista ketään äänestämisen arvoista? Kiinnostaako kilpailu ylipäätään?

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Muttako ei näistä voi PÄÄTTÄÄ! :P

  VastaaPoista
 2. Samaan tapaan Jussiin tai Topiakseen kallistun. Mutta kokolailla tasapaksu ja yksipuolinen otanta.

  Mutta miksi tarvitaan seksibileitä? Sellaisiahan on päivittäin levareilla ja tietyillä rannoilla... :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Joo, aika silleen tasaisia ovat, kuten sanoin :).

  Anonyymi: Seksibileet nyt oli vaan tollanen heitto, jotain raflaavaa piti saada. Itse kävin juuri avaamassa kesän luontoseksikauden... Aiheeseen täytynee palata postauksen muodossa tarkemmin.

  VastaaPoista
 4. Kaikenlaisissa mister- ja missikisoissa nyt taitaa väistämättä olla osana tietynlainen kilpailijoiden esineellistäminen ja tyrkylle asettaminen. Kuten Qruiserissakin kirjoitin, niin homoillakin on oikeus esineellistävään hömppäshow'hun, eikä aina tarvitse yrittää olla Amnestyn tai YK:n hyväntahdon lähettiläs jos ihmisoikeuksista haluaa puhua. Näissä kisoissa se on vähän tasapainottelua noiden välillä.

  Meitsin mielestä homomiesten yhteisöllisyyttä lisäisi ehkä eniten se tunnustaminen, ettei meidän edes tarvitse pitää toisistamme vain siksi, että olemme homoja. Ihmiset ovat yksilöitä, yllättäen myös homot, eikä meidän velvollisuutemme ole bondata tai pitää toisiamme bestiksinä vain koska olemme homoja. Saamme tapella ja olla eri mieltä asioista. Ainoastaan toivon, että homot antaisivat jokaiselle tilaa olla oma itsensä, vaikka eivät toisen luonteesta pitäisikään.

  Mitä tulee meidän finalistien hintteyteen niinno, eipä se minua haittaa. Suvaitsevaisuudessa kuitenkaan ei ole kyse siitä, että kielletään homoja käyttäytymästä hintisti. Hinteilläkin on oikeus hintteillä, ja jos homot nyt on hinttejä, niin mitä sitä kieltämään. Sitä se erilaisuus välillä on.

  Hintteyteen tietty saattaa vaikuttaa asian tulkintakehyskin. Kun 11 homoa puetaan Dieselin sponssivaatteisiin ja kuvataan kauneuskilpailua varten, niin varmaan väistämättä finalistien ulkonäköä arvioidessa mielikuvissa pyörii pinnalliset trendihöyheröt :F Tosin valitettavasti itselleni ei pistetty Dieselin trendikästä t-paitaa vaan joku epämääräinen nuutunut liian iso paita :D

  Hintsakoin terveisin finalisti numero 2

  VastaaPoista
 5. Vastatakseni postauksen lopussa olleeseen kysymykseen: oma ääneni menisi joko Petterille tai Markukselle, varsinkin jälkimmäisen hymy on kiva ja ensin mainittu jostain syystä vaan vaikuttaa mun silmään söpöltä.

  En sitten tiedä, eroaako mun (mies)makuni homomiesten mieltymyksistä, itsehän olen lesbo. :>

  Btw, itselleni tuli kuvasta mieleen juurikin sama, mistä Topias huomautti: "Kun 11 homoa puetaan Dieselin sponssivaatteisiin ja kuvataan kauneuskilpailua varten, niin varmaan väistämättä finalistien ulkonäköä arvioidessa mielikuvissa pyörii pinnalliset trendihöyheröt :F". Kiintoisaa olisi nähdä nämä pojat ihan oman tyylinsä kera, vaikka ihan tulisi kadulla vastaan. Ei sillä, että Dieselin vaatteissa mitään vikaa olisi, mutta ehkä omalla tyylillä jo(t)ku(t) kilpailija(t) erottuisivat joukosta paremmin. :)

  VastaaPoista
 6. Topias: En suinkaan tarkoittanut, että hinttimäisyydessä olisi jotain pahaa. Lähinnä ärsytti se, että finalistit on valittu (tai stailattu ainakin) näin kapeakatseisesti ja stereotyyppisesti.

  Eikä homojen tietenkään pidä homouden vuoksi bondata. Ei tarvitse olla bestiksiä, mutta olisi kiva, jos jonkinlainen yhteishenki löytyisi. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen ;).

  Kiitos joka tapauksessa kommentistasi ja onnea skabaan :).

  Anonyymi: Mieltymyksiä nyt on ylipäätään aika monia, oli sitten homo tai hetero tai lesbo ;). Oma tyyli, tai edes omantyylinen stailaus, olisi minunkin mielestäni ollut tässä kisassa hyvä ratkaisu. Vähän persoonaa peliin, ei samaan massapuristimeen kaikkia.

  VastaaPoista
 7. Kun kaikki stailataan samoihin vaatteisiin, pistetään riviin (ja vielä mätkäistään kaikki samanpituiseksi) niin kylhän aika massahinttiarmadalta tuo finalistijoukkomme voi ulkopuoliselle vaikuttaa :D

  Jos sattuisin voittamaan niin yritän käyttää homosupervoimiani ja taivutella järjestäjiä sitten antamaan vähän vapautta ja persoonallisuutta finalistien stailauksessa ensi vuonna :D Tai varmaan tulen taivutelleeksi heitä tuohon joka tapauksessa :F

  VastaaPoista
 8. Viime vuoden voittajaa ei taida oikein pystyä ylittämään - sen verran söpö, fiksu ja edustava voittaja valittiin. Medianäkyvyyttäkin on tullut ansaitusti. Harmi ettei Kenneth voi olla ikuinen Mr Gay Finland (ja hmm ikuinen nuori :D).

  Tänä vuonna veikkaan voittajaksi Jussia tai Miikaa, mutta kukaan ei sytytä (en ois kenenkään kanssa "silleen" vaikka saisin :)

  VastaaPoista
 9. Niin, no.

  Minä lähtisin miettimään syy-seuraussuhteita ehdokkaiden samankaltaisuudesta. Käsittääkseni kaikki täysillä käyvät halukkaat otetaan mukaan kisaan. Missä ovat karhut?

  Tosin kolme ehdokasta henkilökohtaisesti tuntevana sanoisin, ettei ainakaan heissä ole mitään yhteistä kuin ehkä painoindeksi. (Muuten: lähdin ahdistuneena kuntosalille nähtyäni ehdokkaiden kuvat ensimmäistä kertaa.)

  VastaaPoista