Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HOMO!-ooppera saa ensi-iltansa Kansallisteatterissa syksyllä

(KUVA: Kansallisteatteri/Tuomo Manninen)  Ajankohtainen kakkonen esitteli tiistain lähetyksessään syksyllä Kansallisteatteri ssa ensi-il...

(KUVA: Kansallisteatteri/Tuomo Manninen) 
Ajankohtainen kakkonen esitteli tiistain lähetyksessään syksyllä Kansallisteatterissa ensi-iltansa saavaa Pirkko Saision HOMO!-oopperaa.

Olin jollain alitajuntaisella tasolla tietoinen tulossa olevasta teatteripläjäyksestä, mutta tarkempi info iski tajuntaani vasta Ajankohtaisen kakkosen myötä. Tätähän täytyy mennä katsomaan!

Vaikka olenkin tulevasta teatterielämyksestä innoissani, pelkään tavallaan kahta asiaa. Ensinnäkin sitä, kuinka kauheisiin tunnekuohuihin sitä itse taas pääsee ja jää päiväkausiksi. Kokemusta tästä on esimerkiksi viime syksyltä, jolloin kävin vähän pienemmissä puitteissa katsomassa Kaarinan nuorisoteatterin Kaunein poika heti Morrisonin jälkeen. Kansallisteatterin produktio on hitusen isompi, joten luulisi tunnekuohujenkin olevan.

Toisekseen en ehkä jaksaisi taas uutta homokeskustelukoohotusta, siitä kun seuraa väistämättä vitutusta ja epäuskoa kanssakansalaisiin. Toisaalta teatteri on sivistyneiden ja fiksujen ihmisten laji, enkä usko esim. Räsäskän tulevan tätä katsomaan. Vaikka ajatusleikki tietysti on sikäli houkutteleva...

Joka tapauksessa, HOMO!-ooppera todellakin kutsuu ainakin tätä homoa vimmatusti, eikä suinkaan vähiten siksi, että mukana ovat mm. iki-ihkut ja tajuttoman söppänät ja lahjakkaat Olavi Uusivirta ja Riku Nieminen. En malta odottaa.

Ajankohtaisen kakkosen juttukin on katsottavissa vielä Yle Areenasta kuukauden verran. Youtubestakin näytti löytyvän.

Tässä vielä Kansallisteatterin lehdistötiedotteen näkemys HOMO!-oopperasta: 

"Pirkko Saision kirjoittama ja ohjaama HOMO! on häikäilemätön ooppera ja kuumaverinen kantaatti ajasta, jolloin kirkko repesi, Suomi jakaantui kahtia ja homot lakkasivat olemasta kilttejä. 
Veijo Teräs on naimisissa kansanedustaja Hellevi Teräksen kanssa. Perheen au‐pairina toimii kadulta löytynyt Moritz, joka kerää aineistoa homoista ja heidän pariutumisriiteistään Hellevin poliittisiin tarkoituksiin. 
Mitä tapahtuu, kun Moritz katoaa öisille matkoilleen ja törmää Tom of Finlandiin, vanhojen homojen veljeskuntaan ja muslimiin, joka on leikannut irti korvansa? Mitä tapahtuu, kun Veijo törmää menneisyytensä vänrikkiin, William Shakespeareen ja seitsemään kääpiöön? Ja mitä tapahtuu, kun Hellevin omatunto katoaa jäljettömiin ja ryhtyy esiintymään valeasussa ympäri Helsinkiä? HOMO!‐kantaesitys Suurella näyttämöllä 21. syyskuuta."

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Tällaisia bloggauksia ainakin lisää! en ois muuten varmaan itekään tätä kunnolla tiedostanut vaikka mainoksia(?) olenkin nähnyt.

    Tykkäsin kyllä myös jostain kirjoituksesta joka oli henkilökohtaisempi, oiskohan ollut Älä alistu kampanjasta, mutta "ihquu!/panettaa,/kuolen yksin :'(" jne. postaukset ei kyllä jaksa kiinnostaa tippaakaan jos niissä ei ole mitään pohdintaa tai ajatusta mukana.
    Sorry kökkö palautekommentti, mutta halusin nyt antaa pyydettyä palautetta, mutten jaksa miettiä ulosantia.
    Musta tällaiselle blogille on tilausta, ainakin ite tykkään + blogi on kaikkien saatavilla, eikä missään Qruiserin kätköissä.

    VastaaPoista