Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Don't be a drag – just be a queen

Tässä ei nyt ihan olla blogini linjoilla, mutta koska bloggarikollegani Perez kirjoitti aiheesta myös, koen ehkä sopivaksi kirjoittaa myös. ...

Tässä ei nyt ihan olla blogini linjoilla, mutta koska bloggarikollegani Perez kirjoitti aiheesta myös, koen ehkä sopivaksi kirjoittaa myös. 

Suunnilleen koko maailma on odottanut tätä päivää kieli pitkällä, henkeään pidätellen, kuin kuuta nousevaa, no ihan helvetisti viikkokausia. Tänään julkaistiin Lady Gagan uusi single Born this way.

Biisi kuulostaa ihan Lady Gagalta, ylläripylläri, tutut soundit ja muut jutut löytyy. Eiköhän kyseessä ole ihan takuuvarma hitti, jos ei muuten, niin ahkeralla tehosoitolla. Toisaalta biisistä puuttuu Gagalle tyypillinen hittihokema, popopopopokerface tai alealealejandroo.  Sinkulla tunnutaan jatkavan turhan vahvasti samalla linjalla kuin aiemminkin, ellei jopa hivenen helpommalla. Uudistuminen, kuitenkin oman särmänsä säilyttäen, olisi tarpeen Gagallakin.

Toisaalta Lady Gagan toisen levyn kohdalla voi todella puhua vaikeasta toisesta levystä. Dance/pop-linjan artistien tarjonta kun on runsasta, eikä kaikille tietenkään riitä vuosikymmenien suosiota.

Ensimmäisen levyn ja järjettömän suosion jälkimainingeissa paineet onnistua ovat todennäköisesti  helvetin perkeleelliset. Liialliseen yrittämiseen on helppo lipsahtaa. On kiinnostavaa seurata ja nähdä, kuinka Gagan uran käy. Jatkuuko ura nousujohteisena? Jaksaako yleisö innostua jatkossakin paremmasta diskojumputuksesta? Mitä mieltä olette te, lukijat hyvät? Kiinnostaako Lady Gaga ollenkaan?

Kävi miten kävi, uusi sinkku soinee voimasoitossa homoklubeilla ympäri maailman. Ja ihan syystä, biisin gay support-teema on selvä ihan heteroillekin, Gagan kohdalla kun tulkintoja ei tarvitse nytkään etsimällä etsiä. Näkisin, että tässä on uusi homoklassikko I Will Surviven seuraksi. Wohoo!

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Arvoisa blogisticus, en tiedä mitä vastaisin, mutta minulla ei ole moiseen meluun mitään yhteyttä eli en jää kovin kaipaamään vaikkapa tuo "täti" lopettaisi melumusisointinsa. Termit ovat varastettu Seppo Heikinheimon termivarastosta.

  VastaaPoista
 2. Pitää ikävä kyllä päätyä hiukkasen samoille linjoille ensimmäisen kommentin kanssa. Jos tätä singleä on odotettu kieli pitkällä, niin minulla ei ilmeisesti ole enää minkäänlaista toimivaa yhteyttä ulkomaailmaan (olen epäillyt sitä jo pitkään). Minulle tuo kuulosti epäyhtenäiseltä, joskin toki kohtuurytmikkäältä mekastukselta.

  Eipä silti, ainahan on mukavaa, että joku nimekäs ja takuuvissisti julkisuutta saava henkilö on homojen ystävä. En valita siitä, mutta en tunne, että tällä rehellisesti sanoen hyvin keskinkertaisella jumputuksella olisi mitään yhteyttä omaan nuoren homomiehen identiteettiini.

  Eikä tämä nyt kaikkien aikojen huonoin biisikään ole, mutta ei siitä kyllä mitään mieleen jäänyt muuta kuin puolivälin tietämillä tullut vaimea olo siitä, että voisi vaikka loppuakin jo. Ehkä siitä voi jäädä jonkinlainen vapautunut ja juhliva tunnelma, mikä sopii iskulausemaiseen sanoitukseen. Suoraviivainen sanomallisuus on toki tässä ihan oikealla ja hyvällä asialla, mutta sellaisestakaan ei aina synny suurta taidetta tai edes loistavaa biisiä.

  Sitä en epäile, etteikö tämä soisi kovaa (homo)klubeilla kaikkialla - onpahan siinäkin yksi syy olla niissä juurikaan käymättä.

  En epäile sitäkään, etteikö artistin ura jatkuisi ihan mukavissa rahoissa. Kyllä tyttö laulaa osaa, ja julkisuudenhallintakin tuntuu onnistuvan. Tässä auttaa se, että nykyaikana ei enää tunneta sellaista asiaa kuin 'epätoivoinen julkisuustempaus'.

  Enpä siis voi sanoa, että artisti juuri kiinnostaisi - paitsi sikäli, että hän tekee hartiavoimin töitä esiintyäkseen homojen puhenaisena (ja pysyäkseen sitenkin julkisuudessa). En ole varma, onko se lopultakaan vain hyvä asia, sillä hän hyödyntää niitä ikivanhoja stereotypioita, joilla homoja on mätkitty. Vaikka niitä käsittelisi ns. voimaannuttavastikin, voi se silti vahvistaa valtaväestön käsityksiä siitä, että homot ovat jotain ihan ihmeotuksia. Siten homojen Gaga-fanituksen (eli rumasti sanoen kuluttajasegmenttiprofiloinnille antautumisen) voi, jos haluaa olla ikävä ihminen, nähdä vapaaehtoisena homogettoutumisena.

  Tämä nyt oli vain tällaisen örmötin hapan näkemys, mutta rehellinen sellainen. (Jep, ja vihaan Eurovision laulukilpailua :D)

  VastaaPoista
 3. http://www.youtube.com/watch?v=dZkB_XcHcXY

  <3

  VastaaPoista