Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

23.12. Joulupoikakalenteri

Törmäsin tänään pitkästä aikaa YouTubessa vanhoihin Salatut elämät-klippeihin. Ero nykyisten, slapstick-hömppänäyttelijöiden ja -juonenkään...


Törmäsin tänään pitkästä aikaa YouTubessa vanhoihin Salatut elämät-klippeihin. Ero nykyisten, slapstick-hömppänäyttelijöiden ja -juonenkäänteiden ja vanhojen, alkuvuosien jaksojen välillä on ihan järjetön. Voisi kuvitella, että alkuaikojen Salkkarit mieltää hyviksi jonkunmoisessa nostalgiatripissä, mutta videopätkistä näkee, että muinaiset jaksot ovat oikeasti olleet kovasti paljon parempia kuin nykyiset. Toki nykyiseen, kevyempään suuntaan on hakeuduttu ihan tarkoituksella eikä niinkään vahingossa taitamattomuuttaan, mutta en ihan silti ymmärrä, että miksi?

Sen lisäksi, että alkuvuosien jaksoissa juoni ja henkilöt oli hyviä, myös sarjan huumori oli ihan toista luokkaa :D. Varsinkin alla oleva klippi on melko legendaarinen. Korkeammille voimille kiitos YouTubesta, jonne joku pätkän taltioinut on sen lisännyt. Ihan parasta ikinä :D.(KUVA: MTV3)
Mutta semi-hyvän draaman ja hauskojen Ismo ja Seppo-vitsien ohella Salatuissa elämissä vetosi, ylläripylläri, Kalle Laitela ja Saku Salin. Jasper Pääkkönen on Sakun roolin myötä päässyt ihan oikeisiinkin näyttelijäntöihin, mutta Pete Lattu ei juuri nykyisin taida näytellä. Nykyisien nuorien näyttelijöiden tulevaisuutta en uskalla edes ajatella.

Salkkareiden Kalle oli ja on ehkä Suomen tähänastisen tv-historian ainoa oikeasti hyvä homohahmo (ylipäätään homohahmoja on ollut aika vähän missään mielestäni). Vähän kyllä kyrpii, kun en itse Kallen ympärillä pyöriviä jaksoja nähnyt, meillä kun ei "semmosta homoilua katsota". Olis ehkä ollut syytä kuitenkin katsoa, olen nimittäin edelleen katkera, kun jaksot jäivät näkemättä. Tein myös klassisen virheen, ja missasin jaksot myös aikoinaan Salkkareiden kesäuusinnoista. Ei hyvin mene minulla, ei!

Mutta joka tapauksessa allaolevasta, joskin valitettavan lyhyestä klipistä saa ihan kivasti osviittaa siitä, mikä muhun tuolloin kypsänä 11-vuotiaana Kallessa ja varsinkin Sakussa eniten vetosi, homous-juonikuvioiden ohella.

Täytyy muuten itselleni naureskellen todeta, että on Jasper Pääkkönen ehkä sittenkin nykyään melko lailla hotimpi kuin Salkkareissa ollessaan... Jonkinlainen nostalgiahuuma vaan saa aina luulemaan, että se oli silloin niin järjettömän söpö. Vaik kyllähän Jasper, tai ehkä oikeammin Saku, oli mun suuri ihastukseni silloin aikoinaan :'). Voi niitä aikoja.


Tähän loppuun täytyy muuten lisätä  vetoomus: Jos jolla kulla ihmisellä sattuu olemaan digitaalisena tai helposti digitaaliseksi muunnettavana versiona Kallen homoiluja, ois hirvittävän ihanaa ja kivaa, jos viitsisitte pistää kommenttia tai mailia. Haluaisin kovasti nähdä :D!

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Kai olet Kallen inttivuosi -kirjan lukenut? Löytyy kirjastojen nuortenosastolta. Siinä Kalle on 18-vuotias.

  Iloista loppuvuotta! Kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 2. Hei
  Kiva blogi ja joulukalenteri sinulla. Pete Latusta tuli kyllä näyttelijä. Ainakin kansallisteatterissa olen nähnyt.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Jaatiina: Toki olen lukenut, itseasiassa löytyy ihan kirjahyllystäkin :D. Eihän se kovin kummoinen kirja ole, mutta luen sitä silti satunnaisesti. Tänä syksynä viimeksi. Kiitos, iloista kaikkea sullekin :).

  Taava: Kiitos! Joo, tajusin itsekin, että kyllähän Pete vilahtaa myös Saippuaprinssi-leffassa lyhyessä roolissa... Hyvää joulua sullekin!

  VastaaPoista