Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mr. Gay Finland - tyhmä juttu?

(Kuvat: Mikko Rasila) No niin, sattuipas vahingossa silmääni Mr. Gay Finland-kilpailun finalist...

(Kuvat: Mikko Rasila)

No niin, sattuipas vahingossa silmääni Mr. Gay Finland-kilpailun finalistien kuvat. Hienoa huomata, että homomiesten monimuotoisuutta ja erilaisuutta kuvastamaan on yhtä poikkeusta lukuunottamatta valittu toinen toistaan gaympää kukkakeppihinttiä.

Koko kilpailu aiheutti heti alkumetreillä mielessäni välinpitämätöntä närkästystä. Suomen kokoisessa maassa tällaiselle kilpailulle tuskin on kysyntää. Sponsoriksi lähtee homoista elantonsa joka tapauksessa saavat yritykset ja yhteisöt (DTM, Qruiser ja ylläripylläri, Helsinki Pridekin on yhteistyökumppanina!). Kaikenlaisen hauskan järjestäminen on tietysti kivaa järjestäjilleen, mutta kiinnostaako Mr. Gay Finland oikeasti yhtään ketään? Eikö viime kesänä Pridessä nähty Homo-Suomen hehkein-kilpailu riittänyt? Kyseinen kilpailu oli leikkimielisyydessään hauska ja kepeä, Mr. Gay Finland taas on hölmöä alleviivaamista, josta jätetään vielä naisetkin pois!Finalistit (olisi muuten mielekästä tietää, kuinka moni kilpailuun edes haki?) olivat toinen toistaan hintelämpiä hinttejä, yäk en syö. Ainoa positiivinen, jopa söpö ja kiehtova, finalisti on 27-vuotias Kenneth (kuvassa yläpuolella, yllättäen!). Kenneth voisi melkeinpä päästä mielessäni muhivaan "söpöt pojat"-kuvapostaukseen.

Finalistiryhmän kiintiönalle, 33-vuotias Sami, saisi mielestäni ihan oikeasti voittaa. Jos enemmän tai vähemmän pakon edessä otetaan kukkakeppihinttarien joukkoon toista ääripäätä edustamaan karhumies, niin olisi vähintään kohtuullista, että kiintiönalle myös voittaisi. Tai sit Kenneth. Vaikka sama se minulle on, en aio äänestää, eikä kilpailusta, saatika sitten voittajasta, kuitenkaan kuulla enää koskaan.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kilpailuhan on varsin hyvin onnistunut, sillä se herättää kirjoittajassa tunteita, eikä hän(kään) ohita sitä olankohautuksella. Ja kivuttomasti ne pari voittajasuosikkia (joita itsekin kannattaisin) löytyivät. ;)

  Itsekin toki olisin nähnyt enemmän miehisyyttä pelissä. Pitää kuitenkin muistaa, että kynnys lähteä kilpailemaan sisäänlämpiävästä yhteisöstä on iso -- varsinkin kun kaikenmaailman kasvottomat kommentoijat arvottavat ja mahdollisesti haukkuvat päin naamaa netissä (tällä viittaan enemmän eräisiin vähemmistön keskustelufoorumeihin toisilla sivuilla).

  VastaaPoista
 2. No, saatat olla oikeassa, interrail_85.

  Ehkä mulla on tässä suurin ongelma se, etten tod. ois soveltunut tohon kilpailuun itse millään muotoa. Siksikin liputtaisin enemmän Homo-Suomen hehkein-kilpailun kuin Mr. Gay Finlandin puolesta ;).

  VastaaPoista
 3. En nyt ihan tiedä ottaako tuo "kiintiönalleus" hyvällä vai pahalla, mutta... :) Epäilen kylläkin ettei nyt ihan kiintiöstä kyse ollut. Tai toivon ainakin.

  - Sami

  VastaaPoista
 4. En todellakaan tarkoittanut millään pahalla! Lähinnä tarkoitin sitä, että kummallisesti joukossa on yksi ihan toista ääripäätä edustava kilpailija. Finalistien ulkonäöissä olisi voinut muutenkin olla vähän enemmän vaihtelua.

  En mäkään tiedä kiintiöstä mitään, kunhan arvailin :). Anyway, oot mun toinen voittajasuosikki ;).

  VastaaPoista