Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kirjallisuushankintoja ja pohdintoja

Tänään hankin vihdoin ja viimein omakseni Astrid Lindgrenin kirjan Veljeni Leijonamieli. Lapsuudenkodista, eli kotikotoa, kirja toki löytyy,...

Tänään hankin vihdoin ja viimein omakseni Astrid Lindgrenin kirjan Veljeni Leijonamieli. Lapsuudenkodista, eli kotikotoa, kirja toki löytyy, mutta omaankin hyllyyn tuo oli saatava. Herkkyys, lojaalius, viisas ja kaunis poika yhtenä päähenkilöistä sekä lastenkirjalle luontainen sadunomaisuus ovat jotain, mille en vain voi olla sulamatta. Ajattelin alkaa lukea kirjaa vielä tänään, ja itkettää jo valmiiksi. Kummasti on tunteet pinnassa monestakin syystä.
(Eikös muuten sovikin hienosti blogin ulkoasuun tuo kirjan kansikuva!)

Olen puuhastellut kirjojen parissa muutenkin viime päivinä. Sain käsiini Mauri Kunnaksen elämäkerran, "Minä, Mauri Kunnas". Kirjan myötä heräsi suuri palo haalia käsiini Kunnaksen kaikki lastenkirjat ja ihailla upeaa käsityötä, piirrosjälkeä, siveltimenvetoja, pieniä kekseliäitä viittauksia muihin taideteoksiin ja todella huolellisesti jäljennettyjä historiallisia faktoja.

Kotikotoa näitäkin kirjoja löytyy, mutta eihän niitä voi pienempien sisarusten käsistä viedä. Hirvittää vain ajatus, mitä esimerkiksi omalle kappaleelleni Koiramäen joulukirkosta on voinut tapahtua. Aikoinaan saimme siis kaikki sisarukset omat kirjat joululahjaksi. Onkohan oma kirjani kunnossa? Onkohan kyseinen kirja arvokas? Saako uusia vielä kaupasta? Vakavamielistä Kunnas-sarjan keräämistä on vakavasti harkittava. Toisaalta ihminen voi helposti tulla täysin hulluksi omaisuutta haaliessaan. Onneksi oma järkikultani ei koskaan ole ollut kovin kummoinen.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kunnas kuului lapsuuteeni melko erottomattomasti, mutta lukeminen on ollut vielä tärkeämpää koko aikuisiän. Ehkä se myös on antanut kipinän kirjoittamiselle, jota koitan ylläpitää parhaani mukaan.

  Suuri ja häpeällinen tunnustus: en ole koskaan lukenut Veljeni Leijonamieltä. Sivistykseni aukko on aivan liian suuri, joten asia pitänee korjata.

  Koiramäen joulukirkkoa näkee silloin tällöin myynnissä, en sitten tiedä painoksista.

  VastaaPoista
 2. Hei lue ihmeessä Veljeni Leijonamieli, ihan älyttömän kaunis ja ihana kirja.

  Kävi muuten hyvin onnellinen juttu: Koiramäen joulukirkko on kuin onkin kulkeutunut kotikotoa muuton mukana mun kämppään ja löysin sen kirjahyllystäni. Jee!

  VastaaPoista
 3. Kunnaksen kirjoista otetaan jatkuvasti uusia painoksia. Niitä saa helposti myös Mauri Kunnas kirjakerhosta. http://www.kunnaskerho.fi/

  VastaaPoista
 4. Mäkin olen hirveän sivistymätön, Veljeni leijonamielen oon nähnyt vaan leffana, kirjaa en oo lukenut. Pitäisi.

  VastaaPoista