Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Helsinki Pride on täällä.

(kuva: Helsinki Priden Facebook-ryhmästä, kuvaajasta ei tietoa.) Helsinki Pride-viikko on parhaillaan käynnissä. Mulla on syystä tai tois...

(kuva: Helsinki Priden Facebook-ryhmästä, kuvaajasta ei tietoa.)

Helsinki Pride-viikko on parhaillaan käynnissä. Mulla on syystä tai toisesta kaiken aikaa jotenkin jännittynyt ja iloinen olo Priden ansiosta. Vaikka olen ihan "turvallisesti" kotona, jokseenkin kaukana Priden kuhinoista, on hienoa tietää, että mitä moninaisimmilla seksuaaliotuksilla on mahdollisuus olla hyvinkin omia itsejään.

Tämän vuoden Priden kohdalla tunnutaan ottaneen reipas askel ihan noin valtiovallan osaltakin. Alexander Stubb ihan selkeäsanaisesti, turhia kiertelemättä vaati homopareille adoptio-oikeutta sekä avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi. Elämme ratkaisevia aikoja. Jotain hyvää kokoomuslaisessakin: asiallista puhetta oikeaan aikaan ja hienot kengät.

Ehkä eniten siistiä ja näin internetitsekin liikuttavaa oli kyllä Helsingin kaupungintalon sateenkaariliputus. Ylipäätään en näe liputtamista kovin kummoisena tapana, mutta sateenkaarilippu vain on käsittämättömän kaunis. Varsinkin, kun sitä käytetään virallisessa yhteydessä hyväksyvin mielin.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Olen tässä lueskellut Hesarin sivuilta keskustelua, joka on syntynyt tuosta uutisesta liityen Stubbin avajaispuheeseen. Itsehän tietenkin kannatan sukupuolineutraalia avioliittoa ja samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta, kuten suurin osa päivän kyselyyn vastaajista, mutta siihen ei enää ymmärrykseni riitä, että Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa on vieläkin niitä änkyröitä, jotka pitävät homoutta jotenkin valittuna taipumuksena tai sairautena. Olen kiehunut raivosta nämä pari päivää, kun olen keskustelua seurannut ja kaikilta niiltä, jotka vastustavat homoja tai seksuaalisia vähemmistöjä ylipäätään, puuttuvat kunnon perusteet väitteilleen, joita he ilman muuta pitävät yleismaailmallisina faktoina.

  Itsekään en ole vielä osallistunut Pride-tapahtumiin - koirani synnytti 19.6. seitsemän pennun pesueen, joka vaatii minunkin aikaani - mutta ajattelin lähteä puistojuhlaan. Jos en muuten niin pitäähän sitä päästä Takalon messissä laulamaan/huutamaan "jokainen on vähän homo". Ehkä siellä tavataan?

  VastaaPoista
 2. Hesarin keskustelut on tunnetusti aivan järkyttäviä, aiheen kuin aiheen keskustelusta saa verenpaineen nousemaan. Itse pyrin yleensä välttämään Hesarin keskusteluja, mutta joitakin aiheita on vain pakko ihan kiusallaan lukea. Onneksi joukossa on kuitenkin fiksujakin kirjoittelijoita.

  Ylipäätään olen vähän huolissani, kuinka Suomessa ihan nuoretkin, siis oman ikäluokkani edustajat ja sitä nuoremmat, ovat niin konservatiivisia ja sivistymättömiä. Elämänsä loppupuolella olevat vanhukset toki ymmärrän, asioita voi olla vaikea ymmärtää ja hyväksyä, kun on koko elämänsä ajatellut toisin. Suotakoon se heille. Mutta tuleville polville asenteita ei pitäisi enää siirtää.

  Puistojuhla on kiva tapahtuma, tule ihmeessä :).

  VastaaPoista