Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tästä kaikki alkaa

Ensimmäinen merkintä uuteen blogiin. Tervetuloa sinä, joka nyt satuit osumaan blogiini. Olen 19-vuotias homo. Homous on mainittuna siksi, ...

Ensimmäinen merkintä uuteen blogiin. Tervetuloa sinä, joka nyt satuit osumaan blogiini.

Olen 19-vuotias homo. Homous on mainittuna siksi, että sen ympärillä blogi tulee vahvasti pyörimään. Asun pienehkössä maalaiskylässä, jota ylpeät maalaiset kutsuvat kaupungiksi. Uskottelen itselleni elämäni täällä olevan kurjaa ja merkityksetöntä, niin kuin se mahdollisesti onkin, mutta kuvittelen olevani tyytyväisempi kuin olenkaan. Kaiken kaikkiaan tämä kylä on perseestä, ihmiset ovat konservatiivisia kokoomuslaisia, kulttuuritapahtumia pitäisi olla, mutta rahaa niihin ei saa kulua, muiden paikkakuntien hiihtoputkiin ja urheilusaavutuksiin sen sijaan saa.

Ajauduin perustamaan homojutuille oman blogin lähinnä siitä syystä, että suomalaiset homoteemaiset blogit ovat hyvin harvassa. Ainakaan omiin silmiini eivät juuri ole osuneet, varsinkaan oman ikäryhmäni homojen blogit. Vaikka olenkin sinut itseni kanssa, koen hirveän tärkeäksi tietää ja kokea, että muut elävät ja tuntevat samoja asioita kuin minä.

Ja pakkohan se on myöntää. Itsestään on kiva puhua, varsinkin tärkeistä asioista ja aiheista. Sellainen aihe homous eittämättä on.

Blogissa ajattelin kirjoittaa homouteen liittyviä muistoja nuoren elämäni varrelta sekä mm. homoaiheisista elokuvista, joita maailmalla tehdään runsaasti, Suomessa ei niinkään. Otan myös mielelläni vastaan kysymyksiä ja aiheita, joista voisi kirjoittaa.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Minä olen joskus miettinyt, ymmärretäänkö lesbous helpommin kuin homous. Nykyään tuntuu kyllä media nostavan jokapuolelta homoja jalustalle ja se on varmasti vaikuttanut ihmisten mielipiteisiin. Harmillisesti median homot ovat kyllä yleensä niitä stereotypiota.

  Oletko itse kiinnittänyt koskaan huomiota homojen ja lesbojen erilaiseen hyväksyntään?

  Myös se tuntuu hurjan hassulle kun suvussamme on homopari ja aina heistä tuntemattomille puhuessa muistetaan mainita, että ovat homoja. Olen joskus vitsillä sitten keskusteluun heittänytkin, että "Liisa-serkkuni pääsee kesällä ripille ja hän on muuten hetero". Moni jää miettimään kun en selvennä tilannetta yhtään :D

  VastaaPoista
 2. Milloin itse ns. tulit kaapista ulos?
  Kerrot että jtn 'outoa' huomasit 8vuotiaana. Mutta senhän ikäinen alkaa hakemaan vasta itseään, ei silloin voi täysin varma olla homoudesta.

  Onko mitenkä kaveripiirisi kaikonnut kun ovat saaneet tietää?
  Oletko kertonut heille ihan kasvotusten vai annatko facebookin puhua puolestaan?

  VastaaPoista
 3. M.:
  Kyllä lesbouteen mun mielestä suhtaudutaan vähän eri tavalla. Kyllähän esim. tytöt voi paljon helpommin kävellä käsi kädessä ja "jopa" pussailla kuin pojat. Toisaalta taas avoimesti lesboon tyttöön voidaan herkästi kohdistaa esim. kouluympäristössä paljon raadollisempaa kiusaamista ja syrjintää.

  Tavallaan homouden erikseen mainitseminen on vähän hassua, mut toisaalta se on ihan hyvä tuoda esille, ei sit ainakaan mitenkään pyritä piilottelemaan. Ja kiusalliset tilanteetkin vältetään suoralla puheella, oon kuullut esim. maatilaa pitävästä miesparista, joita kaikki aina luulee veljeksiksi..

  Nnetta:
  En mä oo oikeestaan missään vaiheessa tullut kaapista, oon vaan antanut tilanteiden mennä niin kuin menee. Mutta oon siis tiedostanut ikään kuin aina, että jotain vähän erilaista meitsi meikäläisessä on.

  Niin kuin myöhemmissä kirjoituksissa oon kirjoittanut ja kirjoitan jatkossakin, niin mulla on tosiaan aina ollut aika vähän kavereita. Kovin monelle ei oo siis suoraan tarvinnut kertoa. Mutta ne joille oon kertonut, ovat kyllä pysyneet menossa ihan mukana eikä mitään ongelmaa oo tullut :). Aikoinaan IRC-Galleriassa liityin kyllä Poikarakkaus-yhteisöön, joka on antanut ihan hyvää osviittaa vähän vieraammille kavereille. Yllättävän helpolla on siis päässyt kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jorma-hyvä, en ole suinkaan aina asunut Turussa. Siteeraamasi pätkä kertoo jostain aivan muusta kaupungista.

   Turku on ihana.

   Poista