Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jokainen on vähän homo

Facebookista olen päätellyt, että Jukka Takalon "Jokainen on vähän homo"-biisi videoineen on muodostumassa nettihitiksi. Oma s...

Facebookista olen päätellyt, että Jukka Takalon "Jokainen on vähän homo"-biisi videoineen on muodostumassa nettihitiksi.Oma suhtautumiseni biisiin on vähän ristiriitainen. Biisi on hyvä idealtaan ja toteutukseltaan ja muiltakin osin. Toisaalta biisin ja videon toteutus voisi taiteelliselta tasoltaan olla vähän korkeampi. Nyt biisistä tulee väkisinkin mieleen ripareilla ja koulujen aamunavauksissa kuullut, 90-luvun halpisäänitys-gospelit. Sanoitusta, sovitusta ja sävellystäkin hiomalla biisi olisi oikeasti hieno.

Biisi on tahattomalla (vai jopa harkitulla) hölmöydellään ja kepeällä otteellaan tavoittanut ihmisryhmiä, joita taiteellisesti korkeatasoinen kylttyyripläjäys ei olisi tavoittanut eikä etenkään kiinnostanut. Biisiä saatetaan toki ajatella ehkä enemmänkin hauskana läppänä kuin tärkeänä asenteidenmuutostyönä, mutta uskon biisin vaikuttavan edes alitajuntaisesti.

Youtube-videon kommenteista huomasin jonkun pohtineen kappaleen sopivuutta Euroviisuihin. Ajatuksessa on itua, kyllä tämä Kuunkuiskaajat olisi päihittänyt kepeästi. No, mennyttä mikä mennyttä.

Oli miten oli, biisin positiivista vaikutusta asenteisiin ei voi kiistää. Homoutta ei yksilöidä tietynlaiseen yhteen homohenkilöön, vaan nimenomaan koko homoryhmään. Biisissä ei tuoda esille stereotypioita "homo on tällainen ja tällainen", vaan homouden normaalius tulee luontevasti esille. Tekstitys on siinäkin mielessä onnistunut. enkä voi kiistää, etteikö mieltäni lämmitäisi nähdä Facebookissa amiskammotusten (=heteroiden) lainaavan biisiään status-päivityksiin, sillä niin. Jokainenhan on vähän homo.


(PS: Kai Helsinki Pride on ymmärtänyt buukata Jukka Takalon esiintymään puistojuhlaan?)

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Onnea vain, Jukka tulee Helsinki Priden puistojuhlaan laulamaan ko. piisin. Se onkin suuri ilo!

    VastaaPoista